Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Hur kan det komma sig att det inte blir debatt när Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof skojar tillsammans med Daniel frändelöv på SD dagarna?  Daniel frändelöv är NMR-vänlig, rasideologisk och antisemitisk debattör som brukar avsluta sin podd med att säga sieg heil.. 




    Minns ni exempelvis vilken politisk storm det (med alla rätta) blev när miljöpartisten Mehmet Kaplan hade varit på en tillställning där det fanns representanter för turkiska (och fascistiska) grå vargarna?


    Om inte SD sparkar partisekreteraren Richard Jomshof så borde det resultera i att moderater och kristdemokrater skrinlägger planerna på ett regeringsunderlag där sverigedemokraterna ingår. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    klyban skrev 2017-09-23 12:14:38 följande:

    Ett problem är väl att SD inte bryr sig lika mycket som MP gjorde när stormen kom där.


     


    SD var extremt upprörda när det gäller Mehmet Kaplan men bryr sig inte när Richard Jomshof skojar med en rasist och antisemit, sicka hycklare dom är..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-09-24 00:24:17 följande:
    Jag tror att du missförstått betydelsen av uttrycket "få spader på", det betyder närmast att man blivit så trött på något att man spyr på företeelsen.

    Det tror jag inte bara gäller intellektuella utan en mängd människor har nog fått spader på det eviga tjatet om massinvandring, pk-elit och att SD endast kan stoppas om övriga partier assimilerar SD:s rasism och infantila tjatter.

    Tvärtom, se hur de gick för M när nosade på den bruna slickepinnen, partiet drabbades av massutvandring.

    Alltså budskapet att SD eller någon annan fanatikergrupp äger svaret är äldre än gatan och man kan få spader på att delar av mänskligheten inte hunnit längre i utvecklingen är att de kör med sin speciella hallelujavariant, oavsett om hallelujat formuleras som att domedagen är här om man inte lyssnar på deras speciella profet och tar till sig deras sektdiskurs eller på något annat sätt.
    Så är det!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-09-24 13:56:42 följande:
    Jag tror snarare du har svårt att uppfatta en felskrivning även när den är tydlig. Det som avsägs var att intellektuella tröttnat på de negativa konsekvenserna av invandring. Det finns en efterfrågan på en sansad integrations och invandringspolitik.

    De samhällsproblem som står högst på agendan är de facto kopplade till massinvandring. Att pk-eliten sitter på söder och försvarar dårskapen gör inte saken bättre.

    Hur kul tror du det är för ett våldtäktsoffer attbli hotad av gärningsmannens kompis när denne sitter inne? Vad har du att säga till denna tjej (en av väldigt många drabbade)?? Är det infantilt tjatter? Är det rasism? Och vem är isåfall rasisten?

    Hur det gick för M är ointressant. De har missat hela poängen. De har inte talat klarspråk. De är otydliga med vadde tänker göra. Klart de rasar då.

    Vem har sagt att SD har svaren? Inte jag iallafall. Men de är de facto de enda som öppet vill pröva en annan väg. Ingen bra väg, men en annan väg.

    Du verkar tyvärr vilja tvinga folk att rösta på SD eftersomdu anser att massinvandring är den enda vägens politik.

    Det du skriver om är inte en SD fråga. Samtliga politiska partier anser att våldtäkt ska bestraffas hårt. Är gärningsmannen inte svensk medborgare så riskerar gärningsmannen, i enlighet med svensk lag, utvisning efter avtjänat straff. 


    Sveriges immigrationslagstiftning är idag restriktiv. Det är bara ca 50 % av de som söker asyl Sverige som beviljas asyl och de som får asyl beviljas nästan uteslutande bara tillfälliga uppehållstillstånd. Reglerna för anhöriginvandring har också skärpts så att anhöriga måste kunna försörjas och ha tillgång till en bostad innan de får komma till Sverige. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    MsBöna skrev 2017-09-24 17:36:14 följande:

    Som väntat så gick det inte bättre för Moderaterna i de nya opinionsmätningarna, trots att deras nya partiledare Ulf Kristersson klargjort att han INTE kommer förhandla med SD.

    Som väntat hade flykten från Moderaterna väldigt lite att göra med Kinberg Batras tilltänkta samarbete med SD. Detta till trots det stora mediauppbådet kring henne och samarbetet.

    "Moderaternas moraliska haveri och vägen till botten" pga "moderatledningens beslut att inleda samarbete med Sverigedemokraterna" existerar därför inte.

    Denna tråd kan slängas i papperskorgen.


    Kristersson har inte varit tydlig om hur moderaterna kommer agera när det gäller SD och det är en otydlighet som kommer straffa sig.
  • KillBill
    MsBöna skrev 2017-09-24 19:08:37 följande:
    Han har säkrat majoritet av ombuden till extrastämman så det är i princip redan klart att han blir deras partiledare den 1 oktober.

    Tror jag inte har hört Kristersson uttala sig om att SD skulle ha en "unken" värdegrund (?), men det kanske var mer din åsikt mer än hans, däremot så har det varit tydligt i media att han inte vill samarbeta eller förhandla med SD.

    Eftersom förtroendet inte ökat till partiet efter Kinberg Batras avgång, samt om det kommer ha fortsatt låga siffror trots Kristerssons tillträde, så visar ju det som jag skrev innan att deras bottensiffror inte beror på samarbetet med SD. Så varför skulle de då strunta i SD? Då är det antagligen inte helt uteslutet att de kan tänka sig ett samarbete med SD.

    Men, det samarbetet kommer ju inte föra dem till botten utan tvärtom föra dem till toppen... Utan SD har de förmodligen ingen chans om man ska tro opinionsmätningarna. Men det återstår att se..
    Alla som har följt resultaten i svenska opinionsundersökningar vet vilket stort ras som moderaterna drabbades av efter det att Anna Kinberg Batra offentliggjorde närmandet till SD. De väljare som lämnade moderaterna då kommer inte tillbaka förrän moderaterna tydligt har tagit avstånd från alla typer av samarbeten med SD och tankar på att SD ska ingå i ett regeringsunderlag för en alliansregering. Samtidigt skulle en sådan omsvängning för moderaterna resultera i att "Hanif Bali moderaterna" skulle lämna partiet så Kristersson har ingen lätt uppgift. Risken finns att det blir fel hur han än gör.
  • KillBill
    MsBöna skrev 2017-09-24 19:19:59 följande:
    Delar inte den synen utan tvärtom har det ju varit tydligt han inte vill samarbeta med SD. Har ju stått överallt i alla medier.

    www.expressen.se/nyheter/ulf-kristersson-ska-inte-samarbeta-alls-med-sd-/

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-jag-har-aldrig-oppnat-dorren-till-sd

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/KwGw5/kristersson-vill-att-m-backar-fran-sd-linjen

    m.facebook.com/UlfKristerssonM/posts/2005614646340882

    ?Deras röster är lika mycket värda som alla andras. Men det är inte Sd jag vill samarbeta med och bygga framtiden på, utan tillsammans med våra värderingsfränder i Alliansen. Råder det någon osäkerhet på den punkten så måste den nu skingras.?

    www.di.se/nyheter/kristersson-forhandlar-inte-med-sd/

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristerson-m-vi-kommer-inte-att-forhandla-med-sd

    www.friatider.se/ulf-kristersson-kan-bli-ny-m-ledare-sd-har-fel-men-f-r-g-rna-r-sta-p-v-ra-f-rslag
    De som lämnat moderaterna tycker inte att Kristersson var särskilt tydlig när han medverkade i SVT Agenda och Kristersson har en grannlaga uppgift om han ska lyckas locka tillbaka alla som lämnade moderaterna när Anna Kinberg Batra aviserade att moderaterna skulle samarbeta med SD. Kristersson är inte ens vald och allt är inte glömt över en natt..
  • KillBill
    MsBöna skrev 2017-09-24 19:47:51 följande:
    De som sliter sönder alliansen kommer isåfall vara C som kan svika alliansen när det gäller och bilda regering med S. Om C får välja mellan SD+M eller S(+mp) så väljer de antagligen S om man utgår från senaste tidens skriverier. Det kommer antagligen göra så att både S förlorar röster åt V samt att C förlorar till Fp, SD och M.

    Gamla alliansen M+C+Fp har däremot inte en chans mot S, V och mp. Så frågan är ju vad C (och fp samt kd) gör, om de väljer alliansen+SD eller sossarna.

    Intressant att KillBill här ovan menar att Kristerson inte är emot SD, medan du tvärtom citerar honom för att visa motsatsen.

    "Min ståndpunkt" och "mina värderingar" har inget med detta att göra utan jag utgår utifrån statistik och artiklar bl a. Så vet inte varför du blandar in det.

    Opinionsmätningarna talar ju sitt tydliga språk och det är att M har fortsatt låga siffror. Det lämnar inte så många alternativ till M, om de inte ska lämna över segern till vänsterblocket som de gjort senaste åren.
    Jag ifrågasätter egentligen inte att Kristersson är emot SD jag säger bara att han inte varit särskilt tydlig ännu och att det kommer ta tid för moderaterna att återfå väljarnas förtroende. Ska moderaterna lyckas måste Kristersson ännu tydligare ta ställning mot SD.
  • KillBill
    MsBöna skrev 2017-09-24 20:28:22 följande:
    Nä det är ju inte hela sanningen. Det är ju allmänt känt att M förlorat väldigt många väljare till SD. Så det är väldigt förenklat, och fel, att säga att raset bara/till största del skulle bero på samarbete med SD. Dessutom har ju en majoritet av moderatväljare varit positiva till samarbete med SD. Dessutom har Akb kritiserats för att vara stel m.m. Tvärtemot Lööf som har stort förtroende som ledarfigur. Så det spelar självklart också in. Om man följt olika opinionsmätningar senaste åren så är det även rätt enkel matematik att se hur det ligger till.

    Om dessutom tappet bara berodde på Akb och hennes förda politik så skulle det skett en större uppgång redan nu, som det gick att se när S gjorde sig av med Juholt.
    Jo det är sanningen. Moderaterna tokrasade i opinionen efter det Anna Kinberg Batra aviserade närmandet till SD och inte förrän moderaterna får en ledare som lika tydligt som Annie Lööf tar avstånd från SD kommer man locka tillbaka de väljare som lämnade moderaterna tidigare i år.
  • KillBill
    MsBöna skrev 2017-09-24 20:28:22 följande:
    Nä det är ju inte hela sanningen. Det är ju allmänt känt att M förlorat väldigt många väljare till SD. Så det är väldigt förenklat, och fel, att säga att raset bara/till största del skulle bero på samarbete med SD. Dessutom har ju en majoritet av moderatväljare varit positiva till samarbete med SD. Dessutom har Akb kritiserats för att vara stel m.m. Tvärtemot Lööf som har stort förtroende som ledarfigur. Så det spelar självklart också in. Om man följt olika opinionsmätningar senaste åren så är det även rätt enkel matematik att se hur det ligger till.

    Om dessutom tappet bara berodde på Akb och hennes förda politik så skulle det skett en större uppgång redan nu, som det gick att se när S gjorde sig av med Juholt.
    Om det moderata tappet hade berott på AKBs egenskaper så skulle moderaterna ha sett ett oppunionslyft men nu var inte problemet AKB utan närmandet till SD..
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten