Anonym (Snällt, eller..?) skrev 2018-02-14 22:34:51 följande:
De har högt självförtroende men extremt saboterad självkänsla så bad Boys är inte bättre än "snäll" man.
Inget av de är stabilt.
nja, det beror på vad man menar med bad boy.
(långt inlägg igen)
I grund och botten är en bad boy någon som inte följer sociala regler och normer bara för att dom finns, inte faller för grupptryck, lite av en rebell som gör lite som han vill. Även om han har låg självkänsla eller lågt självförtroende så är det ändå någon som har styrkan att utmana sina inre demoner och han ger sig möjligheten att vara sej själv och bygger upp sej själv inifrån och ut, utan att känna sig lika dömd av vad andra tycker.
Man måste inte vara en bad boy men själva principen är rätt bra.
Det måste inte vara en bra kille men det innebär ändå att de som tycker att dessa mindre viktiga normer och sociala regler är skitviktiga kan stämpla en bra grabb som dålig. Är han lite av ett arsle har han ju ändå rätt förutsättningar att ändra på sig. Han vågar ju vara snäll när andra tycker att han är mesig, han kan sätta sej emot när det inte accepteras av andra.
Det är ju inte så konstigt att kvinnor tycker att det är attraktivt eftersom han har egenskaperna som gör att man kan stå upp för sig själv och andra och gå emot vad gruppen tycker när det känns rätt. Är han lite svinig så är det många, speciellt yngre tjejer som tycker att det är sexuellt attraktivt.
Många, speciellt tonåringar vet inte riktigt hur en man ska vara och verkar vara väldigt osäkra på vad det innebär att vara stark så de kan bli (mer) osäkra i sig själva, vissa av dem försöker dölja sin osäkerhet och sina svagheter med en tuff fasad, ofta deras egna stereotypa bild av vad manlighet och styrka är.
De kan spela för att bli omtyckta, få bekräftelse och faller lättare för grupptryck.
Den som spelar har självförtroendet att spela men har inte riktigt självförtroendet och styrkan att vara sig själv. Det kan vara en fegis som är väldigt orolig för vad andra tycker men som har självförtroendet att spela "alfa".
De kan bryta mot sociala regler som finns av en anledning, de vill vara en bad boy men är i grunden raka motsatsen.
"tuffa/hårda" killar är som du skriver inte bättre än "snäll", det är rätt falskt, en fasad att vara snäll för att få bekräftelse eller inte våga vara annat än "snäll".
Det är en sak om det är för att få ett ons eftersom det har en tendens att funka
men om man inbillar sig att man måste vara så för att bli omtyckt av tjejer eller börjar integrera fasaden i personligheten får man ofta problem.
Det går hem hos tjejer som är osäkra på hur en man ska vara och inte riktigt vet vad styrka är. Det är vanligare hos yngre tjejer och killar som växt upp utan en bra manlig förebild kanske helt utan eller med en/flera dåliga manliga förebilder.
De verkar inte veta vad en riktig bad boy är..
De som följer något slags machoideal kan vara starka och självsäkra men p.g.a. att de följer ett ideal inom gruppen så kan det göra så att de bli svaga i många situationer.
Det en styrka att bita ihop, utmana demonerna och sina svagheter, i vissa situationer ger det en styrka att visa svagheter,.
Pontus: "Har aldrig känts okej att vara ömtålig som kille" | SVT Nyheter
Pontus, 33, har alltid haft skräck för att stå i centrum och riskera att göra bort sig. För att dölja sin osäkerhet tog han på sig en "macho-fasad". - Killar ska vara starka och självgående, man känner sig misslyckad som man om man mår dåligt, säger han till SVT Nyheter. Till slut ledde Pontus sociala fobi till att han blev deprimerad och utbränd. Det räcker att någon säger ordet fest för att Pontus ska känna stark ångest.
Mobbade för att må bättre själv
I tonåren hanterade han sin ångest genom att lägga på en slags mask.
- Jag hade en macho-fasad och försökte vara kaxig och cool. Jag tänkte att det var så man var när man var självsäker. Jag började till och med mobba en kille, som varit en av mina få vänner, för att må bättre själv.
Efter några år i arbetslivet började han jobba på ett lager som låg 1,5 timme från hans hem. Till jobbet samåkte han med några andra killar som hade en hård jargong.
www.svt.se/nyheter/inrikes/har-aldrig-kants-okej-att-vara-omtalig-som-kille
*****************************
Rögletränaren: Machokultur inom hockeyn - P4 Malmöhus | Sveriges Radio
Ishockeyns starka maskulinitetsideal och machokultur har gjort att ämnet psykisk ohälsa varit tabubelagt. En demontränare i NHL och röster inom Hockeysverige gör att ämnet nu hamnar på agendan.
[...]
- Mental styrka ska aldrig blandas ihop med mental sjukdom, säger han i en uppmärksammad intervju i amerikansk tv.
Ämnet har varit tabu inom ishockeyn, men sakta öppnas dialogen upp. Enligt professorn i psykologi, Pär Pettersson, som arbetat både i SHL och med Tre Kronor, är de små uttryck vi sett av psykisk ohälsa inom ishockeyn hittills bara toppen på ett isberg. Han vittnar om ätstörningar, depressioner och en osund kravbild.
[...]
Forskning som Pär Pettersson gjort visar att professionella ishockeyspelare har svårare än andra yrkesgrupper att återhämta sig mentalt vilket gör att de riskerar psykisk ohälsa.
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6845492
*****************************
Bakom en hård fasad gömmer sig en vek och rädd liten kille. Stefan Sauk berättar i Stjärnorna på slottet om varför han blev så macho på ytan!
www.facebook.com/svt/videos/1013694295339825/
"Om jag inte är macho - då ÄR jag ju ingen man" - Nyhetsmorgon - tv4.se
www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/om-jag-inte-%C3%A4r-macho-d%C3%A5-%C3%A4r-jag-ju-ingen-man-3934722
Är du för snäll? | Ydrén Psykoterapi
Enligt Dr. Robert A. Glover författare till ?No More Mr. Nice Guy? finns det antal egenskaper som karakteriserar det han kallar ?Nice guys?. Det här är en kategori av människor som jag tycker mycket om att arbeta med. Själv skulle jag säga att det är egenskaper som även delas av många kvinnor som är för snälla för sitt eget bästa, men de är skrivna för män.
[...]
En del av dessa egenskaper är nästan alltid ett problem, som att förtränga sina känslor eller att göra sitt känslomässiga välbefinnande beroende av hur ens partner mår. Andra egenskaper är positiva i rätt sammanhang som att vara givmild och hjälpsam. Problemet är att sammanlagt ger det bilden av en person som har ett sätt att bete sig som gör det svårt att leva ett lyckligt liv.
"
Om de beter sig tillräckligt bra kommer de bli älskade och få vad de behöver"
Glover menar att det finns något som styr de han kallar ?Nice guys?. De tror att om det bara är tillräckligt snälla, goda, omtänksamma, om de bara beter sig tillräckligt bra mot andra kommer de bli älskade och få vad de behöver. Det är en vacker tanke men inte en särskilt välfungerande strategi. Vare sig kvinnor eller män som beter sig på det sätter blir i slutändan lyckliga.
Alternativet är inte som många tror att bete sig värre, att bete sig illa. Det är att både vara omtänksam mot andra och mot sig själv. Det gör en inte bara lyckligare och skapar bättre relationer. Det gör andra lyckligare och man har fortfarande möjligheten att vara genuint snäll, när man vill.
www.johanydren.se/snall/ar-du-for-snall/