Inlägg från: Ergs2001 |Visa alla inlägg
  • Ergs2001

    NÅGON LÄKARE HÄR?!

    Jag är en för övrigt frisk 16årig tjej, som i tisdags-natt (idag är det torsdag) fick sjukt ont i halsen och febern kom direkt efter samma morgon. Har nu haft ca 40graders feber och SJUKT ont i halsen. Halsmandlarna är svullna, röda, vita prickar och röd/bruna blodpartier. Ibland hostar jag med hjälp av vatten upp blodblandat slem. Det gör ont att svälja, gäspa, öppna munnen, andas och prata. Har ingen hosta, snuva eller något sådant.
    Igår (onsdag) åkte vi till vårdc, alltså efter 1,5 dygn efter insjukning och de gjorde test för både halsfluss och körtelfeber, proverna visade ingenting. Fick trots det penicillin utifall det ändå skulle vara halsfluss. Det har tidigare hänt att proverna inte visat någonting, men när jag kommit tillbaka till vårdcentralen några dagar senare och gjort samma prov så var det trots allt halsfluss.
    Har nu ätit 3 tabletter penicillin men det hjälper INGENTING. Har nu i 3 nätter inte sovit mer är 2 timmar, måste spotta i kopp för att jag ej kan svälja mitt saliv och jag har inte ätit riktig mat på 2 dygn. Har endast ätit glass och druckit vatten men detta gör outhärdligt ont och gråter varje gång jag tvingar i mig glass. Är jättehungrig men det går verkligen inte att äta, det är helt omöjligt. Jag gråter varje timme pga smärta och det verkar som om denna smitta påverkar mig psykiskt, får ångestattacker och är alltid nära till gråt, får tankar om att det vore skönt att dö för att jag mår så dåligt.
    Det märkliga är att jag inte alls är särskilt trött trots min dåliga sömn, gäspar inte utan är bara allmänt seg i kroppen.
    Behöver verkligen hjälp, kan det vara halsfluss eller körtelfeber? Ska jag åka in idag igen och förklara att jag inte kan äta och därför måste få någonting som hjälper mig mer akut. Kan någon snälla hjälpa mig!!

  • Svar på tråden NÅGON LÄKARE HÄR?!
  • Ergs2001

    Missförstå mig inte pga titeln, menar självklart att jag behöver råd från vem som helst!!!

  • Ergs2001

    Jag har ofta liknande halsinfektioner, ungefär 2ggr per år och har haft nu sen 4 år tillbaka. Får aldrig magsjuka eller något sådant, bara halsfluss och vidriga virus som sätter sig i halsen. Men denna gång är det annorlunda, har ALDRIG haft såhär ont och jag står verkligen inte ut. Inga värktabletter hjälper mot halsen, har kombinerat alvedon och ipren så gott det går men inget fungerar. Jag börjar nu känna mig yr och illamående då klockan är 11.24 och jag inte ätit någonting förutom is på hela dagen. Skiter i att äta eftersom det inte är värt smärtan.
    //TS

Svar på tråden NÅGON LÄKARE HÄR?!