Inlägg från: MrsJensen |Visa alla inlägg
  • MrsJensen

    Diabetesanpassa?

    Hej! Jag behöver lite hjälp med bakning och diabetes. Jag har tänkt baka en del till jul men min pappa är diabetiker så skulle vilja anpassa det så även han kan äta. Vet att han kan äta litegrann utan problem men vill att det mest ska vara "säkert" för honom. Så, jag har ett par recept på kakor och julgodis som jag vill använda, då är frågan om jag kan byta ut socker/sirap till något annat? Eller måste jag helt enkelt hitta redan klara recept för diabetiker?

    Hur är det annars med t.ex. florsocker och vaniljsocker? Har verkligen ingen erfarenhet utav det sen innan, så hoppas någon här kan och vill hjälpa till lite :)

  • Svar på tråden Diabetesanpassa?
  • MrsJensen
    MallaL skrev 2018-11-21 14:26:13 följande:

    Tyvärr är vetemjöl nästan lika illa som socker för en diabetiker. Googla på LCHF-recept istället så får du tips på sådant som inte höjer blodsockret.


    Är vetemjöl något som diabetiker undviker, eller borde undvika annars? Det har jag aldrig märkt av!
  • MrsJensen
    sextiotalist skrev 2018-11-21 15:11:49 följande:

    Mamma har diabetes typ 2 sedan nästan 30 år tillbaka, hon äter av allt, även om hon äter mindre av det söta och endast när hon blir bjuden. Hennes värden (både långtids och korttidsvärden) är bra.

    Din pappa kan med all säkerhet äta av allt, man behöver inte använda andra tillsatser, bara lite mindre


    Tack för ditt svar! Saken är att min pappa är ett riktigt godistroll, och inte särskilt disciplinerad. Så det är mamma som sätter gränserna gällande hans godisätande ^^ Så vill väl inte göra det jobbigt för honom. Men då kanske jag helt enkelt ska göra mindre sötsaker :)
Svar på tråden Diabetesanpassa?