• Aniiee

    Vad var det som fick dig att bli vegetarian/vegan?

    Jag var vegetarian i 7 månader när jag var 16. Orsak? Nä, hade ingen orsak, egentligen. Förutom min filosofi att man ska ha testat allt minst en gång.

    Sen slutade jag med de dumheterna (säger inte att det är dumheter för andra, men för mig var de jäkligt dumt.)


    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion på g. Hittils 17. Bara 83 kvar.
  • Aniiee
    Anonym (Oliven) skrev 2017-01-18 17:32:29 följande:
    Haha, ja, så kan man ju också göra.

    Jag tror inte att det här hade varit något smart val för mig när jag var tonåring, tvivlar på att jag hade kunnat räkna ut hur jag skulle äta för att få i mig det jag behövde.

    Får jag fråga på vilket sätt det inte var bra för dig?
    Ska man bli vegetarian som tonåring så beöver man nog lite stöd för att få till det, tror jag.

    Jag kan inte äta vegetariskt för att jag har fel i systemet som gör att jag inte tar upp tillräkligt med näringsämnen från bönor och linser, framför allt, men även andra grönsaker. De där sju månaderna slutade med att jag lades in på sjukhus med ganska svår näringsbrist, trots att jag på pappret gjorde rätt med maten. Efter en utredning kom de fram till att jag skulle behöva äta 5 kg bönor om dagen för att få i mig tillräckligt, och det är helt enkelt inte rimligt.

    Istället väljer jag kött, fisk och fågel med stor omsorg och efter säsong (inte många som vet att kött har säsonger =P).
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion på g. Hittils 17. Bara 83 kvar.
  • Aniiee
    Anonym (Oliven) skrev 2017-01-18 18:00:25 följande:
    Oj, ursäkta språket, men fan vad jobbigt! Då förstår jag. Tur att det finns mat som fungerar för dig, kan inte tänka mig att äta 5 kg av något under en dag.

    Haha, nja, jag måste erkänna att jag inte heller har tänkt mig kött i säsonger :)
    uh-huh. Jag äter gärna vego, jag äter vego många gånger på en vecka, men det får bli för att det är gott. 

    Kött, och framför allt fisk, har säsonger percis som frukt och grönt. Just nu är det framför allt strömming, gös och aborre och räkor och blåmusslor på fisk/skaldjurssidan.

    För kött, som blir lite speciellt med tanke på modern djurhållning, men om vi går på det gamla bondelivet, så att säga, (och äter naturbeteskött...) så är det charksäsong nu. 
    Projekt 100 maträtter för under 30 kr per portion på g. Hittils 17. Bara 83 kvar.
Svar på tråden Vad var det som fick dig att bli vegetarian/vegan?