Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-10-20 22:58:16 följande:
    Hur kan "mer skatt" vara ett bidrag?
    Jag har redan förklarat att i praktiken så fungerar det det på samma sätt. Staten ger stöd på olika sätt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-20 23:00:29 följande:
    Vad är det för skitsnack? Många medelinkomsttagare kämpar hårt för att få ekonomin att gå ihop. De må ha vant sig vid en hyfsad standard, men speciellt fett har de det inte när allt är betalt.

    Tycker du verkligen att det är särskilt stor skillnad om staten gör en utbetalning för att någon mindre bemedlad ska ha råd att bo anständigt jämfört med om staten minskar någons bemedlads utbetalning till staten för att hushållshjälpen ska bli billigare? Staten bidrar i bägge exemplen till att minska medborgarnas kostnader. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 11:38:25 följande:
    Varför i hela friden ska mindre bemedlade betala så mycket skatt att de behöver bidrag för att bo?

    Varför ska marginalskatterna vara så höga att inte ens välbeställda har råd att köpa enklare hushållstjänster utan RUT?

    De är fånigt att påstå att rika människor inte skulle ha råd att betala för hushållsnära tjänster. 


    Jag tycker inte att du svarar på frågan. Är det egentligen särskilt stor skillnad om staten gör en utbetalning för att någon mindre bemedlad ska ha råd att bo anständigt jämfört med om staten minskar någons bemedlads utbetalning till staten för att hushållshjälpen ska bli billigare? Staten bidrar ju i bägge exemplen till att minska medborgarnas kostnader.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 11:29:43 följande:
    Att ta ut skyhöga skatter för att sedan betala tillbaka några smulur är mer stöld än stöd.
    Hur menar du att vi ska finansiera landets försvar, landets rättsväsende utan skatter? Anser du att människor själva ska betala för sjukvård och skola?

    Menar du att det är stöld när staten använder skatteintäkter för att exempelvis ge fattiga pensionärer bostadsbidrag?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 14:19:39 följande:
    Dumheter är dumheter oavsett uttalarens utbildning.

    Är det ett "svepande värdepåstående" att man måste betala skatt för att kunna göra avdrag? Nej, det är fakta. Den som inte begriper så basala saker kommer aldrig kunna förstå vad en nationalekonom skriver.

    Att påstå att M är ett "bidragsparti" är däremot exempel på svepande värdepåstående i stfte att driva opinion istället för saklig argumentation.

    De "besuttna" har aldrig bett om något RUT/ROT f.ö. Tror både de och hantverkarna/städarna hellre skulle se en rimlig beskattning på arbete. Då behövs inte RUT/ROT.
    Ok, du anser att skatt är stöld..

    Vad tycker du om att moderaterna vill höja matmomsen någon som slår hårdast mot dem med låga inkomster och små marginaler exempelvis pensionärer. Samtidigt vill Moderaterna införa ytterligare ett jobbskatteavdrag något som landets pensionärer inte ska få ta del av?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 17:24:27 följande:
    Nej det anser jag inte. Pinsamt att du deklarerar vad jag anser. Lite p-varning på det.

    Matmomsen tycker jag är bra som den är, men jag förstår inte hur de småbemedlade kan stå som förlorare både när den höjs och när den sänks.

    Ett jobbskatteavdrag till är bra och det borde tillfalla även pensionärer.

    Ok då missförstod jag dig men hur ska jag förstå det inlägg som du skrev tidigare idag "Att ta ut skyhöga skatter för att sedan betala tillbaka några smulur är mer stöld än stöd"?

    Vem anser att de mindre bemedlade skulle vara förlorare om matmomsen sänks? Självklart vinner de som har minst marginaler på en sänkning av matmomsen!

    Jobbskatteavdraget är ett avdrag för dem som jobbar och du vet mycket väl om att landets pensionärer inte får ta del av denna skattesänkning. 

    Ska jag tolka dig som att du är emot moderaterna höjning av mervärdesskatten (momsen) på mat och är kritiskt mot att pensionärerna inte får ta del av moderaternas jobbskatteavdrag?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-10-21 18:42:40 följande:
    I det första fallet kommer det med automatik att bli vissa transaktionskostnader som gör att hela summan inte kommer den behövande till godo. Vilket innebär att även om en enstaka individ gynnas kommer medborgarna som kollektiv att få ökade kostnader.

