Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    DrömlivetiHD skrev 2019-01-04 23:37:37 följande:
    Ja, det får vi hoppas <3 Känns som strecket inte skulle blivit så starkt om det inte var en stegring i närheten va? :)

    Ja jag håller med! Så svårt med dessa förbaskade streck! Haha!
    Jag kör på digitala test, dyrare tyvärr men jag lyckas inte förstå dom manuella testen. Men precis som Doftljuset skrev så hade du förmodligen äl efter det starka strecket annars borde hormonerna inte gått ner utan strecket skulle blivit än starkare. hoppas det tog sig! Glad
  • Värphönan

    Om det inte tar sig nu denna cykeln så börjar jag med RR direkt! Och bisolvon. Har läst både bra och dåligt om båda men tänker att det skadar inte att testa en månad och se vad som händer. 


    Föresten hur lyckas ni göra inlägg utan att fl ska bugga? Jag får skriva om inläggen flera gånger ibland och öppna ett nytt fönster i crome för att fl inte uppdaterar sig. Och de gånger jag väl lyckas så lägger den gärna upp 2-3 av samma inlägg. För det går inte att ta bort inlägg man skrivit va?

  • Värphönan

    Är det någon mer här som känner hur det drar i livmoderstrakten emellanåt när man reser sig? Jag har haft det till och från senaste månaderna  men inte så markanta som nu, att när jag reser mig upp känns det som att livmodern stretchar ut. Som ett hugg först och sen får jag räta mig försiktigt.


    BIM imorgon och jag tror inte att det är något samtidigt som jag hoppas så innerligt att jag har fel. Har absolut inga symptom alls och förutom den huggen i livmoderstrakten så känns allt som vanligt. 


    Börjar fundera på om jag har endometrios men att alla mina år av ppiller tidigare har fördröjt symptomen av det tills nu när jag slutat med pillrena.

  • Värphönan
    DrömlivetiHD skrev 2019-01-06 18:31:44 följande:
    Sånna hugg har jag haft i hela mitt vuxna liv. Vad jag kan minnas i alla fall.

    Hade likadana när jag var gravid bara det att huggen kom oftare och gjorde ondare liksom. Men jag minns inte hur tidigt dom kom under förra gravideten. Tror jag läste nånstans att det är ligamenten som livmorder "hänger i" som töjs ut. Dels om man reser sig för fort men även när livmodern växer under en graviditet. Och om du nyligen blivit gravid kanskr inte livmodern har börjat växa direkt. Men ja, man vet ju aldrig :)

    Va skönt att höra att det verkar vara helt normalt! Jag har gått på ppiller i över 15 år så jag minns inte hur "normalt" känns. Och pga ibs så har jag sällan koll på vad som är min överaktiva tarm eller om det är mensvärk heller men den här stretchiga känslan va helt ny. Har gjort lite stretchövningar och det känns bättre emellanåt hehe. Ja det är nog förtidigt för att känna något sånt. Jag har haft det sen innan ÄL denna månaden men har blivit värre nu när det närmar sig mens. 


    Kunde inte hålla mig förut från att ta ett gravtest men det va negativt som förväntat. 


    Japp det finns digitala äl-test. Jag använder clearblue advanced. Den mäter både förändring i östrogen och i LH så att man vet att snart händer det. Först är det en glad gubbe som börjar blinka när man är nära ÄL och sen 12-48h innan ÄL får man en gubbe som lyser fast och då har man som störst chans. Men om man ska ta varje dag så blir det väldigt dyrt. Jag har ganska regelbunden mens så jag vet ungefär vilka dagar som är värt att testa, annars hade jag nog också kört på stickor.

  • Värphönan

    annanathalia: tack, då ska jag ändå hålla ett öga på det ifall det fortsätter att bli värre.

    DrömlivetiHD: är på BIM idag ÄL +12 men ingen mens fast dagen är ju lång från slut ännu. Om den inte kommit innan imorgon så blir det ett test till imorgon bitti. :)

  • Värphönan
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-12 16:00:35 följande:
    Min lutealfas är 12 dagar tror jag :') har inte nån riktig koll på den :)
    Om jag förstått din bild korrekt så va ÄL den 7/1? Om det stämmer så borde den 16/1 vara första dagen du kan testa. ÄL+9 / ÄL+10 är då man som regel tidigast har tillräckligt höga hormoner för att det eventuellt skulle kunna synas på ett test men det är fortfarande ganska osäkert så du kan få ett negativt reslutat då trots att du är gravid.
  • Värphönan
    Doftljuset skrev 2019-01-12 13:35:14 följande:

    Hur går det för er alla? :)


    Mensen va ett par dagar sen så jag hoppades att det skulle ha tagit sig trots att vi inte prickade ÄL. men sen kom den med besked. Dock va den knappt tre dagar och jag brukar ha iaf fyra, däremot blödde jag mycket kraftigare än vanligt så kroppen verkade ha bråttom med att bli av med blodet. 


    Nu har jag börjat med RR och bisolvon och tänkte köra fram till ÄL och se om det ger nått resultat :) Det värsta som kan hända är väl att det sätter min cykel ur spel men det borde ju ordna till sig när man slutar isåfall tänker jag.

  • Värphönan
    Doftljuset skrev 2019-01-12 16:45:38 följande:

    6 kompis paret som ringde idag och berättade att dom väntar barn. Jag blev så klart jätte glad och helt tårögd men klumpen kom i magen. Alla får verkligen barn just nu utom jag. Känner mig så himla hemsk som får dessa känslor. 


    Jag blir ju genuint glad för deras skull, och älskar barn, varje liv är helt fantastiskt men jag blir så utom mig av ledsamhet för mig själv. Min sambo tröstar och ger kärlek, kan liksom inte förklara vad som sker. Så blir jag mer ledsen för man ska va så positiv i kroppen jämt också säger alla. Man får absolut inte känna stress...För då påverkas kroppen och man kan inte bli gravid då.... Har ni upplevt detta? Känner mig som en sån hemsk vän. 

    Nu har jag skickat efter clearblue monitdor och kör stenhårt på ÄL. Tar rosenrot,folsyra, olika vitaminer. Hoppas kroppen vill ge med sig. Hur gör alla med sexet runt ÄL? Vi har kört varannan  dag sen mens ungefär och tänkte slå på varje dag nu i fertila dagarna. 


    Förstår dig helt och hållet! Fick veta att en på jobbet ska bli pappa i vår. Blev glad för hans skull men blev tårögd för min egen skull. Fick nästan gå ifrån för jag höll på att tappa kontrollen över känslorna. 


    Det är en liten sorg varje gång någon berättar att de ska ha barn och man inser att man hade kunnat va mammalediga samtidigt, om det nu hade gått som planerat. Har massa stress i mitt liv som säkert påverkar, samtidigt som det föds massa ungar i krigstider och det är ju en stressad situation om något! 


    Jag tar rosenrot och multivitamin med folsyra och håller tummarna för att februari är månaden vi får plus. Vi sexar lite sporadiskt runt äl. Har svårt att få min man att förstå att det vore bra om vi gjorde det iaf varannan dag innan äl.


    Håller tummarna för dig doftljuset att det tar sig snart!

  • Värphönan
    Doftljuset skrev 2019-01-14 21:08:35 följande:
    Usch vad tröttsamma visa människor kan vara. Som att det gör att någon kommer skjuta skarpare av en sån kommentar!

    Jag testa igår o då va testet positivt, la ut det högre upp i tråden. För mig ser det verkligen positivt ut, tidigare dag än vad NC och tidigare än äl brukar va men still, ser verkligen positivt. Idag testade jag CB o då fick jag en rund ring. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Känns som äl inte varit då

    När tog du CB advanced senst? Om man inte tagit något på 3 dagar eller vad det är så nollställs det för att kalibreras och då visar den negativt första gången oavsett om du har äl då eller inte Rynkar på näsan Så du kan ha haft äl ändå även om inte CB visade positivt Glad


    Håller verkligen tummarna för dig! 


    Själv har jag fått influensan så jag va livrädd igår att jag skulle ha hunnit bli gravid när jag låg som en blöt fläck i soffan med nästan 40 i feber. Tog ett test och det va negativt. Inte helt oväntat eftersom jag hade mens i förra veckan men tänkte ta det säkra före det osäkra. 

  • Värphönan
    Doftljuset skrev 2019-01-15 21:15:23 följande:

    Jag testade första gången igår med CB. Det visade negativt. Tog ett idag igen, och idag fick jag en blinkade smiley. Jag vet inte jag blev mest glad för, att den indikerade på fertila dagar eller bara för smiley i sig log så glatt... Vi har varit i farten här hemma sen i fredags o kör väl varje dag veckan ut.


    Så tänkte testa nu varje dag, tills veckan ut. 

    Jag har en vän som är gravid nu, hon hade sin kommande mens efter befruktningen och några efter därefter insåg hon att hon var gravid. Fast funderat lite på om det kanske var blödningar som kan komma i samband med att hennes befruktning. 


     


    Hur mår du idag då? Krya på dig<3


    Jodå det va dig jag menade Glad


    Om det va första gången med CB så va det inte så konstigt att det visade negativt. Men visst är det trevligt att få en gubbe som ser glad ut Glad Hoppas det tar sig nu!

    Jag har hört om dom som haft som mens de första månaderna på graviditeten så det är nog inte superovanligt att det sker. Därför jag testade för säkerhetsskull men det va som väntat ingenting Rynkar på näsan Håller tummarna för äl i nästa vecka istället. 


    Jodå jag är feberfri äntligen men har världens svullnaste hals och ett öra som hugger som tusan. Tack så mycket GladHjärta

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis