Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Doftljuset skrev 2019-01-25 23:37:56 följande:

    Det ska ju räcka med ha innan ÄL också :/ Hoppas det stannade några tappra krigare! Min app säger att jag hade ÄL i torsdags förra veckan ( enda dagen på typ 1 1/2 vecka vi inte hade sex), men vi hade innan och efter. Min temp steg efter torsdagen också men jag hade en blinkande glad gubbe flera dagar, så kanske inte lossnade nåt ägg. Mina bröst är ömma, mensvärk och sånt, men ganska vanligt innan BIM. Jag mår bra men lite sådär, jaha inte denna månad heller.


    Ja jag hoppas verkligen på att några blev kvar. Har sett ett samband de senaste tre månaderna att min sambo inte lyckas komma när det är precis perfekt för ägglossning. Tror han blir stressad så det låste sig :( om det inte tar sig nu så ska jag låta bli att prata om det nästa månad med honom för att se om det gör skillnad.

    Tror det är större chans att cb missade stegringen än att tempen visade fel så du hade nog äl :) hoppas det tog sig! När har du bim?
  • Värphönan
    Anonym (ak) skrev 2019-01-26 14:20:53 följande:
    Tog ett till gravtest idag och linjen var tydligare än i måndags. Dock har jag ett problem. Jag vet inte vart jag ska vända mig. Eftersom jag är så pass ung så ringde jag ungdomsmottagningen men hon började direkt snacka om abort men ville att jag skulle ringa upp dagen efter, vilket jag inte har gjort.. blev rädd och fick ångest över hennes abortsnack.

    Vilken tråkig attityd, bara för att någon är ung betyder ju inte det att barnet inte är efterlängtat. 


    Testa att googla på MVC (mödravårdcentral) i närheten av där du bor så borde de kunna hjälpa dig. Glad

  • Värphönan
    Doftljuset skrev 2019-01-27 19:42:02 följande:

    Min menscykel har gått från 38 till 33 dagar. 

    Kan rosenroten har nånting med detta att göra mån tro?

    Ska i alla fall utreda dessa vidriga menssmärtor nu, så ska bara överösa den gynekolog alla mina frågor och oro om allt... Är det någon som vet hur man tittar upp om man faktiskt har ägglossning? 


     


    Jag känner mig som vanligt ungefär. Det drar lite i livmodern emellanåt men det gjorde det förra månaden också utan att det innebar något. Har rätt långt kvar till BIM så har inte hunnit/vågat känna efter något än men skriver ner varje dag om det är något speciellt.


    Jag har kört RR denna månaden och jag har exakt på dagen samma cykel som förra månaden. Annars har jag fått fler och fler dagar på den sen jag slutade med mina piller. Nu verkar den ha stannat på 28 dagar. Har hört att det är vanligt annars att den kortar ner tiden om man har en lite längre cykel. Jag va nervös när jag testade att jag skulle få kortare cykel än jag redan har. Började på på 23 dagars cykel när mensen kom igång så det känns rätt lagom med 28 dagar. 


    Tråkigt att mensen kom för dig men då vet man vad som gäller iaf. Det är värre när den är sen och man inte vet vad som hädner. Jag gick från 26-28 förra månaden. Tyckte de två dagarna var jobbiga nog att börja hoppas att jag va gravid när det sen visade sig att jag inte va det.


    Kommer ta ett gravtest på ÄL+9 så det är nästa helg. Sen efter det ska jag försöka hålla mig till BIM. Har massa stickor hemma så känner att jag har råd att "slösa". 

  • Värphönan
    Anonym (E) skrev 2019-01-27 23:44:05 följande:

    Hur blir det om man tar rosenrot när man har en normallång cykel? Kortas den ner då också eller stabiliseras cykeln av rosenroten? Nu vet jag inte än hur lång min cykel är, har ju bara haft två menstruationer sen p-pillerstopp, de har legat mellan 25-27 dagar, så det är ju bra. Men jag vet ju inte om den cykeln jag är inne i nu blir längre, kan man ta rosenrot i ?förebyggande? syfte för att förhindra att den blir längre? Tycker inte jag kunnat hitta nåt att läsa riktigt om det. Vill inte korta ner den, de ska ju inte vara alltför korta.

    Undrar om man skulle ta och prova det, det ska ju lindra känslomässig stress bla, och det har jag gott om, hehe.

    Och jag har en liten fundering, tog ett äl-test samma dag som mensen la av - kul grej bara för att jag köpte hem så förbannat många, fick ett ganska svagt teststreck, inget mer med det. Men så tog jag ett idag med, är på CD11 och beräknas ha äl på CD16 eller CD19, beror på om jag vill lyssna på fertility friend eller NC. I alla fall, teststrecket idag var sååå svagt. Men det är väl inget jag behöver bry mig om väl? Jag tänker att man kanske har lite kvar av det där LH-hormonet runt mensen och att det sen minskas för att öka när det närmar sig ägglossning igen, eller tänker jag helt fel?

    Imorgon går jag in i min fertila del av cykeln iaf, hoppas på det bästa nu!


    Min cykel är kvar på 28 dagar denna månaden när jag tagit RR, eller jag vet ju inte helt säkert men fick äl på samma cykeldag som tidigare så jag tror att resten flyter på som innan också. När jag slutade med ppiller låg min cykel på 24 dagar. sen har den sakteliga ökat under senaste halvåret till 28 dagar där den känns stabil. 


    Sen om din cykel är menad att hamna på 29 dagar (som exempel) tillslut så tror jag att den kommer hamna där oavsett om du äter rr eller inte. 


    Jag gillar rr, den har gjort att min stresshuvudvärk har minskat så jag saknar lite att inte få ta den nu efter äl.

  • Värphönan
    Anonym (E) skrev 2019-01-29 23:12:46 följande:
    Jag avvaktar med RR ett tag till och ser hur cykeln väljer att se ut, kanske blir jag gravid den här månaden :) har mycket mer hopp den här gången då tempningen verkar funka och att jag har tydliga äggviteflytningar idag (har knappt haft flytningar alls sen p-pillerstopp) och vi kommer kunna ha det trevligt i sänghalmen hela veckan.

    Det stör mig lite att jag bara hade åtta dagar lång leutalfas förra gången, hm, men försöker inte lägga nån vikt vid det än. Har trots allt bara haft tre cykler utan p-piller så har egentligen ingen fakta att gå på än.

    Jag hoppas på det bästa helt enkelt :)

    Men på ett sätt hade nog RR varit bra för mig, det här med att det kan lindra stress och så, som din huvudvärk.

    Hur går det för dig? :)

    I början va det samma för mig att min lutealfas va rätt kort men den ändrades till 11-12 dagar efter 3-4 månader så jag tror inte att det är något du behöver tänka på än Glad När det gäller flytningar har jag forfarande inga flytningar, trots att det är mer än ett halvår sedan jag slutade med ppiller. Om jag ska kolla efter äl-flytningar får jag lixom "gräva" så långt upp jag bara kan för att hitta något så jag känner att det är för jobbigt för mig hehe.

    Jag är på ÄL+6 än. Känner inga symptom så jag försöker att inte få upp förhoppningarna för mycket. Ska ta ett test på lördag när det är ÄL+9. Har massa stickor hemma så jag kan lika gärna testa på och se om det blir något utslag. 


    Om det inte tar sig så får jag förmånen att börja med RR igen i några dagar Glad

  • Värphönan
    Anonym (E) skrev 2019-01-31 12:11:21 följande:

    Mina förhoppningar sjönk ner till botten nu, känner mig gråtfärdig. Fick ett positivt ÄL-test igår vid halv åtta och idag var det lite svagare. MEN, jag har ju för fan trott att teststrecket varit kontrollstrecket den här gången! Så igår när mitt teststreck faktiskt var starkare än kontrollstrecket så tolkade jag det som negativt och det idag som positivt när det egentligen var tvärtom. Och nu är jag skitledsen för att vi inte hade rajtantajtan igår och jag bara känner en hopplöshetGråter bara för att NC säger att igår då var den dagen då jag hade högst fertilitet, blir så ledsen. 
    Vi hade sex i förrgår och ska ha det idag så det är ju ingen större fara, men jag blir bara så frustrerad att vi inte hade det igår. Nu bara tänker jag att det inte blev nåt den här gången heller, det är ju inte ens försent än men ååååh.

    Känner mig jättelarvig över mitt ickeproblemGråter


    Mitt ägg brukar släppa ca 36 h-48h efter positivt svar på äl-testet så det är absolut inte försent! Glad
  • Värphönan
    Anonym (Tummen) skrev 2019-01-31 16:29:59 följande:
    Hur vet du att det släpper 36-48 h efter pos ÄL test? :)

    Genom fler äl-tester, tempning och att jag brukar vara svullen över livmodern då Glad 


     

  • Värphönan
    Anonym (Sara11) skrev 2019-03-29 11:50:49 följande:

    Hej på er. Säkert en jättedum fråga. Fick för mig att göra ett ägglossningstest för jag har bara dessa hemma. Ingen glad gubbe men däremot visades två streck på test sticka. Läser olika att de kan tyda på graviditet men inte lika säkert som ett graviditetstest. Vet att jag bara borde köpa ett och ja jag ska göra det men vet inte om jag kommer ifrån till affären under dagen. Annars blir de test imorgon. Nån som har erfarenhet av att ägglossningstest visar pos?


    Vilken sida får du två streck på? Jag har använt lila cb och det finns en ruta på ena sidan och en blank yta på andra (där strecken dyker upp) när jag haft äl har jag fått streck som synts i rutan på baksidan. På framsidan har jag kunnat få två streck oavsett var i cykeln jag har varit.

    Äl-test kan visa positivt vid graviditet :) håller tummarna för dig!
  • Värphönan
    oshark skrev 2019-04-14 08:10:26 följande:

    [quote=79564815][quote-nick]Doftljuset skrev 2019-04-14 07:48:00 följande:

    Men åh!!! Grattis <3 woooow


    Jag kan inte förstå det. Vaknade 05:45 och kunde inte somna om. Så gick och testade. Testlagrets streck kom upp typ på en gång så tog CB early detection och det komm ett streck, så tog CB digitalt!

    Igår fick jag ett supersvagt streck på Testlagrets men jag var övertygad om att det var ett spökstreck!

    [/quote]

    Så häftigt! Stort grattis!!! :) :) såg att du joinat bf december så då va jag tvungen att gå in här och kolla.
  • Värphönan
    oshark skrev 2019-04-14 17:28:11 följande:

    Så häftigt! Stort grattis!!! :) :) såg att du joinat bf december så då va jag tvungen att gå in här och kolla.


    Tack båda två! Jag både grät och skakade i morse. Hade sovit över hos min mamma så väckte henne typ halv sex på morgonen och hon fattade först inte utan trodde det var negativt.

    Värphönan: Ja, jag bryr mig faktiskt inte ett dugg om BF Bara det här går vägen och hag får en liten bebis i mina armar. Det har alltid fötts folk i alla tider i december och går jag över två veckor blir det en januaribebis istället. Alltså herregud, jag kan få en bebis om nio månader!! Har verkligen inte fattat det. Har dessutom noll symptom, lite ömma bröst och lite illamåemde idag men annars en extremt symptomfri lutealfas. Jag trodde inte ens jag haft ÄL förrän jag var på VUL i onsdags![/quote]

    Ja det blir konstigt när man citerar :/ så brukar det ju inte bli men men.

    Jag va lite så först när vi började försöka att senast i oktober får den komma. Men nu skiter jag helt i vilket! Ska bli jättemysigt med en liten i december. Den kommer överleva att ha födelsedag sent :) blir väl tuffast när alla fyller 18 och potentiellt inte få gå på sin studentfest för att hen är för ung (om hen skulle börja ett år tidigt). Jag är beräknad till 6:e eller 7:e när man räknar på mensen men jag hade inte ägglossning förrän cd 16 eller 17 så jag tror vi blir framflyttade lite.
  • Värphönan
    Anonym (sandra) skrev 2019-04-14 23:53:36 följande:

    Hur ska jag tolka detta?

    Hade ägglossning för 2,5 vecka sen (gjorde tester då) senaste tre dagarna har jag hemsk halsbränna och molvärk men ingen mens kommer. Bestämde mig för att göra ett ägglossnings test igen nyss och det blev positivt. Ganska svagt men positivt, kan man ha ägglossning med 2-3 veckors mellanrum?


    Tyvärr är testet väldigt negativt. Om mensen är sen och du tror att du är gravid så ta ett graviditetstest istället. Håller tummarna för att du får ett plus Glad
  • Värphönan
    Muusan skrev 2019-05-17 09:11:20 följande:
    Vi får se. Blödde kraftigt i natt och nu väntar jag samtal från gyn. Barnmorskan sa jag skulle ringa dit men en väntetid på 2 timmar. Dom borde kunna sätta en i kö tycker jag. Men men bara att vänta . Blöder ju inget nu
     håller tummarna att det inte var något farligt! Tufft att sitta i telefonkö i två timmar =( 
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis