Fel att äta olika maträtter?
Jag har ett dilemma som jag inte vet hur jag ska reda ut.
Sen väldigt tidig ålder började jag utesluta livsmedel, främst kött, kyckling och fisk men även andra saker där jag inte klarade av konsistens eller smak. Än idag sitter det i hur mycket jag än försökt lära mig äta dessa livsmedel. Äter huvudsakligen vegetariskt men köttfärsrätter går bra.
Nu till dilemmat, min son på snart fyra år har alltid varit petig i maten. Ni kommer säkerligen anklaga mig nu men innan jag o hans pappa skiljde oss var det likadant och han var allätare. Sonen vägrar allt vad grönsaker heter och jag älskar det. Problemet är att vi oftast äter olika, lagar jag till exempel korvstroganoff äter jag en grönsaksbiff och såsen samt ris och sonen korv.
Jag undrar hur mycket det påverkar hans relation till mat? Hos pappan äter de allting och väldigt blandat och samma sak på förskolan. Funderade ett tag på att den veckan sonen är här endast laga vegetariskt till oss båda men det kommer han inte äta.
Hur ska man tänka? Tar han mycket skada av att jag äter en annan typ av proteinkälla ä? Tänker på alla familjer där det förekommer allergi och överkänslighet. Det är inte varje dag vi äter olika men några dagar i veckan den veckan han är hos mig.