    I stället för att fokusera på teknikaliteter kan man utgå från på vad staten vill uppnå med aktiviteterna nämligen att göra det billigare för mindre bemedlade att bo drägligt eller göra det billigare för de bemedlade att köpa städhjälp..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 19:37:05 följande:
    Du kan tolka citatet från mig som att det finns gränser som när de passeras övergår från skatt till nåt som liknar stöld. Det heter ju "skatt efter bärkraft", inte besattad till hjälplöst bidragsberoende.

    Jag pekar på det faktum att när matmomsen sänktes så grät vänstern stora krokidiltårar över att höginkomttagarna som köper den dyraste maten också tjänade mest på den sänkta matmomsen. Kommer du ihåg det? Om nu momsen ändras tillbaka borde ju denna orättvisa vara uträtad, eller? Nu menar jag inte att du höll med dessa vänsterpapegojor som ylade om detta när det begav sig.

    Klart jag vet att pensionärerna inte får så mycket jobbskatteavdrag. Det tycker jag är fel. Pension är uppskjuten lön. Iallafall för de som jobbat.

    Du ska tolka mig som att jag bryr mig måttligt om matmomsen. Det är inte där problemet sitter med våra skyhöga matpriser. Och ja, jag är kritisk mot att pensionärer som jobbat inte får jobbskatteavdrag.

    Du menar att skatt är stöld ibland?  Då var jag alltså inte helt fel ute..

    Det är klassisk vänsterpolitik att sänka matmomsen. Vänsterpartiet drev exempelvis linjen att matmomsen skulle slopas helt under många år.  Kan du ge exempel på någon inom vänstern som grät krokodiltårar när matmomsen sänktes eller hittar du bara på detta?

    Det låter på dig som att pensionärer ett mindre jobbskatteavdrag men sanningen är att pensionärer inte får göra några som helst jobbskatteavdrag på sina pensioner. Med Moderaternas politik så kommer landets pensionärer på det sämre relativt svenska löntagare. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 20:00:11 följande:
    Ett tanke-experiment

    Kalle har 60% i marginalskatt och hans arbetsgivare betalar 32% i arb.avgift. Kalle tjänar 200 kr i timmen.

    Hobbe vill ha 500 kr netto för att städa Kalles lägenhet. Hobbe har också 60& i marginalskatt.

    Hur mycket måste kalles arbetsgivare betala för att Kalle ska  kunna betala Hobbe?

    Svar del 1: Kalle måste betala 2062 Kr till Hobbe för att denne ska kunna betala ut 500 kr till sig själv. Resten får Hobbe betala i skatt.

    Svar del 2: Kalles arbetsgivare behöver betala 6806 kr i lön och arbetsgivaravgift för att Kalle ska få in de 2062 kr som krävs för att Hobbe ska dra in 500 kr rent.

    Svar 3: Den totala skatten sedd över dessa 2 led blir: c:a 93%.

    Hur har du har kommit fram till att Kalle, som tjänar 200 kr i timmen, betalar har 60 % i marginalskatt? Tjänar du bara 200 kronor per timme så är din månadslön under 35 000 kronor per månad och då betalar du bara kommunal skatt (en skatt kring 30 %).


    Gränsen för att komma upp i maximal marginalskatt (ca 60 %) går vid inkomster över 55 000 per månad. Städaren Hobbe måste vara en exceptionellt välbetald städare som tjänar mer än 55 000 kr per månad före skatt


    Tror du inte att det är vanligare att det är den välbetalde som köper tjänster av den som har lägre inkomst? Det tror jag. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-10-21 21:21:24 följande:
    Kalle tjänar 49000 kr/månad och har tjänstebil (6000kr/månad). Men hans övertidsersättning är bara 200 kr/timme.

    Hobbe utför inte bara städjobb. Han är elekriker också.

    Nej, jag tror det är rätt vanligt att t.ex målaren tjänar mer än radhusägaren.

    Varför måste du hitta på så orealistiska exempel? Ditt exempel gällde städning. Varför skulle en elektriker som har bättre löner än lokalvårdare välja ett sämre betalt städjobb?


     Varför har Kalle som normalt sett tjänar ca 290 kr per timme (en vanlig lön för en läkare) bara 200 kronor i timmen när han jobbar övertid? Det normala är att man får dubbla lönen när man jobbar övertid d.v.s. det hade varit normalt om Kalle hade tjänat ca 580 kronor när han jobbar övertid. Efter marginalskatt på 60% skulle Kalle då normalt sett få ut 230 kr per timme. Idag kan du köpa städning med RUT från 100 kronor per timme (och uppåt) det borde inte vara något problem för kalle med hans lön att köpa städning. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten