• Stårschan

    Han är som helt förändrad efter vi fick barn

    Om han säger att han älskar dig är ju helt oväsentligt så länge han inte visar det i handling. Var han delaktig i hushållsarbetet och var jämställd innan barnet kom, eller var det du som skötte allt då också? Det låter som om han har en sanslöst föråldrad och osvensk kvinnosyn. Rent konkret kan jag inte ge dig några råd om hur du ska hantera detta, eftersom man inte kan ändra på en människa som inte anser att han har behov av att förändras. Han verkar vara sur på dig för att du inte lever upp till hans drömbild av att ha en perfekt fotomodell som hushållerska.

  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-29 10:57:08 följande:
    Han har aldrig någonsin slagit mig, han kan ha hållit fast mig när jag försökt gå ifrån någongång men inte mer än så. Däremot har han slagit sönder en dörr här hemma och slagit ner möbler i ilska.

    När han dödade min hamster blev jag faktiskt rädd för honom, för precis som du skriver så är det inte normalt någonstans. Anledningen att jag verkligen inte kan berätta för någon är just för jag vet exakt vad alla i min närhet skulle säga.... de skulle säga att jag skulle lämna direkt..
    Och kan du då inte försöka ta in att det faktiskt ligger något i det? Att de faktiskt bryr sig om dig och vill ditt bästa. Hur skulle du själv råda en väninna om hon hade skrivit denna tråd?

    Han trycker ner dig verbalt och har redan visat våldsamma tendenser för att skrämma dig till lydnad - även om han ännu inte har gett dig några fysiska blåmärken.
  • Stårschan

    Och det kan alrig upprepas för ofta: Det spelar INGEN roll hur gullig och charmig och romantisk och rar en person är när han är på gott humör. Det är som är viktigt är hur han agerar när humöret är som sämst.

    En normalt funtad människa med normala spärrar är inte elak mot den han påstår sig älska.

  • Stårschan

    Psykopater/narcissister är ofta vansinnigt charmerande när de sätter den sidan till, för att kunna manipulera folk. De vet precis vilka knappar de ska trycka på - antingen för att smöra så mycket som möjligt, eller för att såra så mycket som möjligt.

  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-29 11:43:39 följande:
    Jag vet ju egentligen att det beteendet inte är normalt, jag känner ju hur sårad och förnedrad jag känner mig. Men ändå så försvarar jag det på något sätt, jag tänker att jag är för känslig och att jag måste ju tåla lite osv
    ...och så skulle det vara skämmigt gentemot familj och vänner att visa att man gjorde bort sig när man valde karl. Vilket är en stor anledning till att många håller skenet uppe utåt. Tro mig, vi är många som har varit där, så vi vet hur pinsamt det kan vara.
  • Stårschan

    Så fort du har bestämt dig - berätta för allt och alla hur du har haft det. Berätta för dina föräldrar, hans föräldrar, syskon, vänner, kollegor och vem som än orkar lyssna. Det gör det svårare för dig att falla till föga för hans kommande försök att manipulera dig att komma tillbaka till honom.

  • Stårschan
    Påven Johanna II skrev 2017-03-29 14:57:50 följande:
    Gjordes det en orosanmälan för barnet vid det tillfället då?
    Skulle ambulanspersonalen ha gjort det då, eller hur funkar det? Har de skyldighet att göra det?
  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 06:25:59 följande:

    Igår pratade jag med honom, jag berättade hur jag kände och att jag inte anser att hans beteende är okej. Att han får sluta kalla mig hora, lat, ful och tjock osv samt att jag behöver hjälp iaf en natt på helgen med vår dotter... jag berättade även hur det känns när han blir aggressiv, att jag blir rädd för honom. Responsen var inte direkt som jag hade tänkt mig.. jag hade föreställt mig hur JAG skulle reagera om min partner sa detta till mig och jag skulle ju bli jätteledsen för att ha sårat den jag älskar och verkligen aldrig göra om det. Men min sambo blandade in allt i vårt samtal, om jag då tog upp att jag behövde en natts sömn så svarade han med att då måste jag göra mer hemma den dagen, jag frågade om han menade att jag var tvungen att förtjäna en natts sömn men det sa han nej till, att det är självklart att jag ska sova en natt MEN då får vi bestämma vad som ska göras istället. Allt det andra sopade han liksom under mattan, fick liksom inte fram ett ord av honom förutom om detta jag redan skrivit... jag känner mig mer tom nu än innan vi pratade, så himla synd då jag längtade lite till att verkligen prata ut och lösa allt.

    Tack igen alla ni för allt ni skriver, betyder allt!


    Typiskt narcissistbeteende att vända allt till att vara ditt fel. Han bemötte alltså inte ens att det är orimligt att man kallar sin käresta alla de där fula och kränkande sakerna som du beskriver? Han anser alltså att det är hans rätt att göra det, medan du å andra sidan måste "förtjäna" att få en hel natts sömn.

    Du verkar ju höra hur horribelt det låter, så jag hoppas verkligen att du redan idag börjar ringa runt och berätta för folk hur du har det, så att du kan förbereda din flytt därifrån. Börja packa redan idag så att du är borta när han kommer hem. Han kan som sagt bli farlig.
  • Stårschan
    Påven Johanna II skrev 2017-03-30 07:55:31 följande:
    Om någon kommer in till akuten efter att ha försökt ta livet av sig brukar det göras en suicidriskbedömning (och en allmän psykiatrisk utvärdering av den psykiska ohälsan) av psykiatrin och de i sin tur anmäler om det finns barn med i bilden. Ganska standard.
    Tack för infon. Jag är dessvärre (eller som tur är, beroende på hur man ser det) inte så insatt i hur det funkar med soc och sjukvården. Bra att det görs orosanmälningar, men blir det någon uppföljning?
  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 12:59:58 följande:
    Jag äger bostaden. Han flyttade in till mig när vi blev sambos så jag kan inte lämna utan det måste vara han isåfall.
    Jag var i samma sits (fast utan barn). Du måste ta hjälp av andra så att han lämnar ifrån sig nyckeln innan han hinner göra kopior (eller så byter du lås så fort du har fått ut honom. Se till att andra personer är närvarande när han packar ihop sina saker så att det blir av utan att han ger sig på dig.
  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 13:02:20 följande:
    Beklagar det du fått vara med om! Vet inte om det är "vanligt" men jag känner ändå känslan "är det verkligen så farligt?" När jag sitter här.. att alla skriker lämna osv men han har ju inte slagit mig och han säger själv att han hatar kvinnovåld mer än ngt annat..
    Han mobbar dig, kallar dig hora, säger att du är fet, har ihjäl ditt husdjur och hotar med att ta livet av sig om du går emot hans vilja. Kom ihåg att du startade den här tråden av en anledning. Du vet att det inte är normalt. Vi som ser varningstecknen försöker hjälpa dig att tyda dem så att du ska kunna få hjälp INNAN det är för sent.
  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-30 13:28:31 följande:

    Någonstans så vill jag lämna, ibland har jag nästan önskat att han skulle vara otrogen så jag hade skäl nog till att lämna.. när han är såhär elak så bestämmer jag mig varje gång för att det var sista jäkla gången han var så äcklig i munnen men sen är han världens goaste så jag känner att fan, han är bra fin! Som i morse, jag tror han fattade att jag inte fick svaret jag ville igår så innan han åkte till jobb kröp han intill mig i sängen gav mig en puss och berättade hur mkt han älskar mig, då känns tankar på att lämna som bortblåsta för han kan verkligen vara världens finaste ibland också!


    Du måste lära dig att lita mer på hans handlingar än hans ord. Vilket pucko som helst kan se lite blid ut i ögonen och ge dig en puss och säga "Jag älskar dig". Men de allra flesta skulle inte fixa att kalla dig hora.
  • Stårschan
    Anonym (Orkar inte.) skrev 2017-03-31 08:36:39 följande:
    Min mamma kan jag verkligen inte säga ngt till, hon kommer på besök i morgon så helgen kommer bli lugn hur som helst. Jag ska försöka berättas för min närmaste vän, hon bor även bara några hus bort så hon finns nära om dett skulle vara något
    Din mamma kommer ändå att få reda på det förr eller senare. Ta henne åt sidan innan hon åker hem. Eller följ med henne hem.
  • Stårschan

    Lycka till i helgen TS. Jag tänker på dig.

Svar på tråden Han är som helt förändrad efter vi fick barn