Inlägg från: Skogshuggaren |Visa alla inlägg
  • Skogshuggaren

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    nihka skrev 2017-03-23 01:11:36 följande:
    SD är ett rasistiskt parti som i sitt principprogram säger. ?Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.?
    På vilket sätt är detta rasistiskt? Innebörden är väl att vi har olika egenskaper genetiskt sett, och att det skiljer sig mellan individer och grupper av människor. Det är ju bara fakta. Eller menar du att alla människor på jorden är exakt lika i alla avseenden?

    Eller är det ordet "essens" som du hänger upp dig på? Har det en rasistisk innebörd?
  • Skogshuggaren
    KillBill skrev 2017-03-25 23:50:11 följande:

    Resultat från nya omfattande dna-studier: Människosläktet är genetiskt extremt homogent trots alla skillnader i utseende.

    Ny teknologi som gjort det möjligt att avläsa den mänskliga dna-texten snabbt och billigt har inte hittat några "rasspecifika" gener. De allra flesta genetiska varianter, utom de väldigt ovanliga, förekommer över hela världen. En människa av afrikansk härkomst kan genetiskt stå närmare en person från Sydeuropa eller Mellanöstern än en person från en annan del av Afrika. Argumenten för att utmönstra begreppet ras för människans vidkommande är överväldigande, skriver Ulf Pettersson, professor i medicinsk genetik vid Uppsala universitet.

    www.dn.se/debatt/ny-dna-teknik-visar-att-det-inte-finns-raser/


    Det citerade stycket som påstås vara från SD:s partiprogram säger ingenting om raser, det handlar om grupper av människor. Att det finns genetiska skillnader mellan olika grupper av människor bekräftas ju av den länkade artikeln, även om genetikerna menar att skillnaderna är för små för att utgöra grunden för en indelning i raser. Det finns numera massor med genetisk forskning som visar att det finns skillnader på gruppnivå, t ex i blodgrupper, mängden Neanderthal-DNA, gener för hår- och ögonfärg etc.

    Huruvida detta kan kallas för en "nedärvd essens" är ju mer en semantisk fråga.

    Jag förstår fortfarande inte vari det rasistiska ligger?
  • Skogshuggaren
    KillBill skrev 2017-03-26 14:07:46 följande:
    Stod det något i artikeln om SD? Det har jag i så fall missat. Kan du ge mig en ledtråd var jag hittar citatet?
    Citatet är det som signaturen "nihka" presenterar som bevis för att SD har ett rasistiskt partiprogram:

    "SD är ett rasistiskt parti som i sitt principprogram säger. ?Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.?"

    Jag ifrågasätter det rasistiska i detta citat.
  • Skogshuggaren
    KillBill skrev 2017-03-27 06:13:11 följande:
    När man känner till SDs historia så blir det tydligt att "nedärvd essens" är en omskrivning av ras..
    Jaha, det var väl ungefär som jag trodde. Du tolkar in saker som inte alls står i principprogrammet.

    Alltså fortfarande inga bevis på att det finns rasistiska skrivningar i vare sig partiprogram eller principprogram.
  • Skogshuggaren
    nihka skrev 2017-03-27 01:04:06 följande:
    Inte påstås vara från SDs partiprogram utan är från SDs principprogram:

    https://sd.se/wp-content/uploads/2013/08/principprogrammet2014_webb.pdf

    Visst finns det skillnader på gruppnivå såsom blodgrupp, mängden Neanderthal-DNA, gener för hår- och ögonfärg etc, men detta är knappast något man kan försöka "undertrycka" så som det talas om i SDs principprogram, så det SD pratar om är andra "nedärvda" skillnader på gruppnivå.
    Inte ens genetiker känner ju till alla skillnader mellan olika grupper av människor, och ännu mindre hur dessa kommer till uttryck. Men du sitter alltså inne med fakta som inte den samlade vetenskapen känner till?

    Din argumentation bygger alltså på att:

    1. Det finns inga nedärvda skillnader på gruppnivå (fast vetenskapen säger motsatsen)
    2. Den som hävdar att det finns nedärvda skillnader på gruppnivå är rasist (vilket alltså inkluderar alla seriösa genetiker).

     
  • Skogshuggaren
    nihka skrev 2017-03-27 13:02:22 följande:
    Jag upprepar:

    Visst finns det skillnader på gruppnivå såsom blodgrupp, mängden Neanderthal-DNA, gener för hår- och ögonfärg etc, men detta är knappast något man kan försöka "undertrycka" så som det talas om i SDs principprogram, så det SD pratar om är andra "nedärvda" skillnader på gruppnivå.

    Din argumentation bygger alltså på att:

    1. Du läser inte inlägg eller begriper inte vad det står i dem, men svarar ändå
    2. Se punkt 1.
    Det är synd att alla försök till saklig debatt här på FL alltid slutar med påhopp om att folk inte läser eller inte begriper. Men så blir det kanske när argumenten tryter?

    Hur som helst så har jag fått fram min poäng: Ingen har hittills kunna visa på några rasistiska skrivningar i SD:s parti- eller principprogram.


    Tack för mig!

  • Skogshuggaren

    Lite komiskt att alla kan tänka sig att rösta på L, men när det väl kommer till kritan är det ingen som gör det. Eller väldigt få i alla fall.

  • Skogshuggaren
    vad är det som gaggar skrev 2019-04-10 20:32:26 följande:
    Nån måtta får det väl ändå vara? Vem kan ens förklara vad L står för? Misslyckad skola, misslyckad cola, misslyckad regering och fanatiska skattehöjningar.
    Min tolkning är snarare att de är ett så oförargligt och slätstruket parti att de inte väcker några känslor alls, varken positiva eller negativa. Något förvånande dock, när de driver frågor som fördjupat EU-samarbete och NATO-medlemskap. Det borde ju vara frågor som upprör vissa.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten