Inlägg från: DrömlivetiHD |Visa alla inlägg
  • DrömlivetiHD

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Hej på er!

    Jag har oregelbunden mens sedan den kom igång efter amning. Köpte ÄL stickor då jag upptäckte att min senaste menscykel var på 42 dagar och vi hade helt missat ÄL utifrån mina beräkningar. Vad tror ni om denna sticka? Är det ÄL? Tog den igår vid 11 på kvällen. Hade haft mensvärk under dagen igår men glömde ta. Kom på det innan jag skulle sova. Står ju att man ska ta testerna mellan kl 10-20. Teststrecket ser liiite svagare ut tycker jag. Tog test idag igen men då var det inget alls. Aja, vi hade mys ändå. Men man undrar ju om vi lyckades pricka in rätt dag denna gången eller om jag ska fortsätta ta tester..

  • DrömlivetiHD

    Här är ÄL stickorna från tisdag, onsdag, torsdag och idag, fredag. Tror ni onsdagsstickan är positiv eller borde jag fortsätta testa varje dag nu? Fick molvärk på onsdagen och hållt i sig sen dess. Vi har myst måndag, torsdag och fredag i alla fall :) Hoppas det räcker :) Är lite rädd att stickan inte är positiv och att den riktiga ÄL kommer om några dagar och vi kommer missa den.

  • DrömlivetiHD
    Doftljuset skrev 2019-01-04 19:24:44 följande:

    Kanske missats några timmar fram eller tillbaka. Stegringen kanske redan skett eller skede några timmar senare..

    Man blir ju inte klok ibland! Vore bättre om det var olika färger. Är den blå så betyder det bla bla bla, är den röd betyder det bla bla bla....

    Håller tummarna för er <3


    Ja, det får vi hoppas <3 Känns som strecket inte skulle blivit så starkt om det inte var en stegring i närheten va? :)

    Ja jag håller med! Så svårt med dessa förbaskade streck! Haha!
  • DrömlivetiHD
    Värphönan skrev 2019-01-06 13:13:14 följande:

    Är det någon mer här som känner hur det drar i livmoderstrakten emellanåt när man reser sig? Jag har haft det till och från senaste månaderna  men inte så markanta som nu, att när jag reser mig upp känns det som att livmodern stretchar ut. Som ett hugg först och sen får jag räta mig försiktigt.

    BIM imorgon och jag tror inte att det är något samtidigt som jag hoppas så innerligt att jag har fel. Har absolut inga symptom alls och förutom den huggen i livmoderstrakten så känns allt som vanligt. 

    Börjar fundera på om jag har endometrios men att alla mina år av ppiller tidigare har fördröjt symptomen av det tills nu när jag slutat med pillrena.


    Sånna hugg har jag haft i hela mitt vuxna liv. Vad jag kan minnas i alla fall.

    Hade likadana när jag var gravid bara det att huggen kom oftare och gjorde ondare liksom. Men jag minns inte hur tidigt dom kom under förra gravideten. Tror jag läste nånstans att det är ligamenten som livmorder "hänger i" som töjs ut. Dels om man reser sig för fort men även när livmodern växer under en graviditet. Och om du nyligen blivit gravid kanskr inte livmodern har börjat växa direkt. Men ja, man vet ju aldrig :)
  • DrömlivetiHD
    Värphönan skrev 2019-01-05 15:06:53 följande:

    Jag kör på digitala test, dyrare tyvärr men jag lyckas inte förstå dom manuella testen. Men precis som Doftljuset skrev så hade du förmodligen äl efter det starka strecket annars borde hormonerna inte gått ner utan strecket skulle blivit än starkare. hoppas det tog sig! 


    Jaså finns det digitala ÄL test också? Visste jag inte ens. Iom att jag i princip tar varje dag så köper jag de billigaste! Haha!

    Ja, nu väntar jag bara på att dagarna ska gå :) hoppas hoppas!
  • DrömlivetiHD
    Värphönan skrev 2019-01-06 20:07:17 följande:

    Va skönt att höra att det verkar vara helt normalt! Jag har gått på ppiller i över 15 år så jag minns inte hur "normalt" känns. Och pga ibs så har jag sällan koll på vad som är min överaktiva tarm eller om det är mensvärk heller men den här stretchiga känslan va helt ny. Har gjort lite stretchövningar och det känns bättre emellanåt hehe. Ja det är nog förtidigt för att känna något sånt. Jag har haft det sen innan ÄL denna månaden men har blivit värre nu när det närmar sig mens. 

    Kunde inte hålla mig förut från att ta ett gravtest men det va negativt som förväntat. 

    Japp det finns digitala äl-test. Jag använder clearblue advanced. Den mäter både förändring i östrogen och i LH så att man vet att snart händer det. Först är det en glad gubbe som börjar blinka när man är nära ÄL och sen 12-48h innan ÄL får man en gubbe som lyser fast och då har man som störst chans. Men om man ska ta varje dag så blir det väldigt dyrt. Jag har ganska regelbunden mens så jag vet ungefär vilka dagar som är värt att testa, annars hade jag nog också kört på stickor.


    Då förstår jag att det är svårt o komma ihåg nått annat :) Hoppas det är ett tecken på nått <3

    Åh, vilken dag är du på? Längtar till jag kan testa också! Men jag måste vänta en hel vecka till typ!

    Jaha det lät ju mycket bättre! Men förstår att de är dyrare.. Stickorna är ju rätt kassa egentligen xD

    Sov gott! Hoppas nästa test visar nått :)
  • DrömlivetiHD
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-14 21:30:57 följande:

    Jag håller tummarna att alla får plus snart <3 inklusive mig. Jag själv har tappat nästan allt förutom inte molvärk som kommer och går och illamående som startade idag. Typ när jag äter :/ kan knappt äta nått känner mig mätt efter nån tugga och blir illamående undrar varför ? :/


    Låter precis som jag :) Mår illa om jag blir för hungrig och sen mår jag illa efter bara några tuggor och supermätt :p plussade imorse så hoppas på samma för dig <3 håller tummarna!
  • DrömlivetiHD
    Anonym (Hjälp :() skrev 2019-01-14 21:39:58 följande:

    DrömlivetiHd: åh va kuuul grattis <3


    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-14 21:49:21 följande:

    Aw <3 Grattis :) ja jag vet inte vad det är med kroppen men håller tummarna det är grav och inte typ magsjuka på G :)


    Tack tjejer! <3 Håller tummarna för er!
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis