Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-03-31 07:25:13 följande:
    Hur många borgerliga partier behövs för att byta en glödlampa? Fyra. Ett som låter bli att skruva, och tre som skriver var sin ilsken reservation till Näringsutskottet

    www.dn.se/nyheter/politik/viktor-barth-kron-s.../
    Dorian Ertymexx skrev 2017-03-31 12:37:18 följande:
    Va? Jag trodde de övriga tre gnällde över att det var för dyrt att anställa en piga för att göra jobbet, och att man därför måste sänka löner, öka RUT- och ROT-avdraget till 110% och avskaffa alla skatter? :-P

    Hm, ni är bara avundsjuka på hur samspelt alliansen är.

    Enligt en mycket initierad källa ska alliansen presentera ett gemensamt program inför valet 2018. 

    Ta gärna del av detta, programmet ska presenteras redan i morgon den 1 aprilSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-03-31 13:12:01 följande:
    Ja, det var ju faktiskt lite träffande.

    Man ska väl kanske ha i åtanke att när ett av partierna sa "vi vill nog kanske byta glödlampan i höst" blev det ramaskri i medierna och de backade i opinionsundersökningarna.

    Hur som helst är det naturligtvis ändå rätt att byta ut den trasiga glödlampan.
    Glödlampor fulla med brun skit har ringa lyskraft. Dessutom luktar de illa.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-03-31 13:37:04 följande:
    Man kan väl prova med en vanlig glödlampa. Inte 100% säkert att det funkar naturligtvis men för den sakens skull finns det väl ingen anledning att bara stå och glo och inte göra något när man ser att lampan är trasig.
    Fast i det här fallet har ju de boende som är beroende av glödlampan fått rösta om vem som ska sköta glödlampan. Sju av de åtta glödlampsfirmorna lovade inför valet dyrt och heligt att inte samarbeta med den åttonde, den som stinker brunskit.

    Därefter har en av de sju firmorna bytt vd, en vd som inte låtsas om det löfte hennes företrädare avgav till de boede.

    De övriga håller däremot fast vid löftet.

    Dessutom så anses glödlampan vara en av världens mest effektiva med så många lumen att somliga blir gröna av avund.

    Vidare kan man göra som en av firmorna gjorde, prata med de firmor som har hand om skötseln och komma med synpunkter på hur de anser att den skulle kunna lysa ännu stadigare. Den firman heter ju KD, inte SD som du fick för dig i ett annat inlägg.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-04-02 09:24:29 följande:
    Jag betvivlar inte att alliansen kommer att presentera någon typ av valmanifest men allvarligt talat, hur trovärdigt kommer detta valmanifest att vara?

    Det ska för övrigt bli intressant att se om det är Annie Lööf eller Anna Kinberg Batra som är alliansens statsministerkandidat, jag är inte säker på att det råder enighet om det inom alliansen.
    De kanske lyckas nå fram till en klassisk kompromiss - så att alliansens kandidat blir Jan Björklund.

    Skämt åsido, det har nog rätt stor betydelse vem som blir alliansens ledare, såväl Björklund som Lööf vill ju att alliansen ska förhandla med S och MP efter valet medan Batra vill samarbeta med SD.

    Med Batra som ledare kommer alliansen att upplösas efter valet men med Lööf som ledare så blir bara alliansen två partier kort, M som lämnar och KD som trillar ur riksdagen.

    Detta under förutsättning  att de rödgröna blir större än alliansen, om inte så dröjer det nog en liten stund innan C och L inser att SD kräver inflytande och inte kommer att nöja sig med att agera passivt stöd.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-04-02 14:24:54 följande:
    Lika trovärdigt som det för SVMP ...

    Nä just ja, de har ju inget gemensamt fastän de regerar ihop.

    Vad sossar väljer att tro om Alliansens valmanifest är rätt ointressant. Det intressanta är förstås det tydliga avståndstagandet från att stödja en S-ledd regering.

    Statministerkandidat lär bli den vars parti är störst. Inte direkt raket-forskning.
    Nej, V ingår inte i regeringen, det har du fått om bakfoten.

    Så ett gemensamt valmanisfest från MP, S och V är faktiskt betydligt mindre troligt än att alliansen lyckas åstadkomma något gemensamt.

    Jag tror för övrigt att det efter valet 2018 kommer att vara ett krav från C och L att en eventuell blocköverskridande regering inte ser V som ett förstahandval vid förhandlingar med partier utanför regeringen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    klyban skrev 2017-04-03 12:32:44 följande:

    Alla dessa trick om samarbete hit och dit, för ta eventuell makt ifrån SD.
    Kommer även detta vara kontraproduktivt.


    Min gissning är att de som är tveksamma röstar på andra partier än SD.
    Men att de kommer inse att de är tvungna att rösta på SD, för lösa problemen med invandring och de infrastrukturella problem som följer.


    Och allt folk koncentrera sig på om SD är ras, medans de bara flyger till makten under tiden.
    Undra när syndaren ska vakna, och inse SD är ett skitparti och att denna invandrarfråga tas upp i ett traditionellt parti.
    Dock så är folk rasister så fort man vill göra nått på området, så det slutar väl med SD komemr styra landet för folk inte kan se objektivt på detta.


    Mm, jag har sett att du anser det men håller inte med dig.

    Det finns inget i SD:s invandringspolitik som inte på bättre sätt förmedlas av andra partier. Lyssnar man till sverigedemokrater så verkar det som att de är helt omedvetna om att Sverige idag har en mycket restiktiv asylpolitik. SD:s syn på integration/assimilering är ett skämt som skulle få allvarliga konsekvenser om den förverkligades.

    Det finns överhuvudtaget ingen som helst anledning att ta de gnälliga gaphalsar som SD lockat fram på allvar på annat sätt än att samhället tydligt säger ifrån och i möjligaste mån försöker återintegrera personer som har fastnat i ett svart populisthål som obönhörligt leder till förnuftets absoluta nollpunkt.

    Det här är för övrigt människor och tänkesätt som alltid funnits, skillnaden är att de numer fått ett gemensamt parti medan de förr förpestade tillvaron även för folk som försökte åstadkomma något i andra partier.

    Man kommer inte tillrätta med den här strömningen genom att låta den plaska omkring i samarbeten med seriösa partier.

    Förhoppningsvis kommer SD att ställa krav efter valet 2018, oavsett vilken politisk majoritet det blir, krav som kommer att leda till att blocken måste samarbeta för att minimera SD:s inflytande.

    Och ställer de inga krav på alliansen, om nu alliansen till äventyrs skulle bli större än de rödgröna. Tja, det är gott och väl detta också. Då kan alliansen regera med en passivt svassande Åkesson på läktarenSkrattande

    Jag minns för övrigt mitt allra första sommarjobb. Arbetsledaren var så jävla gnällig och oföretagsam att det tog oss minst en halvtimme att passera tvärs över en huvudled med firmabilen. När det var fritt var han så sen till ett släppa gnället och fokusera på det han skulle göra att bilar som var en kilometer bort från början hade hunnit fram och tutade på idioten som kröp fram med bilen för att drista sig över. Och så fick vi vänta igen.

    Hur han kunde bli arbetsledare? Tja, det var inom kommunens parkförvalting. Och är han inte pensionerad eller död och överkörd så sitter han nog kvar där i bilen och skäller på bilister och invandrare och gnäller om att man måste lyssna på SD.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    klyban skrev 2017-04-03 15:30:44 följande:

    Det återstår att se, men hitintills så verkar det inte som jag har fel precis.

    Om jag pratar ur SD perspektiv, så måste de ha reflekterat över detta.
    Så länge de har monopol på invandrarfrågan, så vore det smart av dom att inte inleda några samarbeten alls.
    Då de får så många gratis röster, pga folk ser hur illa ställt det är med infrastrukturen.

    Annars finner jag det humor att vissa är så blockerade på SD, att de inte klarar av att tänka själva.
    Du har höjt dig liter över detta, men vi har en som är totalblockerad här.
    Och de är många och det är dessa som boostar SD om och om igen.
    Och de förstår inte det ens, då hata SD är det enda som gäller.
    Så tänka smart och minimera deras framgången finns inte på kartan, då de tror de gör ett bra jobb.


    På vilket sätt har SD monopol på invandringsfrågan?

    Att SD överhuvudtaget får så stort utrymme i den politiska debatten beror enligt mitt sätt att se på att partiets existens innebär att den gamla blockpolitiken inte längre fungerar.

    Ser du till de olika partiernas invandrings- och integrationspolitiska program så är det stora skillnader dessa emellan.

    Idag avslöjar förresten Kalla Fakta att barnen som bussas till en muslimsk friskola segregeras såtillvida att flickorna får kliva på där bak och sitta där medan pojkarna sitter fram i bussen.

    Det är den typen av händelser som kan gynna SD opinionsmässigt i och med att ett tolerant samhälle har så svårt att hantera intoleranta galenskaper som inte hör hemma i Sverige. 

    Ur mitt perspektiv borde man stänga alla religiösa friskolor, som det är nu så finansierar jag genom den skatt jag betalar att barn forstras in i värderingar jag anser avskyvärda.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Apropå terrorism så fick det moderatstyrda Stockholmslandstinget erbjudande om att delta i en övning tillsammans med försvaret och polisen förra månaden utifrån ett scenario av ett fingerat terroristattentat.

    Men landstinget hade inte lust och tackade nej.

    Enligt en källa med insyn ska det egentliga skälet till att man tackade nej vara att det inte fanns någon privatiseringsaspekt i övningen och ej heller tillräckligt många inhyrda konsulter.

    "Dag Larsson (S) är oppositionslandstingsråd i Stockholm och även ordförande i sjukvårdsdelegationen i Sveriges Kommuner och Landsting. Det är obegripligt att inte säga ja direkt till att öva kris- och katastrofberedskapen, anser han"

    www.svd.se/klar-landstinget-tackade-nej-till-terrorovning-i-mars/om/terrordadet-i-stockholm


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-04-12 20:10:58 följande:
    Det hade varit intressant att få Anna Kinberg Batras kommentar på detta..
    Ja, definitivt. 

    Men du vet ju hur Kinberg Batra är.

    Hon besvarar aldrig någonsin en fråga som hon inte vill besvara - fostrad som hon är i den moderatpolitiska broiermiljön. Det spelar ingen roll hur många gånger frågan ställs - hon ger exakt samma ickesvar gång på gång.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten