Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-05-23 21:13:47 följande:
    Samma chans. Olika sannolikhet. Åkesson har större sannolikhet än Lövin, Sjöstedt, Ebba B, Björklund och Batra.

    Kommer du ihåg att svensk media utropade Trump som chanslös. Brexit som omöjligt?

    I vanliga fall brukar folk begripa andemeningen i ett långt ord även om det saknas en bokstav.

    Den grupp som hatar sd som pesten må vara högljudd, men speciellt stor är den inte. Vanligt folk har en mer pragmatisk syn på sd och förstår varför de blivit så stora.
    För att Åkesson ska kunna bli statsminister krävs det inte bara att någon/några börjar samarbeta med hans parti utan att de dessutom har fått i uppdrag att bilda regering. Sedan måste minst 50% av kammarens samtliga riksdagsledamöterna rösta för honom vid en eventuell nominering till statsministerposten.

    Dream on säger jag bara. Åkesson är fortfarande en partiledare som flest personer har minst förtroende för. Hur än mycket de frälsta ropar <3 Jimmie är de utanför partiet inte alls lika övertygande om hans förträfflighet.

    Jag frågade vilken stat du menade, så sluta tjata om dina gamla stavfel som ingen bryr sig om.

    SD stora? Då är väl jag ovanligt folk som tycker 1/4 eller 1/5 är stort i förhållande till 3/4 eller 4/5. Vi har inga stora partier i Sverige, mer än möjligen S, men du kanske är inne på din låtsasstat igen.

  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-05-25 00:17:31 följande:
    Fel igen. Det räcker att färre än 175 röstar emot honom. Det är således helt okej med nedlagda röster. Vi kan mycket väl hamna i ett läge där vare sig röran eller Alliansen vill bilda regering, eftersom de blir så pass beroende av sd. Då finns risken att de släpper regeringsbildandet till herr Åkesson.

    Annars korrekt att Åkesson väcker starka känslor. Jag tror de flesta har förtroende för att Fridolin vill ha massinvandring, Sjöstedt vill höja skatten coh Åkesson vill stoppa invandringen. Förtroendeomröstningar är meningslösa eftersom folk svarar på en annan fråga.

    Varför frågade du vilken stat? Förstod du verkligen inte vilken stat jag menade? Ungefär som att jag frågar dig vilken Åkesson du pratar om? KAnske Sune Åkesson i Säffle, är det han du inte tror kommer vinna valet. Om vi nu ska hålla oss på den nivån.

    Sd är troligen Sveriges största parti just nu. Så om du tycker s är stora så måste du tycka sd är jättestora.
    Ja, jag bortsåg från nerlagda röster. Annars var allt jag sa helt korrekt.
    Vad du tror är helt irrelevant. Det finns mätningar på vilket förtroende de olika partiledarna har och Åkesson är populär bland sina egna men ligger i toppen ihop med Fridolin (61 respektive 62%) när det gäller vem man särskilt har ett ganska/mycket litet förtroende för. Roligt för honom att ligga på topp för något även om det är att vara sämst
    http://www.dn.se/nyheter/politik/fortroendet-for-kinberg-batra-fortsatter-rasa/

    Åkesson väcker inte starka känslor, men hans parti gör det. Finns det någon med mer urvattnad framtoning bland partiledarna? Jag har inte för vana att kalla folk för öknamn, men Tråkesson som jag har sett att han kallas av andra kännetecknar knappast någon som väcker starka känslor. Men Åkesson passar bra på sin post. Det krävs en färglös mellanmjölkslösning som man själv kan färglägga allt efter tycke och smak för att passa både svenssons och högerextremister som försöker samsas under samma ideologiska tak.

    Eftersom Åkesson är helt chanslös till statsministerposten i Sverige måste jag fråga vilken stat du tänkte att han skulle leda.

    Hahahaha! Nej, SD är inte ens troligtvis det största partiet. Dina vidlyftiga fantasier ändrar inte på något. Du behöver lära dig att skilja på fakta och önsketänkande.

    Och jag tycker inte S är stora, jag sa uttryckligen att vi inte har några stora partier i Sverige. Möjligen med undantag av S som är det största partiet. Någon kan ju tycka det är stort med ca 30%.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-05-28 00:52:41 följande:
    Att du bortsåg från nedlagda röster är inte konstigare än att du bortser från Åkessons chanser i valet 2022. Vad vet du om hur många IS-attentat som begåtts i Sverige när vi är där? Saker förändras och inte mycket pekar i positiv rikting just nu.

    Det är korrekt att vad jag tror är irrelevant. Vad som också är irrelevat är också hur illa de väljare som står längst  ifrån en tycker om en. (sorry, komplicerat resonemang, hoppas du hänger med). Vad som är ännu mer irrelevant är vila öknamn du sätter på olika partiledare.

    Jag tror folk inte märker om Åkesson är tråkig. Han brukar aldrig släppas in i tv-sända debatter, vilket ger honom massor av sympati-poäng. pk-media är kontraproduktiva och korkade.

    Så chanslös är inte Åkesson 2022. Det räcker att övriga block inte vågar samarbeta. Dessutom ligger kd och m rätt så nära. Allt kan hända.

    Enligt de opinionsinstitut som historiskt varit bäst på att mäta sd, så är de stadigt Sveriges klart största parti. Det är inte en fantasi. Det är inte ens önsketänkande - tvärtom. Det är den verklighet du inte vill se.

    S har inte 30% idag och kommer inte ha det i valet heller. Max 25% kommer de få.
    Att jag bortsåg från nerlagda röster gjorde ingen praktisk skillnad. Fortfarande så kommer inte en så stor procent att rösta på Sveriges (ihop med Fridolin) mest impopulära partiledare som jag uttryckligen sa att jag inte ger öknamn. Jag kan ju naturligtvis inte hjälpa att andra ger Åkesson öknamn. Jag kan inte heller hjälpa att du insinuerar att jag inte hänger med i komplicerade resonemang, men vad som skulle vara så jävla komplicerat med att förstå att ditt resonemang går ut på att 61% av väljarna står längst ifrån Åkesson vet jag inte. Att du sedan drar slutsatsen att en stor andel av dessa 61% som står längst ifrån Åkesson skulle rösta på honom, ja där erkänner jag villigt att jag inte hänger med.

    När jag skrev inlägget hade S 29%, men i senaste opinionsundersökningen som jag redovisade här hade de tappat 3%, men är fortfarande Sveriges största parti.

    Konstigt. Jag har sett Åkesson i massor av TV-sända debatter, men du kanske inte är intresserad av att hänga med och missar varje gång. Du har dock inte missat mycket för han säger ungefär samma saker varje gång och framstår som lika urvattnad varje gång.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-05-27 19:14:56 följande:
    I och med att decemberöverenskommelsen är bruten finns det inte förutsättningar för vare sig en rödgrön eller en alliansregering med mindre än att den i så fall förhandlar med SD.

    Det innebär att alla andra alternativ till statsminister än Stefan Löfven är osannolika.

    Personligen tycker jag att S skulle skippa prestigen och låta ett av mittenpartierna få statsministerposten, det vill säga C och Annie Lööf. Det ska bli intressant att få se om C, L och S tillsammans får en majoritet av riksdagsmandaten, i det flesta opinionsundersökningar på senare tid har de haft detta.
    Jag ser Löfven om någon kapabel till att tänka så prestigelöst som du uttrycker det. Man kanske skulle taktikrösta på S för att hjälpa fram en blocköverskridande koalition med Lööf som statsminister.

    Både S och C är ju uttalat emot att släppa in SD ens på något ytligt plan. Röster på alliansen som gör dem det största blocket kanske skulle styra dem bort från S och tillbaka till M och AKBs SD-samarbete. Alternativt kan C+L avkräva att M släpper sina samarbetsplaner, vad har förresten egentligen hänt med "samarbetet" mer än att M har rasat i stöd? Vet du?
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-05-28 10:47:58 följande:
    Ingen aning - utifån det som antyds i SvD - som ju ändå är en moderattidning - även om vissa moderater bojkottar tidningen - så sker det väl en positionering kring vem som ska ta över efter Kinberg Batra.

