• Lestina

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Hej!

    Hoppar in här, plussade i april, fick mf i vecka 6. Väntar på att kroppen ska ställa tillbaka sig så vi kan försöka igen, det blir 4 försöket. Känner mig låg och nedstämd och samtidigt galet peppad att försöka igen, svårt att hänga med i de olika känslovågorna. Det blir mitt 3e barn men vårt första gemensamma.

  • Lestina

    Tack snälla!

    Jag förstår att väntan är lång. Det är knasigt hur mycket man längtar och hur mycket av tankeverksamheten som faktiskt går till bebisar, graviditet, ägglossning och allt annat runt.

    Beklagar ditt missfall :(

    Håller tummarna för oss alla!


    SL185 skrev 2018-05-18 11:32:41 följande:

    Välkommen in! Beklagar ditt missfall :( förstår hur du känner dig, känner samma sak o vi stöttar o hjälper varann här, helt fantastiskt <3 vi har inga barn sedan tidigare så längtan är enorm :) fick missfall v5 i april med. Hoppas att vi alla plussar snart, helst nu i maj :)


  • Lestina

    Hej.

    Nu äntligen har kroppen kommit igång (hoppas jag) efter mf. Är inne på mensens sista dagar och hoppas att ägglossningen kommer som den ska.

    Känner mig galet frustrerad och stressad. Trodde jag skulle kunna ta allt med ro, att det tar tid att bli gravid, men jag har verkligen inget tålamod!! Är på försök 6 nu och det känns som om vi försökt i en evighet!

    Ledsen för mitt deppmail, behövde bara ventilera lite :)

  • Lestina
    FGK skrev 2018-06-12 09:12:06 följande:

    Förstår precis hur du känner! Fick mitt första mf i april och nästa i maj, trodde att ägglossningen skulle komma igång direkt eftersom det var så tidigt och hade jag inte tagit ett test så hade jag trott att det bara var min vanliga mens. Men ÄL lyser med sin frånvaro.. :/ Och jag har verkligen inget tålamod! Medans sambon är hur lugn som helst och säger att det kommer när det kommer.. Blir ännu mer frustrerad när så många man känner lägger upp att de ska ha barn.. Men nu är vi med i en budgivning på ett hus som vi än så länge leder, så man kan ju hoppas att jag kommer få annat att tänka på nu en tid framöver. Håller tummarna för att ni snart lyckas! <3


    Fick mitt i maj och kroppen vill sig inte riktigt, testar ägglossningstest för första gången men den vill inte komma. Mina två tidigare barn blev till snabbt, det va i och för sig några år sedan och med en annan man men va nog inte förberedd på det här. Googlar bebis, ägglossning, graviditet mm heeeeela tiden

    Lycka till med hus! Håller tummarna för att du snart plussar :)
  • Lestina

    Tog ett jääääätte tidigt graviditetstest idag, det visade jätte svagt positivt...!! Jättesvagt! Vågar inte hoppas och är skit rädd! Vet att jag ska vänta några dagar och ta ett nytt men tiden går såååååå långsamt!

  • Lestina
    babytjejen skrev 2018-06-23 14:27:36 följande:

    Åh ,härligt :) hoppas nästa test blir ännu starkare o att det är ett litet frö i magen på dig!!!


    Tack snälla! Jag hoppas så galet mycket!
  • Lestina
    joannaq skrev 2018-06-23 15:15:41 följande:

    Va kul hoppas det blir starkare om några dagar <3


    Tack snälla!
  • Lestina

    Då har man börjat blöda igen... 3e missfallet i år.. vet inte om jag orkar mer.. hade en sån bra känsla denna gången och luften gick fullständigt ur mig..

  • Lestina
    Anonym (2 missfall) skrev 2018-09-17 09:13:37 följande:

    Åh så hemskt, kan tänka mig att det känns omöjligt just nu. :( Har du fått blödningen bekräftad som missfall? Har du haft missfall en vid ungefär samma veckor?

    Jag har själv haft 2 missfall i rad och är rädd för att det kommer bli ett tredje när jag väl blir gravid igen.


    Jag har inte fått det bekräftat men tänker att det inte kan vara nåt annat. Ja, alla har varit i samma vecka.
  • Lestina
    Anonym (2 missfall) skrev 2018-09-17 09:43:32 följande:

    Om det är liknande som dina andra missfall kan jag tänka mig att det är svårt att se det som något annat än missfall.

    Jättetråkigt verkligen, du har väl rätt till missfallsutredning nu. Så då kanske de hittar vad som ställer till det. Annars verkar den där Aten-tråden här på fl innehålla mycket information.

