Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Trump som president :( vad händer nu?

    Solarn skrev 2017-07-30 20:37:31 följande:

    Har inte läst tråden, den är rätt lång, så hoppar in bara.

    Men det låter som att det finns folk här som är imponerade av att Trump skänker bort lönen?


    Inte då, vi föraktar alla som skänker bort pengar. Åtminstone om det är "fel" personer som skänker bort dem.
  • nattuw
    klyban skrev 2017-08-14 21:33:46 följande:

    Det gick snabbt också, hela två dagar tog det.
    Tänk om Obama hade väntat två dagar med att verkligen fördöma ett sådant dåd.


    Gick han inte ut och fördömde allt våld, oavsett från vilket håll våldet kom, redan tidigare?
  • nattuw
    KlunsSmurfen skrev 2017-08-15 16:42:07 följande:
    Han gjorde det men pekade inte ut "white supremacists" så de gjorde egna tolkningar av det och menade att Trump var på deras sida. Daily Stormer hakade på rejält.
    Var än våldet kommer från, vit makt, IS så sätter man etikett på det.
    We condemn in the strongest possible terms this egregious display of hatred, bigotry and violence on many sides, on many sides

    -Trump

    www.fox32chicago.com/politics/273516609-story
    Så problemet var då att han inte pekade ut rätt grupp som ensamt ansvarig för våldet? Vilket på något vridet sätt har tolkats som att han stödjer en av grupperna.
  • nattuw
    klyban skrev 2017-08-16 06:41:27 följande:
    Så även du försvarar nazister, mycket intressant utveckling som sker.
    Eller så tror hen bara på iden om alla människors lika värde och att alla har rätt till lika behandling. Vilket med nödvändighet då även kommer att inbegripa grupper som oftast ses som lite tveksamma. Notera att det inte innebär att handlingar i sig försvaras utan bara rätten till en lika behandling.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-16 16:16:51 följande:

    Hur tror du att reaktionerna skulle bli om det svenska justitiedepartementet hade bett att få namnen på alla som skriver på exempelvis familjeliv för att få tag i några motdemonstranter som stört ordningen vid ett tal av Stefan Löfven?


    Nu är det knappast troligt att familjeliv skulle fungera som en plattform för någon verklig anti-Löfven rörelse. Då ligger nog Avpixlat (och allt vad de nu heter) närmare till hands och där har vi redan en händelse som gör att vi kan dra vissa slutsatser om hur reaktionerna skulle kunna tänkas se ut för den händelse att någon myndighet skulle begära ut uppgifter om användarna.

    När Researchgruppen tillsammans med etablerade media hängde ut privatpersoner som skrivit på högersidor blev det inte mycket till reaktion och det finns inget som tyder på att det skulle bli några större uppståndelse om det var någon myndighet som begärde ut information om enskilda användare.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-08-16 22:16:19 följande:
    Du ser inte skillnaden mellan om Researchgruppen olagligt tar sig i ett system och avslöjar regimkritiker eller om det är regimen som eftersöker regimkritiker genom att få tillstånd från Justitiedepartementet (som regimen styr över)?
    Det intressanta är inte vem som plockat ut uppgifterna eller hur det gjorts utan själva reaktionen på att det skett. Så länge det bara drabbar vissa avgränsade grupper som inte ses som rumsrena så lär det inte bli några protester. Det oavsett om det handlar om personer till höger om mittfåran eller personer med lite mer extrema religiösa åsikter. Och i värst fall går det alltid skylla på terrorhot.

    Om vi sedan går över till din fråga om skillnaden mellan en organisation som kartlägger sina politiska motståndare och rättsstatens befogenheter så anser jag att det är betydligt allvarligare när en organisation med medlemmar som dömts för våldsbrott kartlägger sina motståndare än om rättssamhället efter en prövning begär ut uppgifter vid en brottsutredning. Oavsett vad man anser om lagarna och möjligheten för myndigheter att begära ut uppgifter så finns det i fallet med myndigheter en viss kontrollfunktion som helt saknas när kriminellt belastade grupperingar kartlägger sina motståndare.
  • nattuw
    kittkatta skrev 2017-08-17 02:48:11 följande:

    Varför är det så illa att Trump blivit president egentligen?


    För att han inte är Hillary Clinton.
    kittkatta skrev 2017-08-17 02:48:11 följande:

    Tycker mddia gör allt för att skriva skit om honom. Det borde väl betyda att han faktiskt gör bra ifrån sig eller?


    Även om det går rikta befogad kritik mot Trump så är mycket av medierapporteringen ett utslag av "fel kandidat vann". Det vill säga en blandning av fördomar och bitterhet riktat mot den som stal segern. Om vi till det lägger att Trump är den första dokusåpapresidenten och att skandaler säljer så har vi ett vinnande koncept i en annars vikande mediebransch. Huruvida han gör bra ifrån sig eller inte (de flesta lär nog luta mot inte) är av underordnad betydelse. Det som spelar roll är att han går använda för att kränga lösnummer. Därav det mediala intresset.
  • nattuw
    klyban skrev 2017-08-18 12:26:49 följande:

    Men det gör inte så det ser bättre ut för KKK.
    Verkar som man ofta pekar finger åt alla väderstreck när fascister och nazister kommer på tal.

    Och sen inbillar sig det är synd om KKK, det kommer aldrig bli synd om KKK.
    Sånt här retorik funkar inte på mig, detta ständiga pekandet med fingret på andra i tron man ska missa vad KKK är.

    Sen finns det lika stora svin i motpolen, och denna person som kallas antirasisten.
    De är lika illa som nassar och fascister, dock så håller dom främst på med motdemonstrationer.
    Och det är först då de är ett problem fysiskt, resten är bara retorik.
    Annat är det med KKK, de har en helt annan agenda, där "niggers" ska hanteras.
    Och vart får man den hybrisen att man tror man får göra detta?


    Det finns redan en konsensus om att vissa högergrupper har en tveksam agenda och eftersom det finns en konsensus är det inget som behöver upprepas gång efter gång utan man kan lugnt nämna andra grupper utan att det ändrar synen på den första gruppen.

    Det finns däremot andra hatgrupper kring vilka detta konsensus saknas och vars våld ofta slätas över enbart på grund av att de "iallafall inte är en högergruppering". Olyckligtvis leder denna vilja till överslätande även allt för ofta till en logisk tankevurpa där den som visar ringaktning för andra hatgrupper än de som anses stå till höger själv kommer att pekas ut som suspekt.
  • nattuw
    Tow2Mater skrev 2017-08-21 15:51:41 följande:
    Har du sett videon av när han kör iväg bilen som dödade kvinnan i Charlottesville, det sägs se ut som att han körde först när någon utanför krossade rutan? (jag har själv inte sett den, så jag vet inte hur det ser ut).
    En video som visar själva kollision: ( www.aljazeera.com/news/2017/08/charlottesville-attack-170813081045115.html ). En video ur en annan vinkel ( edition.cnn.com/videos/us/2017/08/13/charlottesville-white-nationalists-rally-orig-mss.cnn ) från 0:55.
  • nattuw
    klyban skrev 2017-08-21 21:32:03 följande:

    Förstår nu att det är tråkigt för dig att jag inte låter dig flytta fokus ifrån KKK.
    Kanske det är dax för dig och förklara för folk vad du är för någon, nu ser det ut som att du är i samma läger som KKK, för så frenetiskt försvarande är sällan man ser annars


    Det tycks inte finnas något i vad KlunsSmurfen skriver som går ut på att flytta fokus eller försvara någon. Däremot tycks du ha en egen agenda där du försöker koppla samman KlunsSmurfen med KKK.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?