Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?
När jag säger "rött kött" så menar jag kött av nötdjur. Där ingår inte gris och fågel.
När jag säger "rött kött" så menar jag kött av nötdjur. Där ingår inte gris och fågel.
Om det är svårt att se kopplingen nötkött/rött kött så kan man ju fundera på hur man vill ha köttet serverat!? Är det ngn som vill ha sin fläskfilé eller sin kyckling "blodig" (röd)? Nä tänkte väl det.
Eg är allt kött rött kött, om man ser biologiskt. Hemoglobinet gör blodet rött och det i sin tur gör köttet rött. Alltså även kyckling.
Sen finns det hitte-på kategoriseringar om vad som skulle vara rött eller inte men de är olika för alla eftersom det inte finns nåt vettigt sätt att skilja köttsorterna åt. Inte är det nån större skillnad i hur kroppen tar hand om köttet heller då kött, helt enkelt, är kött.
TS, i fortsättningen är det bättre att du säger till vad du äter så behöver inte den som bjuder gissa.