• mysmulla

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Hejsan, 
    Hittade precis denna tråd och tänkte att den kanske passar mig. Jag och min kille har försökt lite över ett år nu att bli gravida. För några månader sen trodde jag verkligen att vi lyckats då jag fick 7 positiva test. Visade sig att jag inte var gravid. (testade med testlagrets) 

    I måndags tog jag ett test och det var helt blankt. I torsdags fanns ett svagt streck där, jag var osöker så testade igen igår och jo där kom det fram ett svagt streck igen. Bestämde mig för att vänta 48 timmar så det kanske kunde bli starkare men idag vid lunch gjorde jag ett till, kom fram ett svagt streck men betydligt svagare än dagarna innan. Det lilla hopp jag hade om en graviditet dog ut. 

    Imorgon ska jag ta ett clearblue med morgonurin men jag är ganska säker på att det kommer bli negativt igen. Jag vill så gärna bara få ett plus. Hur orkar man fortsätta? 

    Min kille har börjat prata om att vi kanske inte ska vara tillsammans då han så gärna vill ha barn och han tror inte att vi kan få barn ihop.. 

    Vad kan man göra för att öka chanserna att bli gravid? Jag försöker att inte tänka på det men det är ju nästan lika omöjligt som att inte andas. 

  • mysmulla
    jamåduleva skrev 2019-03-09 18:36:09 följande:
    När ska mensen komma? Det behöver inte alls vara kört! Uppdatera imorgon, håller tummarna!

    Jag fick ett supersvagt test på kvällen och tänkte att på morgonen efter skulle det synas mer, men det var faktiskt blankt, fick dock pos på digitalt och nu har det börjat stegras! Kan vara så för dig med nu, hoppas!

    Förstår att det måste vara jättetufft, har ni sökt hjälp? Vad kämpigt att han börjat fundera på att ni inte funkar, det är ju en sorg i sig att bära.

    Har ni inte sökt hjälp än, så gör det, det kanske bara behövs en liten knuff, men först och främst hoppas vi på morgondagen! Finns massor man kan testa hemma, bisolvon, EPA-glandin, rosenrot. Jag är inte så hemma på det där, men vi stöttar dig här i tråden.

    Kram
    Den skulle ha kommit för 5 dagar sen men kan ibland komma lite senare så är iallafall 3 dagar sen. Jag hoppas såklart att det inte är kört men försöker samtidigt att inte hoppas för mycket för jag vet hur besviken jag skulle bli. 

    Jag kontaktade vården i höstas men fick då till svar att jag skulle återkomma när det gått längre tid, då hade vi försökt åtta månader. Nu är jag rädd för att ta kontakt för jag tänker att om det är mig det är fel på kanske sambon drar.
  • mysmulla
    jamåduleva skrev 2019-03-09 19:18:59 följande:

    Ja, vi hoppas på det bästa :)

    Jag förstår att du drar dig för att söka hjälp när du känner så. Vännen, det är inte rätt, så ska du inte behöva känna. Hur har det samtalet gått? Har han bara kläckt ur sig att det nog är bättre att hitta nån annan eller har han satt sig ner och delat sina tankar med dig? Jag tror inte på att par kan vara inkompatibla, vet inte varför, men jag tror inte det bara. 


    Det har kommit från ingenstans när jag tex sagt att jag har ägglossning. :(

    Det går nästan aldrig att prata med han utan att han blir irriterad och vill byta samtalsämne.
  • mysmulla

    Helt otroligt. Jag kan inte ta in det, kan inte sluta skaka heller. 
    Gjorde ett clearblue idag, man ska hålla det i urinen 20 sek och innan jag ens hunnit ta upp det igen syntes ett svagt streck. 

    Efter tre minuter var det ett STARKT streck. Jag kan inte fatta att 14 månaders försök äntligen gett resultat. 

  • mysmulla
    fannylinnea skrev 2019-03-10 12:24:34 följande:
    Läste dina tidigare inlägg och det berörde mig verkligen.
    Men OJ så glad jag blev av att läsa detta inlägg. Stort GRATTIS! Du gav mig en gnutta nytt hopp <3
    Tack så jätte mycket, jag är fortfarande i chock. Kan inte ta in att det är ett plus på stickan. Jag håller tummarna för att du ska få ditt plus snart med <3
  • mysmulla
    jamåduleva skrev 2019-03-10 13:27:08 följande:
    MEN JA!!! Vad glad jag blir, stort stort grattis <3
    Tusen tack :D <3
  • mysmulla

    Jag vet inte om det bara är chocken eller vad som är fel men igår satt jag och sambon och prata och ena stunden säger han att han tycker att vi kanske ska göra en abort ?? och nästa pratar han om saker vi måste köpa! 

    Jag fattar ingenting. Vi har försökt över ett år och när vi väl lyckas pratar han om att nej vi ska nog inte ha barnet. Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen för det här plusset. Och jag vet definitivt inte vad jag ska göra. 

    Jag vill ju ha det här barnet men är jag beredd att bli ensam med det? 

  • mysmulla


    Var hos BM idag för jag vågade inte lita på testen jag gjort hemma,

    gravid är jag allt. Nu är det bara att vänta på första UL för att ta reda på exakt vecka. Men BM sa vecka 5+4 eller 6+4
  • mysmulla

    Vi som pratat sönder detta, vänt och vridit och slutligen försökt mer än ett år.. så får vi vårat efterlängtade plus som vi kämpat så hårt för men då har han ändrat sig...

    Han vill inte ha det. Imorse innan han åkte till jobbet väckte han mig och sa att gör jag inte abort så flyttar han... hela min värld rasar samman.

    Det är det här vi kämpat för TILLSAMMANS i 14 månader och nu vill han inte. Jag vet inte vad jag ska göra. Tankarna bara snurrar.

  • mysmulla
    Doftljuset skrev 2019-03-18 12:13:19 följande:

    [quote=79512508][quote-nick]fannylinnea skrev 2019-03-18 10:59:48 följande:[/quote-nick]

    Men vilken jävla mardröm...  Jag förstår att du känner dig totat vilsen. Ingen kan säga åt dig vad du ska göra i detta såklart.

    Jag försöker tänka mig in i situationen, om det skulle hända mig. Jag hade inte tagit bort barnet, även om det skulle innebära att vi blev lämnade av pappan. Jag skulle inte kunna fortsätta att vara tillsammans med någon som tvingat mig till abort. Och jag har ju blivit varse om att en graviditet inte är något man kan ta förgivet... Har själv försökt i ett år utan resultat. Skulle kunna gå genom eld för att få ett plus på stickan.

    Förlåt om jag är brutalt ärlig. Och som sagt, jag säger inte åt dig vad du ska göra. Det är ditt liv och ditt beslut. Kram

    Wow! Man blir ordlös av såna här beteenden. Jag gick igenom en abort med ett ex, det hände bara ( graviditeten var inte planerad) men vi hade ändå en relation sen flera år. Han följde med på alla besök och själva aborten, idag hade jag spottat han i ansiktet och gått därifrån och behållit barnet. Hade spottat på gyn också som trots min oro också pushade mig för abort. Hade aldrig skett idag. Jag tycker du ska ta din tid, tänka och fundera men förstår att sveket är helt brutalt. Du klarar dig utan han. Du har ju verkligen kämpat för detta barn.

    Har du någon du kan söka stöd och tröst av? Du har oss men du kanske har någon nära vän eller familjemedlem också<3

    Kram


    Jag har ingen. Ingen som vet att jag är gravid.

    Han vill inte säga nått förens vi bestämt oss men efter idag antar jag

    att jag är ensam...
  • mysmulla
    jamåduleva skrev 2019-03-18 17:19:27 följande:

    Oj. Nu tänker jag säga samma sak som jag skulle ha sagt till dig om du var en nära vän till mig. Jag är hård på sånt här för att jag så gärna vill det bästa och få dig inse vad det bästa för dig är.

    Låt oss säga att du gör den här aborten, på ett barn du kämpat och längtat så efter bara för att den där idioten annars lämnar dig. Vill du fortsätta ett liv med honom efteråt? Och helt ärligt så tror jag att han kommer dra ändå. Han har tidigare föreslagit att ni ska gå skilda vägar - för ni nog inte kan få barn ihop, och han längtar ju så. Nu är du med barn, det han påstår längtar efter, men ändå så duger det inte riktigt. Tyvärr tror jag att han ser sin chans att avsluta det här och på något sätt få dig till skurken i det hela. Han gav en invit på det genom att säga att ni inte verkar kunna bli gravida, det känns som om han ville att du skulle ta steget och lämna honom för han själv inte vågade.

    Nu har du blivit gravid, så egentligen borde han jubla, istället så vill han att du gör en abort, annars sticker han. Och det är ju isåfall du som gör att han måste lämna dig, det är ju synd om honom, han är ju en bra kille.

    Jag tror verkligen inte att du kommer må bra i ditt liv om du fortsätter leva med den här mannen, han har svikit och sårat dig enormt, enormt mycket. Även om du gör en abort så är det där förhållandet ändå slut, jag tror inte att du innerst inne vill vara med honom längre. Men det är svårt att tänka rationellt i din situation, känslorna tar över, du har ett barn i magen och mannen som du älskar har visat sig vara någon annan. Ditt liv har rasat, det är alldeles för mycket för en människa att klara av. Samtidigt så finns lyckan över att du är gravid men också sorgen att du kanske helt plöstlig ska bli ensam, det är tungt och jag skickar dig en stor kram. Men du klarar det ensam, det gör du, även om det inte var vad du såg framför dig, men det kommer bli bra, det blir det alltid.

    Berätta för någon som står dig nära, din mamma, en vän, du behöver ett stöd nu och någon att bolla dina tankar med. Det kan du göra med oss här självklart, men du behöver någon i din närhet också.

    Något jag vet säkert, det är att du aldrig kommer kunna lita på den mannen igen. Fina du, allt kommer lösa sig<3


    Jag vet att du har rätt i allt du skriver,

    jag är så arg på mig själv som gett han så många år,

    besviken, rosenrasande, förkrossad. Allt på samma gång.
  • mysmulla
    jamåduleva skrev 2019-03-21 21:24:31 följande:
    Var inte arg på dig själv, det är så lätt att i efterhand se allt man kunde gjort annorlunda <3

    Hur mår du? Har du kunnat sortera dina tankar något?
    Jag vet inte. Har ul i veckan som kommer. 
    Ena dagen har jag bestämt mig för att behålla och nästa för att ta bort det.
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis