Istället för (mycket!) ströbröd?
Hej! Bläddrar och läser i min nya vegetariska kokbok och föll för några indiska linsbullar. Grejen är att det ska vara 5 (!!) deciliter ströbröd i! Finns det något man kan byta ut det mot? Och vad?
Hej! Bläddrar och läser i min nya vegetariska kokbok och föll för några indiska linsbullar. Grejen är att det ska vara 5 (!!) deciliter ströbröd i! Finns det något man kan byta ut det mot? Och vad?
Låter märkligt. Ströbröd är ju gjort av vetemjöl och vatten. Det är ju krossade skorpor typ.
Men det ska alltså vara i brödet?
Ska det vara på eller under har jag bytt ut det mot kli eller grahamsmjöl.
Indisk och arabisk mat har dock en förkärlek till att återanvända kakor och brödsmulor så det är mycket möjligt att du kan ta uck smula ner ett lite torkat matbröd. Ger väl en spännande konsistens!
Låter märkligt. Ströbröd är ju gjort av vetemjöl och vatten. Det är ju krossade skorpor typ.
Men det ska alltså vara i brödet?
Ska det vara på eller under har jag bytt ut det mot kli eller grahamsmjöl.
Ah, jag skrev linsbullar (vilket iofs stod i boken). Men det är alltså matbullar, tänk köttbullar. Det är fikabröd. =/
Som jag skrev i mitt andra inlägg är jag övertygad om att originalet innehöll vitt bröd som var smulat. Men när de skulle skriva det i en svensk kokbok fick det bli ströbröd som är just det, fast smulat på fabrik..
Du gjorde min morgon i alla fall, haha!
Det låter som enorma mängder bröd, kan det vara fel? Att de menar typ 5 dl "gammalt" vitt bröd som man sedan smular?
Ägg om du äter det? Panko