• Anonym (?)

    Bodelning långt efteråt

    En släkting avstod från bodelning vid sin skilsmässa då hans dåvarande inte hade möjlighet att lösa ut honom från huset och han inte ville att barnen skulle behöva flytta. Det stod då i hennes namn då det var hon som hade fast tjänst när de köpte det,men han har betalat lika mycket, samt stod för det mesta under småbarnsåren,  och det var inte enskild egendom. De hade en del bankmedel vid skilsmässan men inga jättesummor och de bodelades inte heller, det fanns också studielån.
    Nu är barnen utflyttade och båda har bildat ny familj. När min släkting tog upp bodelning var exet helt negativ. Hon hade uppfattat att det där "när barnen blir större" inte var aktuellt längre och har inte räknat med att behöva lösa ut honom. Hennes nye har dessutom köpt in sig i huset och det riskerar att bli väldigt konstigt om hon inte ägde hela huset när han köpte in sig. Huset är dessutom mycket mer värt nu och hon har fortfarande inte råd att lösa ut honom.

    Lagligt kan hon förmodligen inte hindra något. Skilsmässan var länge sedan, men långt under tjugofemårsgränsen som finns i praxis. Men hur går sådant till? Någon som vet? Går man på tillgångarna nu? När de skilde sig? Fungerar det med bodelningsman om de inte är överens? Visst kan de anlita advokater, men det blir också dyrt.

Svar på tråden Bodelning långt efteråt