Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?

    Hm...då har jag också varit ovetandes...Jag trodde rött kött kom från nötdjur...inte fläsk kött.

  • Anonym (Anna)

    Kundvagnen är tom
    Professional Secrets
    Bli proffs
    I ditt eget kök!
    Mitt PS

    Vad räknas som rött kött?
    KATEGORI: DEBATT | SKRIVET: AUG 29, 2016

    I Sverige räknas gris, nöt, lamm och vilt till kategorin "rött kött". Men om man tittar utomlands blir det knepigare. Där kan kanin och get räknas som "rött" och gris som "vitt". Vi försöker reda ut begreppen...

    Vad räknas som rött kött?

    Frågan kom upp häromdan i ett av våra möten på PS. Så här skriver svenskt kött:

    ?I Sverige avses oftast gris, nöt, lamm samt vilt. En del inkluderar inälvsmat andra inte. Kött från fågel och fisk räknas som vitt. Undantaget är struts, som är en fågel, men vars kött räknas som rött.?

    Men om man lyfter blicken lite grann blir det knepigare. I vissa medelhavsländer anser man att kanin och get hamnar i kategorin ?rött?, utan att gå in på vilt som kategori. Och i Australien lär det vara så att gris ? vilket den som någonsin har överstekt en fläskfilé kan förstå ? räknas som ?vitt?.

    Livsmedelsverket, som har åsikter om vad rött kött och chark gör med människors hälsa, säger: ?Ät mindre rött kött och chark, inte mer än 500 gram i veckan. Endast en mindre del bör vara chark?, men kommer inte med någon definition på just ?rött kött?.

    Hur som helst, vårt råd här på PS är alltid: Ät mindre men bättre kött.

    KOMMENTARER
    Kommentera inlägg

    KOMMENTERA
    « Föregående inläggNästa inlägg »
    PS NYHETER

    PS
    Nyheter, kommentarer, åsikter, namn man nämner och annat smått och gott som vi har snappat upp i matvärlden.
    Dela inlägg med andra
    Facebook

    Twitter

    E-mail
    LOGGA IN

    Glömt lösenordet?
    LOGGA IN
    Logga in
    BLI MEDLEM
    Medlemskap i PS kostar inget
    Bli först att få våra nyheter
    Ställ frågor och få hjälp i forum
    Följ andra duktiga kockar
    Dela med dig av dina bästa recept
    BLI MEDLEM
    DE SENASTE ARTIKLARNA

    Glöm inte att ta med en vass kniv
    FEB 28, 2017

    SPORTLOVSKLASSIKERN: Spaghetti med köttfärssås
    FEB 25, 2017

    Snart kommer våren!
    FEB 23, 2017
    MINA BOKMÄRKEN

    Glöm inte att ta med en vass kniv
    FEB 28, 2017

    SPORTLOVSKLASSIKERN: Spaghetti med köttfärssås
    FEB 25, 2017

    Snart kommer våren!
    FEB 23, 2017
    ARKIV
    2017
    februari
    januari
    2016
    december
    november
    oktober
    september
    augusti
    juli
    juni
    maj
    april
    mars
    februari
    januari
    2015
    december
    november
    oktober
    september
    augusti
    juli
    juni
    maj
    april
    mars
    februari
    januari
    2014
    december
    november
    oktober
    september
    augusti
    juli
    juni
    maj
    april
    mars
    februari
    januari
    2013
    december
    november
    oktober
    september
    augusti
    juni
    maj
    april

    Professional Secrets | All rights reserved.

  • Anonym (Anna)
    EnAnonumius skrev 2017-03-04 12:54:25 följande:
    Kan du inte länka till artikeln i stället?

    Det blir otroligt rörigt att läsa när man ser helt plötsligt i texten "Twitter", "Logga in", "E-mail". "Kommentera artikeln", "Bli medlem", "De senaste artiklarna". etc etc.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Ja det blev lite knasigt med onödig info...
Svar på tråden Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?