• minnie768

    För oss som tempar för att bli gravid

    Hej, jag hoppar in i tråden :)
    Jag har nyligen börjat tempa med NC, men förstår inte riktigt hur jag ska läsa av grafen i appen. Fick tyvärr inte hem termometern förrän precis efter ÄL (positivt äl test den 17/10) och har tempat varje dag, samma tid sedan dess.
    Förstår att man inte kan använda informationen så mycket än då det finns för lite data. Men hoppas att någon ska kunna hjälpa mig: Vad menar den streckade linjen? Enligt den ska tempen stiga rejält typ imorgon för att sedan sjunka sakta. Menar de att om tempen följer den streckade linjen tyder det på en graviditet? Eller är det så NC tror att min tempkurva kommer se ut innan mensen kommer?

    Helt ny på detta med att tempa och förstår inte riktigt hur det "bör" se ut för att man ska hoppas på att plussa snart :P Bim bör vara 1/11.



  • minnie768
    oshark skrev 2018-10-25 12:28:35 följande:

    Streckade bilden är en förutspådd framtida kurva fram till mens tror jag.


    Okej, tack! Var osäker eftersom jag ändå ställt in appen på önskad graviditet.
  • minnie768
    oshark skrev 2018-10-25 15:06:59 följande:

    Jag har precis ställt om min till Plan och får samma streckade linje som när jag hade Prevent. Så borde vara det iaf


    Okej, tack!:) Då hoppas jag att min tempkurva INTE följer den streckade linjen då, haha.
  • minnie768

    Hej, jag har nu tempat i 2 månader så känner mig fortfarande väldigt osäker på hur detta fungerar. Jag har en jämn cykel på 30 dagar, lutealfasen har varit runt 13 dagar +/- 1-2 dagar sedan jag slutade med p-ring i augusti. Jag har sedan dess använt digitala äl-tester. Tempat varje morgon vid samma tid +/- 30 minuter.

    Nu till min fråga: Denna månaden fick jag positivt äl-test (fast gubbe) den 18/11, en söndag. Tempen var låg 18e-22, den 23 hade jag 36,59, men jag var förkyld och hade druckit alkohol dagen innan så jag tog den som avvikande. 
    Nu idag, alltså drygt 1 vecka efter positivt äl-test hade jag en tempökning så NC menar att jag hade ägglossning den 25!!
    Att tillägga är också att när jag kollade på NC igår, hade den flyttat fram bim från den 3/12 till den 1/12.
    Nu är den flyttad igen till den 8/12...

    Vad kan ha hänt? Jag borde väl inte ha fått positivt på äl-testerna förra helgen om äl skedde så sent som i helgen?! I så fall är det kört för oss denna månaden eftersom vi vart på resande fot hela helgen och inte sexat alls :'( 



  • minnie768
    oshark skrev 2018-11-28 10:54:41 följande:
    Hej, nej du borde definitivt inte fått positivt ÄL-test en vecka innan ÄL. Vilket test använder du?

    BIM flyttas ju med förutspådd och bekräftad ÄL. Så atr den hoppat till 8 dec är för att ÄL ligger senare än den trodde.

    Vad händer om du avmarkerar de två temptopparna i början av cykeln (ser ut som 4e och 8e eventuellt) och lägger in tempen du tog bort den 23e?

    Jag använder CB digital advanced, den med 3 olika steg, ring - blinkande gubbe - fast gubbe.

    Har markerat dag 4 & 8 som avvikande, då hade jag 36,43 båda dagarna. Dag 23 har jag nu satt som normal. Grafen ser ju bättre ut men NC vill ändå flytta fram min äl till den 25e fast jag fick positivt äl test med fast gubbe den 18, vilket också är registrerat i appen ? 




  • minnie768
    Jojjans skrev 2018-11-28 11:59:06 följande:
    Testa att lägga in alla temperaturer i Fertility friend med. Dom brukar vara lite snällare än NC och sätter lättare ut äl osv. Brukar vara bra att ha båda att jämföra med!
    Så här ser grafen ut i FF med alla mätningar med. Då är bim 4/12, det känns mer "rätt". Är inte så insatt i FF, menar de här då att ÄL var den 20/11? Hade blinkande gubbe från den 12/11.

  • minnie768
    oshark skrev 2018-11-28 11:59:34 följande:
    Ja de räknar ju egentligen inte med testen förutom när de förutspår ÄL - dvs om du lägger in ett positivt ÄL-test förutspår de ÄL dagen efter, men om du inte får den temphöjning de vill se sätter de inte ut ÄL då.

    Egentligen ska man ju inte hålla på och pilla om man mätt rätt men vad händer om du avaktiverar CD25? Bara för att kolla.

