Inlägg från: Kastrullresan |Visa alla inlägg
  • Kastrullresan

    Vilken köksassistent är bäst till degar?

    Jag har både en Kitchen Aid och en gammal modell av dagens Ankarsrum. Det är två ganska olika maskiner.

    I en Kitchen Aid den normala storleken kan du göra deg på ungefär 5 dl vätska och med typ vetemjöl. Jag tycker inte att den orkar om jag använder grövre mjöl då är det precis på gränsen för vad den klarar. Degen har en tendens att "klättra" upp på själva krokens fäste så fort det börjar bli lite för mycket i bunken.
    Nu vet jag att det finns en professionell maskin också men den har jag inte provat. Enligt uppgift ska den klara upp till 1 liter vätska.

    En Ankarsrum eller även min gamla modell är verkligen en arbetshäst. Den kan man utsätta för det mesta och den tar lätt hand om degar på 1 liter vätska och även riktigt grova mjöl som ger tung deg. 

    En gång tidigare här har jag jämfört dem som mellan en Porsche och en Volvo. Du kan nog kanske gissa vilken som är vilken. Båda kan ha sin tjusning men det kan vara klokt att fundera över vilka behov man har egentligen.

Svar på tråden Vilken köksassistent är bäst till degar?