Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Trump som president :( vad händer nu?

    Gabbe75 skrev 2018-03-18 22:40:03 följande:
    Jag tror att alltfler svenskar känner igen sig i det hon säger faktiskt. Vet många som gör det.
    Ja, det är som jag säger farligt att tro att ens egna upplevelser är universella och allmängiltiga - det finns en värld som ser annorlunda utanför den egna bubblan där allt som märks är saker som bekräftar de egna fördomarna.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-20 21:52:11 följande:
    Men lilla vän... -Jag är garanterat både äldre och har betydligt mer livserfarenhet än dig. Att jag skulle vara vänster, är ett absurt påstående, men det är väl så ni libtarder fungerar?

    Diskussion och yttrandefrihet är jag den första att försvara, men för en libtard förstår jag att det smärtar.

    Jag känner bara kärlek med vänner som vill gott, men libtarder och socialister har nog svårt att se hur samhället hänger ihop.

    De kan inte ens förstå hur Trump kunde väljas till USA:s president. Nu är det ett mediadrev igång och syftet tycks vara att underminera legitimiteten för demokratin. Man vill få det till att riktad marknadsföring skulle vara detsamma som valfusk. Budskapet basuneras ut på bästa sändningstid i den statskontrollerade televisionen i Sverige. SVT tappar marknadsandelar och tittare. Nu dessutom till den milda grad att regeringen har beslutat att ta bort TV-licensen och istället ta ut en TV-skatt. Nu ska tydligen befolkningen uppfostras i god maoistisk anda.
    Ålder betyder inte nödvändigvis livserfarenhet, just saying.

    Det är kanske moraliskt och etiskt (ja det är en skillnad) fel av Trump att kampanja med en påverkanskampanj som sprider lögner och halvsanningar. Trump må vara ursäktad då han med all tydlighet har ett funktionshinder. 

    Det som med största sannolikhet inte är lagligt är Cambridge Analyticas användande av den personliga data de  hade. Trump kanske åker dit på det också.

    Försök att efterlikna Hanifs radikaliserade rants är inte effektivt på FL, det passar bättre på Flashback eller i sammanhang där folk inte vill utbyta åsikter och förstå vad andra menar och tänker.
  • Padirac

    www.dn.se/ekonomi/the-guardian-cambridge-analytica-skrot-om-hur-man-hjalpt-trump-bli-vald/


    "I samtal som spelats in i hemlighet säger Cambridge Analytics vd Alexander att han vid ”många tillfällen” träffat Donald Trump, medan en annan ledande medarbetare säger att firman låg bakom annonskampanjen med slagordet ”besegra oärliga Hillary” (defeat crooked Hillary).


    ”Vi lägger bara in information i internets ’blodomlopp’ och åser sedan hur det växer, ger den en knuff då och då, varpå vi tids nog får se hur det tar form”, ska medarbetaren ha sagt, och sedan fortsatt: ”Och så infiltrerar det här materialet onlinefolket, men utan varumärke, så det saknar avsändare och är omöjligt att spåra.”"

    Vo får se hur långt indragna Facebook egentligen är

    www.bbc.com/news/uk-43474760

    "Damian Collins, the chairman of the Commons inquiry into fake news, accused Facebook of "misleading" the committee.


    London-based firm Cambridge Analytica denies any wrongdoing.


    Both companies are under scrutiny following claims by a whistleblower, Christopher Wylie, who worked with Cambridge Analytica and alleges it amassed large amounts of data through a personality quiz on Facebook called This is Your Digital Life.


    He claims that 270,000 people took the quiz, but the data of some 50 million users, mainly in the US, was harvested without their explicit consent via their friend networks.


    Mr Wylie says that data was sold to Cambridge Analytica, which then used it to psychologically profile people and deliver pro-Trump material to them, with a view to influencing the outcome of the 2016 presidential election."

  • Padirac

    Facebook har en del att stå i i dagarna med tanke på hur de skyddat personlig information

    www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-20/how-facebook-made-its-cambridge-analytica-data-crisis-even-worse

    "By trying to look proactive, Facebook ended up adding weight to the news.


    On Saturday, any good will the company earned by talking about the problem first was quickly undone when reporters revealed Facebook’s behind-the-scenes legal maneuvering. “Yesterday Facebook threatened to sue us. Today we publish this,” Carole Cadwalladr, the Observer reporter, wrote as she linked her story to Twitter, in a postshared almost 15,000 times. The Guardian said it had nothing to add to her statement. The Times confirmed that it too received a letter, but said it didn’t consider the correspondence a legal threat. "

  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-20 23:14:04 följande:
    Ni libtarder och socialister har så svårt att uttrycka något av substans. Det är samma visa mest hela tiden. Ni hatar yttrandefrihet, ni hatar demokrati. Ni vill försätta samhället i brand och skapa instabilitet.

    Nedan en scen som blivit närmast symtomatisk i de här sammanhangen.


    " target="_blank">



    Ingen kan, eller vill svara på frågor. Pressar man dem blir de närmast våldsamma, eller så åker visselpipan eller nyckelknippan fram och man finner som bästa argumentationsteknik att bara låta. Då vet man att det är slut på argumenten. Det är bara sorgligt och tragiskt.

     
    InfoWars igen - de är ju ökända för att ljuga och inte begripa vad de pratar om Tomte
  • Padirac
    klyban skrev 2018-03-20 23:29:57 följande:

    Infowars är ju katastrofalt konspiratorisk, och lustigt nog går de på detta i USA.
    Och jag har faan inte en susning om hur det går till.

    Men använder man infowars som argumentation, så är det bara inse att personen inte har nått och säga.
    Dock är det en sak som intresserar mig hel del, hur blir man så havererad?


    Är det en påverkanskampanj (med andra syften) 
    Är det brist på utbildning - missad skolgång
    Är det brist på bildning - kunskap om historia, samhällskunskap, humaniora
    Är det brist på personlig mognad
    Är det brist på goda förebilder
    ???

    Ja, vad som får dessa människor att tro på fake news, fox news och alt-right är ett mysterium
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-03-22 14:12:08 följande:
    Megyn Kelly från "The Kelly File" gick över från FOX-news till NBC-news vilket då torde innebära att även NBC-news är en skämtkanal. Annars skulle de inte anställt en kvinna från en skämtkanal.
    En svala gör ingen sommar - som man säger.

    Med Megan Kelly i stallet får NBC en person som inte kan hållas för liberal (eller vänster som ALT-RIGHT uppfattar det som)  NBC får kanske både en liberal och en libertarian bevakning och kommentering av nyheter.

    FOX uppfattar jag som stolliga då ALT-RIGHT biasen gör att de snöar in på alternativa fakta och gör det utan relevant bakgrundskontroll. FOX's ALT-RIGHT bias är starkt politiserad och alltigenom onyanserat. Ta exemplet med Nils Bildt till exempel - vad hade de hittat den snubben nånstans egentligen Drömmer Inte mycket som var verkligt där Tomte
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-03-27 02:14:31 följande:

    Det kan ju även vara så att det är din eventuella ALT-LEFT bias som gör att du inte uppskattar FOX news.

    Av det jag sett av amerikansk nyhetsunderhållning så håller den överlag rätt låg kvalitet och FOX news verkar inte vara sämre än någon annan.


    Alt-right och alt-left är för mig inga skällsord utan faktabaserade beskrivningar. Har jag alt-left värderingar eller uppfattningar? Nä.. Men för Skrikhögern är ju alla till vänster om dem sossar och med det alt-left vad jag kan förstå av ditt inlägg.

    Om det är nyliberala värderingar att komma med Alternativa fakta och vinklade vantolkade påståenden så är det bra att det det saknas.

    Det är en Alt-right konspirationsteori att media skulle vara vänster bara för att den inte än nyliberal. Det är som alltid då folihattarna tänker till en avsaknad av nyanser, det är ett kännetecken på populism.
  • Padirac
    samtidshjälte skrev 2018-03-27 01:43:24 följande:

    Folk följde Hitler också fram tills de insåg att han kanske inte var så bra. Men varför är vi då där vi är idag? Kanske var det de allierade som var bovarna. De vann ju kriget då och trots det sitter vi här idag med problem.

    Jag menar visst var det konsensus i StarWars när senaten utvecklades till imperiet  istället. De som inte tyckte det, de blev rebeller men få i antal, inte helt olikt de klumpar vi  idag ser av numerärt underlägsna nationalsocialister.

    Vad skedde egentligen här i Sverige med IPRED och FRA-lagen? Kollektivet och röstande lever i sin kinesiskproducerade filterbubbla som de inte ens vet om att den existerar.

    Jag kan förstå din frustration, men låt saken bero och vidta åtgärder för att du ska ha ditt på det torra oavsett samhällets skick.


    Självklart var de allierade inte skurkarna. Nazisterna var underlägsna moraliskt, styrkemässigt, intellektuellt och på varje vis du kan tänka dig. Deras moraliska underlägsenhet med rasism, totalitäritet och nazism gör dem till skurkar i objektiv mening och i jämförelse med alla.

    Har du fått din samhällsuppfattning från "barnfilmer" som starwars?

    Nazzar är underlägsna inte bara numerärt

    Trumps flörtade med white supremacy i samband med händelserna i Charlottesville fick både republikaner och demokrater i kongressen att i samarbete ta fram resolution 49 som fördömer neonazzar, kkk, ws och andra hatgrupper.
  • Padirac
    samtidshjälte skrev 2018-03-27 15:18:43 följande:

    Det är din åsikt. Men du kanske ska lägga ner tiden att dividera om ett ämne som du behärskar istället som faktiskt har någon vikt i samtiden.


    Starwars?
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?