Inlägg från: Farfallos |Visa alla inlägg
  • Farfallos

    Vad är det enklaste goda ni gör?

    Jag efterfrågar riktigt enkla och goda recept här, och jag startar med att bidra med mina två höjdare:

    1. Örtmargarin
    - 500 gram rumstempererat smör
    - 500 ml olivolja
    - 1 dryg msk torkad timjan
    - 1 dryg msk torkad rosmarin
    - 1 msk salt
    - 4 vitlösklyftor (minst)
    Häll oljan, kryddor, salt och pressad vitlök i en tillbringare någon vecka i förväg. Tillsätt smöret och mixa det slätt. Häll upp i mindre burkar och ställ i kylen. Bredbart direkt från kylen, men lite väl rinnigt när det blivit rumsvarmt. Man käkar superdeluxmackor varje dag efter det!

    2. Pasta, Pesto, Fetaost, Oliver, Tomater, Rostade solrosfrön
    - Pasta för 4 portioner. (Gärna bönbandpastan som är så himla fin i konsistensen och som går att mickra varm utan att den sväller.)
    - 1 tärnad naturell Fetaost (brukar de inte vara på ca 150 gram)
    - ½ burk Pesto.
    - Tomater (små delade, men helst soltorkade)
    - Rostade solrosfrön (lika gott och billigare än pinjenötter)
    Koka upp pastan, häll av vattnet och på med allt annat. Har man vattenkokare (för att snabbare få igång pastan) så står det en superdeluxmiddag färdig på bordet inom 10 minuter. Mer finess blir det med färsk basilika och parmesanost, men det är inte nödvändigt.

  • Svar på tråden Vad är det enklaste goda ni gör?
  • Farfallos
    klyban skrev 2017-03-28 20:20:42 följande:

    4 ingrediensers mat finns det mycket man kan göra(plus eventuella kryddor).

    En favorit här är tomatsås med spagetti, vansinnigt enkelt och vansinnigt gott.
    Tomaten måste sjuda i minst 20min, annars blir det inte alls lika bra.
    Har en hel uppsjö med pasta på liknande sätt, bara tillsätta en annan smak.


    Som skinka, blomkål, basilika, broccoli, tonfisk osv....
    Och då en av dom.
    Sen passande pasta, penne och farfalle pasta gillar dessa såser, som inte är mixade.
    Och massor av parmesan och svartpeppar. Skrattande


    Jo, klassisk tomatbaserad sås till pasta är ju gott och enkelt, och de ingredienserna finns ju alltid i skåpet om det skulle knipa. 

    Har du boken "Bara 4 ingredienser" kanske? ...och skulle du i så fall kunna delge oss någon av mer udda men goda och enkla recepten?
  • Farfallos
    Alexandra1990 skrev 2017-03-29 08:23:45 följande:
    Stek bacon (Skinka, kassler eller korv funkar också) i med grädde, permesan, broccoli och salt och peppar. Servera med pasta
    Låter kanon! I en och samma panna steker jag bacon och lök, lägger på mycket mickrad och färdig broccoli, häller på äggstanning och lägger över ett lager ost innan den går in 15 minuter i ugnen. Lite lätt LCHF och bara en panna att diska. Snyggt blir det också
  • Farfallos
    Alexandra1990 skrev 2017-03-29 09:12:50 följande:
    Gör samma variant fast med fetaost och soltorkad tomat i. Kallar den för fejk paj haha (som paj utan pajdeg)
    Säkert gott med lite soltorkade tomater jag, och just ur LCHF-perspektiv så funkar nog feta lika bra som ägg, så det blir till att testa detta nästa gång. Tack!
  • Farfallos
    Treansresa skrev 2017-03-29 10:38:07 följande:
    Vet ej om det platsar här, men chansar.
    Hacka tomat, rödlök och ost eller fetaost. Blanda ihop med en burk tonfisk, olja och örtsalt. Riktigt gott och enkelt:) serveras med vatten till.
    Snabb och enkel, så klart att den platsar! Tack!
  • Farfallos
    Domesticgoddess skrev 2017-03-29 10:41:00 följande:
    Inte middagsmat utan mer drinktilltugg men både enkelt och väldigt gott;

    Blanda en burk philadelphia original (el motsvarande mjukost) med ca en riktigt finhackad rödlök. Lägg upp på tallrik / fat och täck med röd rom, jag brukar använda stenbits eller forell. Servera med valfria kex / brödstickor.
    Den fungerar till stekt lax också.
  • Farfallos
    Domesticgoddess skrev 2017-03-29 11:13:38 följande:
    Som tillbehör eller ovanpå laxen tänker du? Kan föreställa mig att båda funkar men att något knaprigt eller med lite tuggmotstånd till hade höjt det.
    Som kallt tillbehör. Men vill man ha det lite mer såsigt så kan man ju ersätta Philadelphian med Creme Fraiche. Sedan är det ju inte fel med lite dill, salt och svartpeppar.
  • Farfallos
    Klickerträna skrev 2017-03-30 11:27:18 följande:
    Tonfisksås (till pasta): Stek lök mjuk, slå på creme fraiche, citron, fiskbuljong (inte med vitvin!) och dill. Späd med mjölk till bra såskonsistens. I med en burk tonfisk. Mums! Tar knappt 15 min.
    Denna gjorde jag igår. Löken stod på 1:an i 25 minuter (medan jag åkte och handlade lite) och därefter var det ju bara 3 minuter kvar med förutsättningarna färsk pasta och vattenkokare. Skitgott!
Svar på tråden Vad är det enklaste goda ni gör?