    Jag vet inte hur jag själv skulle klara av ett tredje. Känner att jag inte klarar av jobbet längre. Sitter bara och tänker och läser om missfall hela dagarna istället för att jobba med mina arbetsuppgifter..


    Jag tänker att jag ska kontakta läkaren och se om jag kan få en tid för utredning.

    Jag förstår vad du menar, det är svårt att koncentrera sig på annat. Börjar tänka att det kanske inte är meningen att det ska bli nåt.. många negativa och jobbiga tankar.

    Är du gravid nu?
  • Lestina
    Anonym (2 missfall) skrev 2018-09-17 10:40:42 följande:

    Kan tänka mig att tankarna går åt det håller. Det måste vara riktigt jobbigt. Men att det inte skulle vara meningen att det ska bli något barn alls kan bara inte stämma. Det kan som sagt vara något med kroppen som ställer till det, speciellt när du verkar få missfall i samma veckor. Det är nog först efter du blivit utredd och provat allt i från kosttillskott, hormoner och blodförtunnande som det går avgöra ifall det var meningen eller inte. Men det är jobbigt med alla gravidhormoner och tankar som går fram och tillbaka.

    Vi har inväntat en mens. Så har ägglossning nu i veckan. Men gruvar mig för att inte bli gravid och att det kommer ta ett år innan vi lyckas igen. Och gruvar mig även för att lyckas bli gravid för då finns ju risken för ännu ett missfall. Märkte efter ett tag att jag tog missfall 2 hårdare än vad jag först trodde att jag gjorde. Så snart kommer väl chefen och undrar varför jag inte levererar det jag ska göra. Skulle ha sjukskrivt mig istället.

    Jag provar med tillskott av magnesium, zink, omega 3, folsyra och b-vitamin just nu. Om jag får ett till missfall blir det en utredning för mig med.


    Nä, det är väl så! Tankarna går åt alla håll. Har en tid hos gyn nästa vecka av en annan anledning, får nog ta upp detta då och se om de kan starta en utredning.

    Förstår att du är rädd, det är så känslomässigt påfrestande att hoppa mellan hoppet och glädjen att bli gravid och rädslan för MF samtidigt.
  • Lestina
    louisejohansson skrev 2018-09-17 08:55:00 följande:

    Nej fy vad tråkigt :?( <3 men har du ont också? Vilken vecka? Hoppas verkligen INTE det är missfall! Kram på dig <3


    Tack!

    Vecka 5 så tidigt men ändå smärtsamt.. blöder ganska mycket nu och är säker på att det är MF..
  • Lestina
    Wictoria90 skrev 2018-09-18 15:00:42 följande:

    Jag har sedan i juni 2017- februari 2018 haft 3 stycken missfall! Känner mig med helt tom ibland men försöker tänka att jag är närmre och närmre vårt barn även fast det ibland känns tungt.

    Vi har gjort missfallsutredning och den visade inget fel! Så nu är vi vidare i en ny utredning då det inte verkar ta sig nu istället!!


    Jag beklagar! Fan vad jobbigt.

    Idag känner jag mig lite positivare och det är skönt men det är galet uttömmande att gå igenom ett MF och kroppen tar mer stryk än vad man tror, känner mig matt och trött i både kroppen och huvudet men det blir ju lite bättre för varje dag, det vet jag ju.

    Hoppas de hittar anledningen till vrf det inte blir nåt eller mycket hellre att ni snart får ett plus på stickan!
  • Lestina
    Jojjans skrev 2018-11-05 13:04:25 följande:

    Åå förstår att det är läskigt. Har alla missfall varit i samma vecka?


    Ja, nästan i alla fall. Väldigt nära varandra i vecka.
  • Lestina
    Jojjans skrev 2018-11-05 13:46:13 följande:

    Har du isåfall fått någon utredning? Var alla tidiga?


    Alla va tidiga, har varit på gyn och en utredning kommer sättas igång i januari om jag inte blivit gravid tills dess
  • Lestina
    Jojjans skrev 2018-11-05 16:47:41 följande:

    Vad stressande att du inte fått någon anledning till dina upprepade missfall. Förstår att du är rädd att bli gravid igen. Men om mensen är sent så är det ju stor chans att du är gravid. Känns det läskigt att våga vara glad för det ifall du skulle få missfall igen?


    Det är ju det, vill så gärna men vågar inte hoppas, ska ta ett test i morgon.. tänker att jag vill ju veta och vill ju kunna vara glad om det skulle vara så att jag är gravid
  • Lestina
    Jojjans skrev 2018-11-05 18:18:48 följande:

    Ja såklart ska du det. Det är ok att vara både glad och rädd på samma gång...


    Testade och jag är gravid :) nu ska jag försöka njuta och låta mig själv vara glad! Tack!
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt