Inlägg från: Coccolina |Visa alla inlägg
  • Coccolina

    Bakelser i ett cafe

    Var på ett kafé igår.... ALLA deras bakverk var bakade med sötningsmedel istället för socker.... och dessutom var alla veganska..... 


    Aldrig fikat så dåligt i hela mitt liv... 


    Så mitt tips, använd äkta socker, och gör inte allt veganskt... 


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    10oktober skrev 2017-01-05 11:08:28 följande:
    Fast som någon annan skrev, glöm inte allergiker och diabetiker! Håller med om att allt inte behöver vara sockerfritt, men det går att göra goda bakverk på sötningsmedel :) se till att det finns något/några alternativ utan socker, nötter, mjöl och vad nu folk är allergiska mot :)

    I min värld går det inte att göra det gott med sötningsmedel... Sötningsmedel smakar fruktansvärt. 


    Men såklart att man kan ha något som diabetiker kan äta. man kan även se till att ha annat för allergiker. Men viktigt att tänka på är att om det är ett litet kök och du har nötter i en sak så kan du inte kalla NÅGOT du säljer för nötfritt...Eftersom de är så starka allergener. 


    Men som sagt att försöka ha något för alla är väl smart... Däremot att göra allt med sötningsmedel är inte smart. I fallet med fiket igår så var verkligen allt med sötningsmedel och var därmed för oss oätligt vilket gör att jag och mina vänner aldrig mer kommer fika där... Kan även tillägga att de körde på vegan stuket i det mesta (de hade en(!!!) smörgås med salami och brie...) och det är faktiskt godare med smör än med margarin i bakverk...:-P Och sötningsmedels späckad kladdkaka med Sojaglass är inte en hit på något sätt....


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    EnAnonumius skrev 2017-01-08 15:00:53 följande:
    Bara för att det fiket, du besökte, inte kan hantera bakning på ett bra sätt så kan du ju knappast använda sötningsmedel som exklusivt enbart "boven i dramat" och döma ut baserat på ETT fik som du gör att alla fik blir dåliga om de kör bakverk med sötningsmedel.
    På Jerkstrands, där jag bor, så föredrar jag deras semlor för diabetiker (och jag är inte ens diabetiker) då de smakar faktiskt mycket godare än den "vanliga semlan":

    Det finns olika former av sötningsmedel och vissa sötningsmedel är godare än "vanligt socker", medan det finns andra sötningsmedel som smakar Kräks.

    Nu är min kompis död sedan länge, men hon hade ett sötningsmedel som underbar och gjorde kanelbullarna godare än man använt "vanligt socker". Synd att jag inte lade namnet på minnet vilket sötningsmedel det var och hennes son är också tyvärr död så jag kan inte fråga honom heller.

    Jag har smakat MÅNGA olika typer av sötningsmedel och klarar inte av NÅGOT. Tro mig jag har försökt!! Så jo för min del var det sötningsmedlet som var boven!


    Det stod inte rakt ut att de använda sötningsmedel men vi var flera som kom fram till samma sak (och som dessutom känt av det tidigare och har väldigt lätt för att känna av just sötningsmedel) kakorna och bakelserna var först goda... men sedan så kom eftersmaken av sötningsmedel som gjorde det oätligt! 


    Bara för att du klarar av sötningsmedel så betyder det inte att alla göra det.... 


    I detta fallet så visade det dock sig att det var Stevia. Som är ett av de värsta i mina ögon.... 


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
Svar på tråden Bakelser i ett cafe