Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Trump som president :( vad händer nu?

    nihka skrev 2017-04-23 08:51:44 följande:
    Det intressanta är ändå - tycker jag - att det faktiskt finns grupper som vill dra det så långt offentligt och i USA där man därtill kan stämma folk hit och dit. Antingen är Trump en synnerligen impopulär president eller så har vi bara inte tidigare haft kännedom om vilka metoder som hela tiden har använts för att försöka misskreditera en president man är missnöjd med.

    Föreställ dig motsvarande scenario i Sverige: en grupp psykiatriker som varnar det svenska folket för att statsministern är psykiskt sjuk utan att ha träffat honom, utan att det finns någon utredning. Att Trump regelbundet ljuger är ju uppenbart, men om han själv tror på sina lögner kan man inte avgöra utan en utredning där personen på något sätt själv medverkar.
    Tja, om Löfven påstod att Kinberg Batra har spionerat på honom och är ondskefull, om han påstod att han samlat fler åhörare än någon någonsin gjort tidigare vid ett förstamajtal om han påstod att Sverige sänt en armada av krigsfartyg mot Nordkorea medan det i själva verket handlar om en korvett som stävar mot Gotland, om han påstod att det skett ett terrorattentat i USA när han egentligen refererar till en socialdemokratisk produktion där USA beskrivs som en potentiel krutdurk eller om Löfven påstod att media och journalister är folkets fiender.

    Ja om han gjorde allt detta och mer därtill skulle jag betrakta honom som galen och heller inte ifrågasätta ett gäng psykiatriker som ansåg detsamma. 

    Vi är tydligen mest oense om yrkesetiken och yrkeskompetensen hos de psykiatriker som klassat Trump som paranoid. Jag tycker de gör rätt, men att de kunde ha nöjt sig med mer svepande formuleringar som mentalt instabil.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-04-23 11:03:08 följande:
    Ja, det är vad jag motsätter mig. Jag tycker Trump beter sig instabilt och det är det också många andra icke-professionella som säger, men professionella ska vara mycket försiktigare med vad de kastar ur sig just för att de är professionella.

    Om Löfven gjorde allt det där skulle jag tycka att det var helt galet, men inte kalla honom psykiskt sjuk och jag förväntar mig att om några psykiatriker gör det att de har en redig utredning i ryggen.

    Man behöver inte ha en psykisk sjukdom för att ha storhetsvansinne och vara beredd på att ta till varenda fult knep som finns för att nå dit man vill. 
    Jo, jag är medveten om att ett beslut att låta ändamålet helga medlen brukar få till konsekvens att man glider allt längre ner utmed ett slags "slippery slope".

    Mån å andra sidan ser jag Trump som personifikationen av ett "slippery slope".

    Jag har länkat till den här intervjun tidigare. När jag läste den trodde jag först att det var någon som gjorde en karikatyr av Trump - men jag förstår inte annat än att det är Trump i egen hög person som gestaltar en person som är fullständigt förvirrad.

    www.svd.se/trump-ord-for-ord-mina-instinkter-riktiga
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-04-23 13:28:51 följande:
    Jo, jag känner igen artikeln. Det är mycket som inte står rätt till. Vad tror du blir den åtalspunkt som till slut fäller honom? Jag tror det blir något långt från hans egen person just pga risken att det avfärdas som förtal som man inte kan bevisa. Har svårt att tro att man skulle kalla in honom på mental evaluering om han inte börjar springa gatlopp naken eller dylikt.

    Jag tror på intressekonflikter mellan hans roll som president och näringsidkare.
    Vet inte. Rimligen den som innebär att Republikanerna och Pence tapper så lite prestige som möjligt.

    Kanske ingen alls - utan att Trump i all tysthet informeras att han har riksrätt att vänta men att han har möjlighet att avgå självmant. Han skulle ju kunna förklara att han nu har lyckats initiera den process han ville få igång där Amerika är på väg att bli Amerika igen - men att han egentligen är affärsman och att han nu vill fortsätta bygga upp sitt fastighetsimperium men att Pence är rätt man att axla rollen som president och förvalta arvet efter Trump.

    Typ.

    Men det förutsätter ju att han inte är galen, förstås 

    Mike Pence ser ju dessutom ut som en president skulle kunna göra i filmatiseringen av hjälteeposet "Männen som gjorde Amerika stort igen".
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-04-26 10:01:10 följande:
    Bakslagen hopar sig. Inga pengar till muren och nu stoppar federal domare Trumps order om indragna statliga medel mot fristäder.

    Trump verkar inte förstå begränsningarna kopplat till hans ämbete:

    www.expressen.se/nyheter/nytt-bakslag-for-don.../
    Trump är åtminstone bra sett till den avskräckande effekt han har.

    Han och hans utvalda utgör ju så att säga ett skyltfönster till skrikhögerns inkompetens och okunnighet.

    Jag tror att en försvarlig del av Europas tillnyktring där högerpopulismen inte alls blivit lika framgångsrik som många befarade och vissa skränade förväntansfullt inför faktiskt beror på Trumps pajasföreställning.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-04-26 14:18:30 följande:
    Samtidigt, samtal om ersättandet av Obama Care fortsätter bland kongressens republikaner:

    www.spokesman.com/stories/2017/apr/25/freedom.../

    De Republikaner som röstade emot det förra förslaget för att det itne gick tilräckligt långt verkar vara mer nöjda denna gång.

    Så ett nytt förslag lär läggas fram. Förr eller senare.
    Ja det verkar ju rimligt att Republikanerna så småningom lyckas presentera ett förslag som Republikanerna så småningom kan enas om.

    Huruvida man finner detta imponerande eller inte kan ju diskuteras SkrattandeSkrattandeSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Och muren har tydligen blivit uppskjuten.

    Påminner om historien om Mäster skräddare.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-04-30 10:05:56 följande:

    6 - 18 och 0 - 10

    Nej, det är inte matchresultat och utklassning utan Trumps "framgångar".  

    "WASHINGTON. 18 vallöften. 10 lagförslag.


    Allt skulle genomföras på 100 dagar men plötsligt har Donald Trump ändrat sig.


    Fånig standard med 100 dagar, skrev han förra helgen på Twitter.


    Kanske beror det på att han bara lyckats uppfylla sex av löftena och inte drivit igenom ett enda av lagförslagen."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/or70R

    Nu stod inte tredje världskriget med på listan, men ge honom 100 dagar till...


    Fast det finns en liten möjlighet att omständigheterna och verkligheten gör så att USA tar sig igenom resten av de 93 procenten av tid med en president som ändrar åsikt oftare än en vindflöjel ändrar riktning utan att skadas alltför mycket.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-04-30 10:42:02 följande:
    Hur då?
    Bra fråga, kanske bara en from förhoppning från min sida.

    I början gläfste han värre än en knähund om Kina som valutamanipulatör med mera - numer tycks han ha anpassat sig till faktiska realiteter. Nato var obsolet - numer är det en garant för... Putin var en klok och stark ledare, numer...

    Det fanns en artikel i DN häromdagen som beskrev en man alldeles för luten för den uppgift han trodde sig ämnad för - en liten ledsen Trump som längtade tillbaka till den tid då han kunde ljuga utan att någon brydde sig särskilt.

    Ja, jag vet att analysen är grund, att den bara handlar om utrikespolitik och att Trump hanterar inrikespolitiken sämre, det vill säga där låtsas han fortfarande vara en "underdog" som leder folket i dess kamp mot det politiska etablisssemanget och medierna.

    Återkommer så småningom i ämnet. Men Trump är som en liten pojke som söker uppmärksamhet. Internationellt kan han möta ledare som förstår att utnyttja detta och neutralisera honom, nationellt är det svårare eftersom det inte funkar att låtsas att man utmanar makten när man är en del av den.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-04-30 12:12:04 följande:
    Eller hur! Trump ligger numer lågt gällande uttalanden om att rensa bort etablissemanget:

    "Trumps paroll om att rensa bort etablissemanget i Washington DC formulerat som #draintheswamp minskat rejält. Efter den 20 januari har han bemannat sin administration med en långa rad etablerade politiker och affärsmän, och hashtaggen har inte använts alls."

    www.dn.se/nyheter/varlden/trump-via-twitter-i.../
    Nej, det där med etablissemanget är en klyscha som används av populister och förtryckare av olika slag.

    Tidigare idag hörde jag att Nicolas Maduro gick loss mot etablissemanget i Venezuela.

    Kan Trump kan väl jag, kanske han tänkte.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Avskedandet av Comey innebär förhoppningsvis ett stort steg mot att Trump blir befriad från ett ämbete som inte lämpar sig för en hämndlysten narcissist.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?