• JTA

    Trump som president :( vad händer nu?

    nihka skrev 2017-01-27 14:06:04 följande:
    Hahahaha. Hen tror att 85% av journalistkåren är vänsterpartister. Sveriges största parti vet du smile1.gif
    Svenska journalistkårens partisympatier undersöktes 2012 av Kent Asp, professor på JMG. MP fick 41 %, V 15 % och S 14 %. Summan för de tre vänsterpartierna var alltså 70 %.

    På Sveriges Radio uppger 54 procent av journalisterna att de sympatiserar med Miljöpartiet. På Sveriges Television är den siffran 52 procent. Sammanlagt åtta av tio sympatiserar med något av vänsterpartierna. Man behöver inte vara mediaprofessor för att förstå vilken konsekvens för samhällsbevakningen det innebär.

    Stödet för MP är anmärkningsvärt.. Men sedan det för ett år sedan visade sig att alla, även reaktionära islamister, var välkomna i Miljöpartiet, utan frågor om värdegrund eller andra rasistiska påhopp, kan man misstänka att många journalister övergivit MP. De kanske har blivit SDare, vem vet.
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-14 06:05:59 följande:
    Och där avgick Michael Flynn, USA:s natinella säkerhetsrådgivare, tydligen hade han för mycket ryskt mjöl i påsen, som han bakade med tillsammans med Putin. smile1.gif
    FDFMGA skrev 2017-02-14 07:23:25 följande:
    Haha.

    Tomten diskuterade sanktioner via telefon och blev naturligtvis avslöjad.
    "jag hade ingen aning om att säkerhetsstjänsten avlyssnar ryska ambassaden", typTomte
    Nu kan Flynn ansluta till sonens utforskningar om Clintons pedofilrestaurang eller någon annan lämplig sysselsättning i tomteverkstaden.

    Men han visste med säkerhet att säkerhetstjänsten avlyssnar ambassadernas telefoner. Det är kruxet. Så han trodde antagligen att han kunde prata om det han pratade.

    Jämför med vår egen ex-bostadsminister Mehmet Kaplan, som fraterniserade med representanter för AKP, det islamistiska regeringspartiet i Turkiet. Kaplan trodde inte att han gjorde något fel och tror väl fortfarande inte det. Bidragande orsak till den övertygelsen var antagligen Miljöpartiets acceptans för alla möjliga islamister med reaktionära värderingar i partiet. MPs vurm för invandring och mångkultur gav honom en känsla av untouchable. Kanske någonting liknande hände i fallet med Flynn. Hybris.
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-18 11:23:08 följande:

    Mexicos handelsminister NAFTA win win Kanada USA Mexico NAFTA USA NAFTA Kanada Mexico NAFTA USA handelskrig Australiens handelsminister TTIP Kina Kina Australiens handelpartner USA Europa EU Kanada CETA frihandeln globaliseringen USA protektionism Mexicanska mur Värlsmedborgare Sverige Vänner


    Aha, förståelsen för din övertygelse klarnar efterhand. Som en nidbild av globalistmaffians hantlangare skapad av en judemedveten konspirationsteoretiker.
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-18 16:38:52 följande:
    Jag förstår att du är Trumpen över att din dröm gick upp i rök. smile1.gif
    Om du kollat min posthistorik hade du förstått att jag inte har mycket till övers för Trump. Så fortsättningsvis kan du väl ge blanka fan i att tillskriva mig åsikter som jag inte har.

    Jag tror inte heller att man skall dra för snara paralleller mellan vad som händer i USA och i Västeuropa och i synnerhet inte med Sverige. Mitt intresse för ämnet ligger i att förstå hur Trump trots sin totala frånvaro av värdighet kunde vinna det amerikanska folkets sympati och röst. Sedan är det också påtagligt spännande att se hur och var det här kan sluta. Eftersom Trump tydligen vann pga en reaktion mot vad folket uppfattar som ett elitistiskt etablissemang som mest bara föraktar dem skulle en statskupp regisserad av samma etablissemang alldeles oavsett hur den genomförs antagligen bara kunna förstås på ett sätt av folket. Inbördeskrig, kanske?
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-02-18 16:38:52 följande:
    Jag förstår att du är Trumpen över att din dröm gick upp i rök. smile1.gif
    Med tanke på vad du skrev om NAFTA/CETA etc:

    Så du är alltså frihandelsvurmare/tillskyndare av det globala kapitalet? Samtidigt som du tycker att skatterna skall höjas för att staten skall kunna försörja stora mängder invandrare? Eller har jag förstått dig fel?
  • JTA

    Solklart att Trump refererade till ett tv-program om Sverige som sänts "last night". Man kan tycka vad man vill om Trump, men detta är ändå ett skolboksexempel på hu fake news skapas. Det måste ni väl ändå fatta.

  • JTA

    Och DN som igår hade ett långt reportage om hur en för mig helt okänd fejknyhet skapats i en källarlokal i Makedonien. En fejknyhet som för övrigt avslöjades av alternativmediasajten Nyheter Idag. DN hade inte behövt lämna sin redaktion för att hitta en rad med fejknyheter.

  • JTA
    nihka skrev 2017-02-19 13:57:34 följande:
    Shit vad löjlig du framstår som vill försvara Trump in absurdum. Jag skiter faktiskt i vad man visat på amerikansk TV och som Trump eventuellt kan ha haft i dimmig åtanke när han uttalar sig om Sverige i fredags. Trump är PRESIDENT och det han säger ska vara sant, välgenomtänkt och välformulerat. Karl låter som en lågutbildad tonåring med sina ofullständiga meningar och inskjutna fraser med oklar syftning. Det är inte bara DN som skriver att Trump verkar 

    Sakfrågan här är inte Trump utan ljugmedias påhittade nyhet. Tycker du själv det är mer sannolikt att Trump hittade på en terrorattack i Sverige än att han refererade till det tv-program som sänts kvällen innan? Ärligt? Det låter på dig som om att ifall det GÅR att missförstås så SKALL det missförstås. Din syn på saken är absurt obalanserad och du missar som så ofta huvudpoängen.
  • JTA

    Intressant att se hur snabbt en fejknyhet kan spridas i mainstream media. Så du biter dig alltså fast i den här saken. Man kan tycka vad man vill om Trump men ändå ha en balanserad syn på massmedias nyhetsrapportering. Den psykologiska profilen är mer intressant än allt annat i den här historien.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-19 15:00:41 följande:
    Är det så det går till i dina kretsar? Låter som det saknas en hel del kunskaper om källkritik.

    Flash Gordon ger en möjlig beskrivning av hur det gått till när MSM reproducerat en nyhet utan att tänka själva. Och med det som anledning undrar du om det är så det går till i HENOMS kretsar!? Det rimliga hade varit att du förklarar hur det gått till när alla dessa media funnit det mer sannolikt att Trump hittat på en terrorattack än att han refererade till ett tv-program. Istället, bara trams.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-19 14:32:31 följande:
    Ja, ingen av de här internationella tidningarna har en egen redaktion med kapacitet att lyssna när Trump pratar utan lyder under svenska Dagens Nyheter Eller hur. Solklart.  Utan att ens nämna det. Solklart. "you look at whats happening last night in Sweden" handlar om vad man såg på TV. Klart som korvspad USAs president kan inte prata ordentligt och det är resten av världens fel 

    Så du menar nu att Trump faktiskt refererade till ett tv-program, men möjligen uttryckte sig otydligt?
  • JTA

    Herregud världen är verkligen galen. I valet mellan tolkningen att Trump refererade ett tv-program som sänts kvällen innan, vilket vore logiskt eftersom bevisligen sänts och med det relevanta innehållet, och att han talade om en terrorattack kvällen innan, vilket vore helt hysteriskt galet om det inte verkligen skett och därför helt osannolikt, väljer man det sistnämnda. Man maximerar verkligen möjligheten att missförstå. Det är oroväckande. Jag blir alltmer orolig att vi faktiskt går mot en kris. Och den har i mycket stor utsträckning skapats av dem som nu protesterar mest mot dess uppkomst.

  • JTA
    nihka skrev 2017-02-19 17:56:35 följande:
    Trump bevakas mer av pressen än kanske någon annan person i världen och du vill få mig att tro att tidningarna inte ids lyssna på vad han säger för att de är upptagna med att läsa varandras uttalanden om honom? Nej, det köper jag inte. Den enkla förklaringen till att väldigt många skriver samma sak är att väldigt många har uppfattat samma sak.

    SU tycker fortfarande att en högst osannolik förklaring är troligare än en enkel och logisk. Det är samtidig besynnerligt och konsekvent. Medias hat mot Trump kan enklast förklaras med att han hatar dem. De känner sig utsatta.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?