• sysop

    Vilken kokbok?

    Minimalen skrev 2018-11-17 06:50:08 följande:
    Svårt att säga när man inte vet något om dem. Hur de är uppbyggda. Lätta eller svåra att läsa. Du borde ha tagit ett foto på ett uppslag i varje bok. Se är det alltid krångel med amerikanska mått. Så jag skulle nog inte välja någon. Har fått en relativt ny amerikansk bakbord av en på jobbet och måste räkna om mått samt att vissa ingredienser inte finns i Sverige (tex vissa speciella mjöler) som man då måste improvisera oc blanda själv.
    Måtten är inte så knepiga, matsked, tesked och kopp

    Omvandla cup till dl


    USA - cupSVE - dl1/4 cup
    0,6 dl
    1/3 cup
    0,8 dl
    1/2 cup
    1,2 dl
    3/4 cup
    1,8 dl
    1 cup
    2,4 dl
    1,5 cup
    3,5 dl
    2 cup
    4,7 dl
    3 cup
    7,1 dl
  • sysop

    Måtten är inte så knepiga, matsked, tesked och kopp


    Omvandla cup till dl


    USA - cup SVE - dl
    1/4 cup   -   0,6 dl
    1/3 cup   -   0,8 dl
    1/2 cup   -   1,2 dl
    3/4 cup   -   1,8 dl
    1 cup   -   2,4 dl
    1,5 cup   -   3,5 dl
    2 cup   -   4,7 dl
    3 cup   -   7,1 dl
  • sysop

    Temperatur på ugnen

    Fahrenheit till Celsius

    300 grader F --> 150 grader C

    350 grader F --> 177 grader C

    400 grader F --> 200 grader C

    475 grader F --> 245 grader C

  • sysop
    annabellelee skrev 2018-11-17 14:06:55 följande:
    Fast det är ju inte så lätt att mäta upp 0.6 dl ? Jag har också provat laga enligt franskt recept, där allt var i viktenheter... Klurigt om man inte har en mycket noggrann våg hemma!
    Då jag bott i USA en längre tid så har jag både tagit med mig svenska recept dit och även amerikanska recept tillbaka till Sverige.

    Min erfarenhet är att det går riktigt bra att avrunda och 0.6 dl är i stort sett lika med en halv deciliter

    350 grader F är riktigt nära 175 grader C
  • sysop
    Aniiee skrev 2018-11-17 15:16:26 följande:
    Om jag hade velat att ni skulle gå på något annat än titel + gut feeling så hade jag så klart gett llite mer.....
    Ok, då tror jag att jag förstår din tanke,

    Det som känns lite spännande är "Pennsylvania Dutch Cookery" även om jag inte vet mer om den än just titeln.
  • sysop
    Aniiee skrev 2018-11-17 15:29:47 följande:
    Det som är så bra med matlagning (till skillnad mot bakning) är att allt går att göra på en höft.
    Jag tror det är den bidragande orsaken att jag är att betrakta som en klippa i restaurangköket men har lite svårare med "baksidan" så att säga ;)  
Svar på tråden Vilken kokbok?