Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Vid halv nio imorse kom min lilla tjej <3 snittet gick bra, hon skrek direkt då hon kom ut och började söka efter bröstet direkt och jag själv mår än så länge också bra efter operationen. Känns fantastiskt att hon är här nu <3

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-22 16:33:51 följande:

    Hur stor var hon? :) Och vilken vecka var det nuigen hon kom i?

    Alltså jag kan inte förstå hur jag kan tycka det är så sjukt jobbigt att vara gravid denna gång. Jag är mindre, både mage och viktmässigt än mina förra graviditeter. Jag har eg bättre förutsättningar både ekonomiskt, boendemässigt och socialt nu än då.

    Jag har bättre mental status egentligen än då också men ändå känns det såååå tungt och har gjort sista 2 månaderna!

    Nu är det ca 2 v kvar, om hen inte vill komma tidigare, men det känns som en evighet. Försöker ha NÅT att sysselsätta mig med varje dag förutom att sova 1-2 timmar för jag är så sjukt trött.

    Nån mer som är väldigt trött nu på slutet??

     

    Vilka BF datum har vi i tråden nu? Vore så skoj att ha lite koll på när de planeras komma alla små bebisar.

    Jag har BF 14/9 men planerat snitt ca 10 dagar innan!


    Hon kom i 38+6 och vägde 3398 och 49 cm lång :)
  • September89
    setfire skrev 2019-09-03 12:26:29 följande:

    Fick min flicka precis i uttalad tid, klockan 12 den 1 september :) en ljuvlig liten tjej och vi är nu en väldigt lycklig familj på 4 som njuter av bebisbubblan. Allt har gått så bra man kunnat önska! Är så otroligt tacksam.


    Grattis till första septemberbebisen här i tråden!

    Nu börjar det bli dags för allt fler :)

    Min flicka blir två veckor imorgon och allt flyter på här hemma. Jag har återhämtat mig mycket bra efter snittet och det är SÅ mysigt att vara hemma med min lilla! Imorgon börjar maken jobba igen, tråkigt! Vi har haft det så mysigt tillsammans de här två veckorna <3
  • September89
    Spader10 skrev 2019-09-03 20:06:44 följande:

    En septemberbebis till har kommit. I går förmiddag kom vår lilla tjej. 5 dagar före beräknad ankomst. Värkarna började lite svagt och oregelbundet på söndag morgon men jag trodde att det var förvärkar som inte gjorde någon större nytta. Vid 19-tiden på söndag kväll var de fortfarande ganska svaga men kom med 8-10 minuters mellanrum. Då vågade jag inte stanna hemma längre eftersom vi har 10 mil till bb och det började bli mörkt ute. När jag kom till förlossningen var jag öppen ca 2 cm men hade fortfarande ganska svaga värkar. Jag tror att barnmorskan grävde lite extra för undersökningen gjorde ganska ont och värkarna blev genast lite starkare. För att göra ett ganska långt värkarbete kort så kom hon, den mest perfekta lilla bebis kl 10 på måndagen. 3300g vägde hon och var 48cm lång. Vi är hemma nu och i morgon kommer de "stora" barnen hem och vi ska försöka hitta rutiner och en vardag


    Grattis! Då har du också en rätt liten tjej, min vägde 3398 g och 49 cm men var nere på 3050 gram när vi lämnade bb. Har rallyammat sedan dess för att komma upp i vikt igen haha. Mina tidigare barn har inte varit så små så jag tycker hon ser ut som en liten docka :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-04 14:40:29 följande:

    Idag kl 8.20 kom vår tjej.

    3080 g och 48 cm lång. Allt har gått bra. Blödde en del under snittet och har lite ont nu mrn en bestämd dam kom ut. Perfekt <3


    Stort grattis! Hoppas att återhämtningen efter snittet går bra också :)
  • September89
    dreendo skrev 2019-09-07 01:23:54 följande:

    Grattis alla som fått era små!

    Skrev ju den 27/8 och var orolig över mitt sf-mått som var väldigt stort. Mitt vatten gick sen samma natt (28/8) och etablerade värkar på förmiddagen, åkte in till förlossningen runt 11 och 16.54 den 28/8 kom en liten pojke på 3520 gram o 48 cm. Har varit hemma sen i fredags förra veckan och börjar smått få in lite rutiner. Har haft fullt upp med bl.a. 2årskalas för dottern som fyllde nu i onsdags. Lillebror har fått namnet Valdemar, men kallas Valle och är som tur är en väldigt lugn bebis - totalt raka motsatsen till storasyster haha.


    Grattis! Din pojke kom på det datum vi hade som bf :) vilket fint namn ni valt åt honom :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-09 21:20:38 följande:

    Ni som fått era guldklimpar. Hur är de när det gäller vakenhet? Sover de och äter bara eller har de "vakenperioder" då de kan vara vakna en stund? Är de isf nöjda eller missnöjda mest?

    Hur är de på nätterna? Äter det då? Ifall de gör det, vaknar de av sig själva eller måste  ni väcka dom?

    Många frågor men tacksam om ni vill svara! :)


    Min flicka är nästan tre veckor och har vakenstunder, då är hon oftast nöjd om hon inte är hungrig. Första dygnen sov hon nästan bara. Hon var rätt gul och då är de tydligen tröttare. Fick väcka henne för att äta på nätterna eftersom hon gick ner för mycket då hon i början var så trött att det knappt gick att väcka henne för att äta. Nu är hon mycket piggare, har kommit tillbaka till födelsevikten och gnäller på natten när hon vill ha mat. Ibland vaknar jag själv och då brukar jag lägga henne vid bröstet då jag ändå är vaken och då äter hon direkt. Har även en period på kvällen då hon vill äta hela tiden och även vill vara nära hela tiden, då kan vi knappt lägga ner henne även om hon sover. Övriga tider på dygnet brukar hon vara nöjd med att ligga i babynestet.
  • September89
    Anonym (E) skrev 2019-09-12 13:11:14 följande:

    Jag behöver verkligen hjälp! Vår tjej är lite mer än 3 veckor nu, och helt ärligt känns allt upp & ned.. känns inte som jag förstår henne alls, hinner inte med ett skit hemma.. hon sover inte sä mycket på dagarna..bara vissa dagar.. vissa har massa knep osv. Jag kommer inte på något knep alls för att få henne lugn/sova osv.. räddar bara upp allt för studen.. är det någon mer som känner sig så här vilsen/otillräcklig/ noll rutin? :(


    Jag tänker att du inte behöver hinna med något hemma? Du är ju hemma för att vara med bebisen så ställ inga krav på dig själv om att hinna med massa annat! Hon är så liten än, det kommer gå att få tydligare rutiner när hon är lite större men i början är det svårt att göra annat än att anpassa sig efter bebisen och låta den bestämma hur dygnet ska se ut. När hon är lite större kan ni börja anpassa henne efter er med bestämda mat- och sovtider osv. Försök att inte känna dig stressad över att du inte alltid vet vad hon vill, hur du ska få henne lugn osv. Det är normalt! Den här tiden är till för att ni ska lära känna bebisen och lära er att tolka hennes signaler och vad som funkar för henne. Man vet inte bara automatiskt vad man ska göra så fort bebisen kommer och bebisars mönster kan ändras fort så det som funkar ena dagen kanske inte gör det nästa. Försök hålla dig lugn så gott du kan och ha inte för höga krav. När jag fick mitt första barn var hon nästan bara nöjd vid bröstet så vissa dagar satt jag och ammade mer eller mindre från att hennes pappa gick till jobbet tills han kom hem igen. Hon vägrade sova någon annanstans än i famnen så att försöka städa, tvätta osv hemma var bara att glömma. Ibland funkade det att ha henne i vagnen om den rullade, eller i bärsele. då slängde jag upp håret i en boll på huvudet och gick ut och promenerade så att hon fick sova och vi kunde få lite frisk luft under tiden. Det var ingen idé att försöka planera upp dagarna med aktiviteter eller träffar utan alla planer fick vara lösa och genomföras om jag fick det att funka med bebisen. Var jättestressad över det så denna gång försöker jag bara glida med och vila lugnt i att det får vara rörigt i början och att jag faktiskt inte MÅSTE något annat än att amma, byta blöjor och kramas med bebisen just nu medan mannen är på jobbet.
  • September89

    Min lilla dam är idag 4 veckor! Vi följde upp hennes gulhet på barnmottagningen i förrgår och de tyckte inte att hon såg något gul ut längre så läkaren tyckte inte att det var schysst mot henne att ta några prover då, så det skippade vi :) hon väger nu 3650 g och är 52,5 cm lång. När vi lämnade bb vägde hon 3050 och var 49 så hon växer även om alla kommenterar hur liiiten hon är hela tiden haha. Vi fick kämpa lite i början för att hon skulle gå upp då hon gick ner mer än 10 % och var väldigt trött. Nu är hon mycket piggare, mer vaken och äter helst jämt haha.

Svar på tråden Bf September 2019