Hur kan man INTE fatta vad som avses med "rött kött"?
Vad förvånad jag blir över hur många som blandar ihop begreppet 'rött kött' med hur det är tillagat! Det trodde jag nog att alla visste skillnaden på... Där ser man.
Vad förvånad jag blir över hur många som blandar ihop begreppet 'rött kött' med hur det är tillagat! Det trodde jag nog att alla visste skillnaden på... Där ser man.
Så alla ni som tänker att "rött kött" syftar på graden av stekning - när ni läser rapporter om att rött kött ökar cancerrisken, tänker ni då att det är riskfritt att fortsätta äta mycket kött bara det är välstekt?
De som inte känner till begreppet rött kött som i kossa och gris läser knappast heller rapporter om cancerrisker för rött kött.
Så himla märkvärdigt är det inte att förknippa "rött kött" med graden av tillagning snarare än med djurart.
"Rött kött" som ett uttryck för hur vällagat det är är helt och hållet vedertaget. Som du kan se i tråden.
Varför skulle "människor" då enbart koppla det till djurart? Finns ingen rim och reson bakom ett sådant resonemang.
Jag har vid ett flertal tillfällen på TV och i tidningar fått varningar om att "rött kött" ökar risken för cancer, men inte en enda gång har det funnits någon förklaring till vad "rött kött" är för något. För mig har det varit en uppmaning att steka köttet ordentligt innan man äter det.
Jo, det är det.
Det är precis lika giltigt att tala om rött i samband med tillagning som avhängigt djurart.
Det är fullt naturligt att TS fick en vällagad fläskfile när han/hon sa sig inte vilja ha "rött kött".
Den här tråden är full av folk som använder "rött" som en gradering av hur väl köttet är tillagat.
Om tillräckligt många använder ett uttryck på ett visst sätt så blir det med automatik vedertaget.
Det borde inte vara något att vara förvånad över och att bli upphetsad över [nte din signatur jag menar nu] så till den grad att man går på person.
Det var ju just det.
Det är lika riktigt att säga rött om tillagningen som att använda rött som en teknisk term för vissa typer av kött.
Själv kan jag hantera bägge versionerna men jag är inte det mista förvånad över att TS fick sin vällagade fläskfilé.
Exakt vad menar du är ett vedertaget begrepp?
Jag tror att du missuppfattat vad som är vad. Värden som bjöd dig på fläskkött gjorde helt rätt utifrån dina framförda önskemål.
Tillagningen har ingenting med färgerna vitt eller rött att göra. Där finns det andra termer.
Om det är svårt att se kopplingen nötkött/rött kött så kan man ju fundera på hur man vill ha köttet serverat!? Är det ngn som vill ha sin fläskfilé eller sin kyckling "blodig" (röd)? Nä tänkte väl det.
Nä kan så vara(?) men ändå en rätt bra hänvisning när/om man är osäker? Den köttbit som man kan njuta av fast den dryper av blod är liksom en "röd" medan den som i samma blodiga skick utgör en varningssignal av typen ÄT INTE ...typ då halvrå kyckling eller en blodig fläskkarré tagen från grillen i förtid........! Liksom här ska man vara försiktig........................