    Hur har du legat i temp i lutealfasen i dina tidigare cykler? Det verkar nämligen som vi är flera som har en sval månad
    Avaktiverar jag CD25 flyttas äl till den 23e (CD23), fick positivt äl-test den 18e så känns ändå som att det är lite för långt efter?

    Jag började tempa förra månaden så har tyvärr inte så mycket att jämföra med :/ Men då fick jag en tydlig höjning efter äl, och sen låg tempen högt med några dippar fram till bim, alla var dock över min coverline. Så känns konstigt att min temp är så låg, egentligen bara senaste dagarna den stigit.

    Kan man få positivt äl-test fast man inte har ägglossning?
  • minnie768
    Jojjans skrev 2018-11-28 13:47:18 följande:

    Ja enligt FF har du haft äl den 20e vilket ju stämmer bättre med testet.Jag började använda FF förra månaden och la då in alla temperaturer från tidigare månader och den markerade äl på alla månader. Idag har FF lagt in min äl i lördags, medan NC fortfarande avvaktar med att sätta ut den...


    Ja 20e stämmer mycket bättre! Får se vad tempen säger imorgon, ska bli spännande. Den bör vara fortsatt hög över linjen lite till tycker jag. Tack för alla svar!! :)
  • minnie768

    Tempdipp senaste två dagarna, trist. Hade hoppats att tempen skulle hålla sig hög denna månaden även om den varit underlig med temp och äl-test :( Fortfarande över CL i FF, men min CL i NC är 36,50 så där är den på gränsen :( Förra månaden låg jag uppe på 36,70-80 dagarna innan bim. Så något tokigt är det nog med cykeln denna månaden!
    Får se om mensen dyker upp någon gång mellan 4-8 december som apparna menar.

    Vet inte om det är några symtom, men har haft halsbränna sen förra veckan som jag inte ens minns om jag haft någonsin, men var lite förkyld i helgen så kan bero på det. Igår fick jag en stark molande känsla i höger sida av tjejmagen som startade igår, vilket jag aldrig känt innan! Har bara varit på vänster sida sen jag slutade med prev.



  • minnie768
    oshark skrev 2018-11-30 10:38:43 följande:
    Vilken tid har du tempat och vilken tid brukar du tempa? Ser att de är tomma cirklar
    Jag lägger in i FF när jag har gått upp i sitter o äter frukost :P fyller i i NC direkt när jag tempat så det är nog därför, hade glömt att ändra tiden ;) Nu är ringarna fyllda igen. Tempar alltid mellan 7-7.30, vilket jag också gjorde igår och idag (tyvärr) haha
  • minnie768
    oshark skrev 2018-11-30 11:15:07 följande:
    Ah ok. För det jag tänkte var om du tempat tidigare på morgonen och hamnat i "kallzonen". Jag har nämligen märkt att om jag tempar runt 5 istället för min vanliga 6:45 är jag mycket kallare än jag "borde" vara.
    Nä tyvärr inte :( Skiljer kanske max 30 minuter mellan tempningarna så det bör inte bero på det heller.. Förra månaden låg jag högre vid den här tiden med 4 dagar kvar till bim och då blev det ju inget. 
    Men men, det visar sig ju snart om det blir ett plus innan jul eller inte. 

    Tack för att man får ventilera i den här gruppen, GULD värt!! <3 <3 
  • minnie768
    Issari skrev 2019-01-27 12:52:02 följande:
    Tack! Än så länge är den kvar där uppe. BIM igår. Sov lite sämre då så det är därför tempen var lite extra hög då. Ska ta ett test ikväll!
    Kollade på din tempkurva nu och plötsligt fick jag lite hopp!! Ser att din temp inte ökade förrän äl+9-10. Och att du nu plussat?

    Jag är på äl+8 idag och tempen ligger i "höjd" med tidigare månader. Hur långt efter äl testade du?

    Och så klart stort GRATTIS!! <3
  • minnie768
    Issari skrev 2019-01-29 16:49:47 följande:
    Tack! Jag plussade i söndags på ÄL+15. En dag efter BIM. Ville hålla mig från att testa för tidigt, började känna på mig att det kanske var nåt på ÄL+13 då tempen fortfarande höll sig hög. Här kommer en bild på min kurva fram tills idag, vaknade några gånger innan jag tempade så det är därför den är ännu lite högre idag. På ÄL+11 kände jag som ett stick i livmodern under ca 15-30 sekunder, skulle kunna ha varit implantation kanske, men samtidigt har jag så starkt streck på stickan på ÄL15 att det kanske borde skett tidigare.

    Håller tummarna för dig!
    Starkt av dig att inte testa för tidigt, även om tempen var hög! Tack för bilderna! Jag har en kortare lutealfas än dig, 12-13 dagar så jag vet inte..

    Tack, känns inte heelt hopplöst för min del riktigt ännu, även om jag tror tempen bör vara lite högre. Men det återstår ju att se, har bim på lördag 2/2 :)
  • minnie768
    Kullan90 skrev 2019-02-14 07:59:01 följande:

    Nu är han omtumlad min sambo <3

    Dock fungerade inte bulle i ugnen så bra. Han gick upp, lagade frukost på spisen bredvid ugnen, gick på toa, gick tillbaka till köket och åt frukost osv. 25 min senare kommer han in till mig för att säga hejdå och jag frågar om han inte såg att vi hade en bulle i ugnen. Fick svaret att: joo, men jag fattar inte. Vi äter aldrig bullar hemma, och varför bara en?

    Jag försökte igen med: vi har en bulle i ugnen hjärtat. Men han förstod inte. Visade grav testet och han frågade om jag var sen. Jag visade alltså det digitala där det tydligt står gravid.

    Jag tror han blev lite chockad <3

    Nu vill han inte berätta för någon förrän 12 veckor gått. Hur tänker ni kring det?

    Bulle i ugnen:

    Clearblue:


    Ååh!! Får gåshud över hela kroppen! Längtar så efter dagen jag kan berätta för min sambo :)
    Va fint, tråkigt att han inte förstod det där med bullen i ugnen, haha. Stort grattis till er! Jag har aldrig fullföljt en graviditet, men har känslan av att jag inte heller vill berätta för någon förrän ca v12. Men innerst inne tror jag att vi kommer berätta för närmaste familjen tidigare. Vi är väldigt tajta med sambons familj, bor nära. Så de skulle nog ändå misstänka något tror jag :)

    Grattis igen .-.-.Hjärta
  • minnie768
    Kullan90 skrev 2019-02-14 08:28:37 följande:
    minnie768 skrev 2019-02-14 08:21:45 följande:

    Ååh!! Får gåshud över hela kroppen! Längtar så efter dagen jag kan berätta för min sambo :)

    Va fint, tråkigt att han inte förstod det där med bullen i ugnen, haha. Stort grattis till er! Jag har aldrig fullföljt en graviditet, men har känslan av att jag inte heller vill berätta för någon förrän ca v12. Men innerst inne tror jag att vi kommer berätta för närmaste familjen tidigare. Vi är väldigt tajta med sambons familj, bor nära. Så de skulle nog ändå misstänka något tror jag :)

    Grattis igen .-.-.


    Tack vad fina ni är!! <3

    Haha ja, lite roligt faktiskt. Jag valde mellan bulle och att lägga ett positivt test i en presentkartong, valde tydligen fel ;)

    Min lillasyster vet redan. Berättade för henne redan i förrgår, kunde inte hålla mig :)

    Sen ska jag utomlands med tjejerna om ett par veckor. Skulle tro att jag behöver berätta då, det lär undra om jag inte dricker alkohol.. Men kanske vänta till dess iaf då :)

    Ledsen att du inte fått fullfölja någon graviditet minnie768. MF flera gånger? <3
    Haha, man kan inte välja rätt alla gånger ;) Jag hade inte heller kunnat lägga en bulle i ugnen, han hade nog inte fattat det :P
    Har en bild i huvudet hur jag ger han ett par babytossor eller något plagg (jag virkar en del så har gjort lite bäbisplagg för att de är ett lagom stort projekt haha) i ett paket, men kanske inte har sånt tålamod heller. Kanske bara blir att jag ger honom stickan när den dagen kommer, vem vet :P

    Utomlands med tjejerna kanske kan bli svårt, om ni "brukar" dricka alkohol? Det kommer inte vara något problem för mig att avstå från alkohol utan att väcka misstankar en tid då jag lider av kronisk migrän så avstår ofta idag också..
    Du o killen får prata ihop er och kanske bestämma ihop hur ni ska göra? :)

    Nä har inte fått några (kända) missfall, blev gravid för några år sedan, men avbröt den då jag och min dåvarande sambo precis höll på att gå isär och hade det väldigt dåligt. Otroligt tufft beslut men är "glad" idag att jag inte behöver ha kontakt med honom. Sen vi började försöka nu har jag aldrig plussat tyvärr :( <3
  • minnie768
    Kullan90 skrev 2019-02-14 14:37:09 följande:
    Åh, men det låter ju super!! :D

    Jag brukar dricka, framförallt om vi äter på restaurang dricker jag gärna vin till maten, så de kommer definitivt undra ;)

    Jaha okej, förstår! Jag har också avbrutit en graviditet tidigare, pga olika omständigheter..

    Håller tummarna för dig! Det kommer! <3
    Har länge drömt om att göra något speciellt när den dagen väl kommer :)

    Ja då kanske du kommer behöva berätta det för dom. Kanske bra att prata med din kille först så det är "ert" beslut :)

    Då vet du ju hur det käns <3

    Tack!! Någon gång ska det väl ta sig tycker jag ;) <3
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid