Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Trump som president :( vad händer nu?

    FDFMGA skrev 2017-01-24 08:36:11 följande:

    Ja, spekulationerna om att Trump ska bli avsatt har redan börjat. 

    I bästa fall kommer Trump att innebära en mycket avskräckande - om än kostsam - demonstration av hur högerpopulism fungerar i praktiken.

    www.di.se/opinion/frida-wallnor-trump-riskerar-jobbet-med-sina-logner/


    Hans ljugande är patologiskt. Han kommer inte att plötsligt kunna sluta.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-01-25 23:53:18 följande:

    "Kan Trump som president och hans stab fortsätta hantera sanningen lika vårdslöst som under valkampanjen?

    Svenska medieexperter menar att fler lögner kommer att sänka hela presidentämbetets trovärdighet"

    www.dn.se/kultur-noje/medieradgivare-hela-presidentambetets-trovardighet-ar-skadad/


    Ja, han lägger sätter ribban och skadar ju inte bara sitt eget namn utan även allt och alla han ska representera.

    Den som kommer efter honom får det väl ganska lätt. Behöver bara inte vara en patologisk lögnare för att framstå som en förbättring
  • nihka
    JTA skrev 2017-01-26 10:40:40 följande:
    Läs på om "social desirability responding" och Bradley-effekten. De här fenomenen har varit kända inom sociologin i åtminstone 50 år. När man blir tillfrågad svarar man som tror är fördelaktigt för en själv i den sociala miljö man befinner sig. Detta kan innebära att man svarar mer PK eller vägrar att svara. Sedan gör man någonting annat när ingen ser eller hör. Som vid ett val.

    När de vanliga opinionsundersökningarna visade att gapet minskat mellan Trump och Clinton stod det klart för intierade bedömare att Trump hade en god chans att vinna. Men så långt tänkte tydligen inte opinionsinstituten och media. Och det är ju det som är det intressanta. Man hade tydligen övertygat sig själv så starkt om att Trump inte kunde vinna - att man inte ville att Trump skulle kunna vinna - att det inte fanns någon anledning att undersöka den givet erfarenheten uppenbara möjligheten att opinionsundersökningarna inte träffade rätt. Enklaste förklaringen är att media var så ensidigt för Clinton och mot Trump att de inte kunde förstå vad som höll på hända.

    Jag tyckte nog att det fanns en rätt stor medvetenhet direkt efter valet bland media och förståsigpåare om detta misstag. Men nu verkar den vara som bortblåst. Nu gäller krig mot Trump. Rimligtvis borde det alienera etablissemanget inklusive media ännu mer från den halva av USA som röstade för Trump - eller snarare röstade mot etablissemanget. Den nu igångsatta kampanjen att försöka göra sig av med Trump borde bara kunna resultera i en än starkare polarisering som ytterligare kommer att alienera folket från makten. Trump blåser naturligtvis också på från sitt håll, inget snack om den saken. Frågan är nu vad de förstärkta och fördjupade klyftorna i USA kommer att leda till. En politiskt intressant men skrämmande framtid.
    Det du gör kallas för att slå in öppna dörrar. Nu har ju ett fenomen som varit uppmärksammat i över 50 år inte plötsligt börjat gälla mer. Svaret ligger i vem som klarade av att mobilisera sina väljare bäst och det var Trump. Om det hade varit obligatoriskt att rösta och flest röster gällt hade Hillary Clinton vunnit över Trump. Om Obama hade fått kandidera igen hade han vunnit över både Trump och Clinton.

    Den som blir president blir per automatik en del av etablissemanget. Just nu har USA en rik företagarpresident som skapar en massa avregleringar och skattelättnader för sig själv i framtiden.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-01-26 07:20:20 följande:
    Nu är du väl lite orättvis mot Kalle Anka.

    Dagens klaver-Trump är kanske att han säger att eftersom IS torterar amerikaner kan Amerika svara med samma mynt.

    Fel av mig, dagens klaver-Trump måste vara detta:

    "Donald Trumps administration har instruerat amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA att ta bort den sida på sin sajt där klimatförändringar beskrivs, uppger medarbetare vid myndigheten för nyhetsbyrån Reuters"

    www.dn.se/nyheter/varlden/kallor-trumps-administration-beordrar-slackning-av-klimatsajt/
    Ja, DET är skrämmande. Vad ska han låtsas som det inte finns nästa gång?
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-01-27 09:28:29 följande:

    - Muren är påbörjad.

    - Ökade restriktioner i invandringen är påbörjade.

    - Uppsägningen av diverse handelsavtal är påbörjad.

    - Samtal om bilaterala avtal är påbörjade.

    - Nedmonteringen av ObamaCare är påbörjad.

    Bland annat.

    Och detta bara under första veckan av hans presidentskap.

    Han håller helt enkelt sina vallöften.


    Menar du att Trump har påbörjat den mur som fanns innan han tillträdde eller menar du att han har börjat bygga en ny mur parallellt med den gamla?

    Handlingskraftig man det där
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-01-27 12:01:00 följande:
    Nu börjar du sänka dig ner till sandlådenivå, brist på bra argument?

    Varför amerikanska folket röstade fram Trump, det har vi ältat länge nu, och jag tänker inte lägga ved på den nu falnade brasan.
    Hahahaha. Hen tror att 85% av journalistkåren är vänsterpartister. Sveriges största parti vet du
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-01-27 13:48:23 följande:

    Antalet olagliga röster i presidentvalet handlar om miljontals:

    http://www.washingtontimes.com/news/2017/jan/26/hillary-clinton-received-800000-votes-from-nonciti/

    http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2014/10/Do-Non-Citizens-Vote-in-US-Elections-Richman-et-al.pdf

    Ingen vet förstås exakt hur många olagliga röster som avlades men de beräkningar som gjort utifrån tidigare val visar att bara vad gäller illegala invandrare som röstar så handlar det om runt en miljon, med majoriteten för demokraternas kandidat.

    Tillkommer den typ av valfusk där folk röstar med avlidnas identiteter, folk röstar flera gånger och folk röstar i flera olika stater.

    Bara risken att olagliga röster kan få en delstat där det är jämt att svänga si eller så borde få alla demokratiska institutioner på fötterna.

    Att Trump beordrat en utredning av valfusket är förstås utmärkt.

    Nästa steg vore sådant som striktare lagar kring registrering och obligatoriskt foto-ID för att minska möjligheterna till valfusk.


    Ser att du kör "alternative truth" a la Trump

    800 000 blir miljontals Minst 5

    Tror du Trump även kommer att ljuga om vad utredningen kommer fram till?
  • nihka
    JTA skrev 2017-01-27 15:39:18 följande:
    Svenska journalistkårens partisympatier undersöktes 2012 av Kent Asp, professor på JMG. MP fick 41 %, V 15 % och S 14 %. Summan för de tre vänsterpartierna var alltså 70 %.

    På Sveriges Radio uppger 54 procent av journalisterna att de sympatiserar med Miljöpartiet. På Sveriges Television är den siffran 52 procent. Sammanlagt åtta av tio sympatiserar med något av vänsterpartierna. Man behöver inte vara mediaprofessor för att förstå vilken konsekvens för samhällsbevakningen det innebär.

    Stödet för MP är anmärkningsvärt.. Men sedan det för ett år sedan visade sig att alla, även reaktionära islamister, var välkomna i Miljöpartiet, utan frågor om värdegrund eller andra rasistiska påhopp, kan man misstänka att många journalister övergivit MP. De kanske har blivit SDare, vem vet.
    Så det har sjunkit sedan ditt förra inlägg med 15%

    Det är heeelt omöjligt att veta vem som tycker vad hööru. Läs på om "social desirability responding" och Bradley-effekten. De här fenomenen har varit kända inom sociologin i åtminstone 50 år. När man blir tillfrågad svarar man som tror är fördelaktigt för en själv i den sociala miljö man befinner sig. Detta kan innebära att man svarar mer PK eller vägrar att svara. Sedan gör man någonting annat när ingen ser eller hör. Som vid ett val. 
  • nihka
    KillBill skrev 2017-01-27 18:14:25 följande:

    Dette Youtube-klipp måste ses!


    Trumpretorik. Hahahahaha!

    Undrar om han skulle känna igen sig själv.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?