Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    För oss som tempar för att bli gravid

    Vad använder ni för termometer? Jag kikade på NC först men det känns lite väl att betala så mycket för deras termometer när det finns andra så billiga som 35 kr.. (vet att det ska vara en basaltermometer)

  • Anonym (T)
    TrueLove12 skrev 2018-09-23 12:30:23 följande:
    Hej, jag använder babyplans temp funkar för mig använder flo appen till hjälp
    oshark skrev 2018-09-23 13:21:51 följande:
    Så länge du har 2 decimaler spelar det ju ingen som helst roll vilken termometer du har jag hsr NC:s för den följde med när jag köpte min årsprenumeration.

    Tack, då kör jag på den billiga :D Använder också flo-appen så jag tänkte inte "investera" i NC:s app just nu ändå :)
  • Anonym (T)
    WanderChild skrev 2018-09-23 20:29:05 följande:
    Använder en helt vanlig febertermometer som man sätter under tungan. Den har bara en decimal men för min kropp tycker jag det räcker gott o väl för att kunna utläsa när äl skett samt upp/nedgångar. Använder man temp preventivt så kanske det är viktigare att veta mer exakt temp. Sen lägger jag in i appen fertility friend, den är kanon!
    Glömde gå in igen och tacka för tipset :) Började köra på med min vanliga termometer och tänker att jag köper en annan om jag märker att jag behöver två decimaler. :)
  • Anonym (T)

    Råkade skicka iväg för tidigt, men den här frågan är ju mer öppen till alla så kanske lika bra att skriva ett separat inlägg.
    Har testat att tempa nu i en vecka och jag jag vet inte om det är mig eller termometern det är fel på haha. Jag läste på en sida att man behöver två decimaler för att det är så små skiftningar men min temperatur hoppar hejvilt, är det normalt i början på cykeln? (första veckan efter mens)
    Jag mäter samma tid varje morgon, innan jag kliver upp ur sängen och jag har varken druckit, sovit dåligt eller varit sjuk..

  • Anonym (T)
    oshark skrev 2018-10-03 09:16:22 följande:
    Du har inte en bild på din graf du kan lägga in?

    Min temperatur hoppar lite, men mest om jag har sovit annorlunda och runt ÄL. Nu är det bara min andra cykel, men i båda har jag märkt att hag får en rejäl dipp tre dagar innan ÄL, sen går den upp igen, sen dipp, sen ÄL.

    Här har du en bild på min kurva från Fertility Friend. Lägger in den eftersom du då även kan se mina avaktiverade temperaturer när jag sovit annorlunda eller varit sjuk. Jag använder även Natural Cykles och har deras termometer, men gillar att man kan lägga in så mycket mer info i FF. Min baslinje är dock 0.08 grader högre i FF just nu men det kanske jämnar ut sig i slutändan.

    Jag märkte i förra cykeln att jag hoppade mer i temperatur och tror att det också hade att göra med hur jag mätte. Hade missat att man ska ha termometern så långt bak under tungan som möjligt, ner i ena hörnet (typ). Mäter du där? Annars kanske du sover mer oroligt vissa nätter men inte vet om det?


    Så här ser det ut för mig. Jag har bara en örontermometer, men mäter i samma öra varje gång. Tänker att det ju är skillnaden som är viktig, inte temperaturen i sig, men var inte beredd på att det skulle skilja så mycket från dag till dag. Ett alternativ kan ju som du säger vara att jag sover dåligt utan att veta om det, men jag dock inte märkt någon skillnad i hur trött jag är (vilket jag ju iofs inte märker om jag alltid sover dåligt till och från)
    Jag får kanske helt enkelt se om det fortsätter att hoppa så här eller om det jämnar ut sig lite tids nog. Eller så kanske jag "överreagerar" och det här är normala skillnader.
  • Anonym (T)
    oshark skrev 2018-10-03 09:24:16 följande:
    P.S. Bilden i mitt inlägg syns inte i min telefon, men syns på datorn
    tur jag sitter vid datorn då:)
  • Anonym (T)


    Kanske, eventuellt, möjligtvis ett litet streck? ..med lite fantasi...
  • Anonym (T)
    oshark skrev 2018-10-23 07:44:17 följande:

    ÄL kom inatt. Vaknade med stängd tapp och min sedvanliga upp-till-coverline-temphöjning. Så la in lördagen och söndagens ÄL-tester som positiva och så gårdagens som negativt. NC kommer sätta ut ÄL idag efter tre höjningar.

    Håll tummarna att det finns några simmare kvar som väntar otåligt sen i lördags natt


    Borde ju inte vara omöjligtSkrattande Vad är det dom säger, upp till fem dagar?:) Håller tummarna för dig :)
  • Anonym (T)
    WanderChild skrev 2018-10-23 12:46:57 följande:
    Tycker absolut jag ser något! Har du bild i bättre ljus? Hur många dagar sedan äl?
    Tyvärr inte =/ Jag får försöka hålla ut i några dagar till och testa igen.. Äl+12 idag, bim på fredag..
  • Anonym (T)

    Bim imorgon och än så länge inte lägre temperatur, känns hyfsat positivt :) 
    Hoppas dessutom att alla symtom inte är önsketänkande :)

Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid