• sysop

    Godaste hemgjorda varma chokladen?

    lövet2 skrev 2018-11-14 23:13:00 följande:

    En tesked kakao, en tesked socker. Häll i vispgrädde och rör om tills det blir fluffigt. Häll på het mjölk.


    Pröva även med att byta ut strösocker mot vaniljsocker, muscovado eller kanske sirap, i övrigt kör på receptet ovan Solig
  • sysop
    Erla skrev 2018-11-15 21:06:54 följande:

    Glöm inte en nypa salt i också :) det förhöjer kakosmaken rejält! Jag brukar blanda till en burk som jag kan ta ut är när jag blir sugen på varm choklad, så jag slipper blanda nytt varje gång.

    Jag brukar röra ihop en deciliter kako, en deciliter strösocker, en matsked vaniljsocker (inte vanillin!!!) Och en halv tesked salt. Så har du en liten burk med en blandning som du kan göra några rejäla koppar på :) går supersnabbt att värma mjölken direkt i koppen i mikron.

    Måste testa kardemumma för det lät ju supergott ^^


    Riktigt nära receptet på Oboj, men förstås bättre :)
  • sysop
    Limajo skrev 2018-11-15 21:26:58 följande:
    Muskavado är ju jättegott i varm choklad. Det var länge sen jag gjorde sån, tack för påminnelsen.
    Gör två koppar så tar jag fram lite ny bakat :)
Svar på tråden Godaste hemgjorda varma chokladen?