    Låt mig gissa att det i så fall inte blir en återgång till det M som i många avseenden var ett imponerande skickligt parti under Reinfeldt utan att man i stället tar steget fullt ut och att vi får ett tredje block i politiken, MSD.

    Det kommer knappast att ske före valet men ser man till opinionssiffror så har ju MSD drygt en tredjedel av rösterna och då kan ju tanken finnas att MSD skulle kunna vara ett slagkraftigt alternativ 2022.

    Rena spekulationer från min sida, förstås. Men jag ger inte mycket för kombinationen nynarcissism och populism och dess förmåga att förstå vad som är gångbart utanför de egna kotterierna.
    SvD en moderattidning? Nu tror de visserligen det själva, men har du inte hört från FLs minst upplysta trasiga papegoja att SvD är en "en muslimkramande tidning"

    Jag tror M iaf under AKB har backat in sig i ett hörn. Hon kan ju inte med någon trovärdighet i behåll backa på SD-samarbetet. En ny partiledare skulle kunna driva den tidigare linjen, men splittringen inom partiet finns likväl kvar.

    Om AKBs utlysande av det ringa samarbetet hon ändå gick ut med resulterade i ett sådant ras, vad skulle då ett uttalande om ett regeringssamarbete leda till? "Kollaps"?

  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-05-28 13:56:53 följande:
    Kan vi bara vara överens om att det räcker med en enda röst i riksdagen för att bli statsminister så länge ingen röstar emot?

    Du har rätt i att Sveriges mest impopuläre partiledare är Fridolin. Just nu verkar det som mp-flotten håller på att sjunka, kanske nåt fel på frigolit-inpackningen? Det var längesen nåt parti åkte ur riksdagen, kanske har mp nu gjort bort sig till den grad att de möter samma öde som NyD.

    Min oro för hur du skulle missuppfatta mitt resonemang visade sig tyvärr befogad.  Säg mig, om 61% av väljarna står längst från Åkesson, hur kan då 62% stå längst från Fridolin?

    Det är korrekt att det finns institut som fortfarande tror att sd är störst, men de har en historia av felbedömningar bakom sig.

    Om du sitter och kollar på Åkesson i tv-sända debatter och klagar sedan över att han säger samma saker varje gång. Varför upprepar du detta experiment? Gör som jag istället. Skit i de tv-sända debatterna. De är bara en meningslös pk-tävling. Skulle partiledarna säga sitt hjärtas ärliga mening skulle pk-media tvinga dem läpa gatlopp.
    Ja, det kan vi vara. Rent teoretiskt räcker det med en röst om alla andra lägger ner sina röster till statsministerposten och sannolikheten för att det ska hända är lika med noll.

    På vilket sätt har jag "missuppfattat" ditt resonemang?

    Klart jag kan säga dig: de tillfrågade fick välja fler än ett alternativ.

    Det är väl inte Åkesson jag är intresserad av utan den han debatterar mot.  

    Hur kan du titta på eller skita i något som du påstår inte finns?
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-05-28 14:04:22 följande:
    Exakt, det är inte något jag gillar. Men det är vad som kommer att hända.

    Det är pk-eliten som utgör hela kraften bakom sd. Utan denna hade partiet kollapsat för längesen.
    Resonerar du på samma sätt med ISIS? Lägga ner kritiken, resonera mer med dem, bjuda in till samarbete och kanske utse deras ledare till statschef för att "bekämpa" dem?

    Jag kommer inte att rösta på M igen pga deras linje om ett begränsat samarbete med SD. Jag är av åsikten att man inte samarbetar på NÅGOT sätt med ett främlingsfientligt, rasistiskt, islamofobiskt, kvinnofientligt och homofobiskt parti. Och många med mig att döma av Ms ras i opinionsundersökningar.

    Det har blåst (extrem)högervindar i hela Europa under ett antal år nu - något som var prognostiserat långt före det tog fart. Det har inget att göra med någon "pk-elit". "Pk-elit" är ju hittepå just från extremhögern.
  • nihka
    nattuw skrev 2017-05-28 17:19:15 följande:
    Din jämförelse är ett hån mot de som drabbas av IS terror.
    Min jämförelse är ett hån mot alla som säger att man ska "bekämpa" något genom att anamma det.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten