Inlägg från: Gabbe75 |Visa alla inlägg
  • Gabbe75

    Trump som president :( vad händer nu?

    För övrigt vill jag säga att världen är inte svart eller vit. Tycker faktiskt den här artikeln i DN fångar in en del av det.

    http://www.dn.se/sthlm/bilden-av-trump-som-en-galning-ar-inte-alls-lika-utbredd-i-usa/

    För övrigt behöver du bara googla på "Trump" och "missnöjesröster" och du får upp i princip hur många träffar som helst. Jag säger inte att jag tror att Trump är eller kommer att bli en lysande president. Min poäng är att den sittande presidenten under valet, Obama, faktiskt var väldigt impopulär i USA. Just det faktumet verkar många, inte minst i Sverige ha väldigt svårt att ta in.

    Dessutom ska vi inte glömma bort att Donald Trump är demokratiskt vald president i ett land bestående av över 300 miljoner medborgare. Dumförklarar ni Trump, dumförklarar ni automatiskt cirka halva den amerikanska befolkningen. Det är en väldigt elitistisk inställning, för att inte säga rent fascistisk inställning.

  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 16:50:20 följande:
    CNN är för övrigt ingen tidningSkrattande
    Hade det känts bättre om jag skrivit "nyhetsredaktion", eller kanske TV-kanal?
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 16:47:57 följande:
    Ja, och ditt påstående om att Obama var extremt impopulär när han lämnade presidentämbetet - har du snutit det ur näsan eller en alternativ kroppsdel.Tomte
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 16:08:14 följande:
    .

    Barack Obama var populär när han valdes in, men extremt impopulär när han lämnade vita huset. 
    Jag vet att du tycker att det är obekvämt. Ändå var det så att cirka 60 miljoner amerikaner valde att lägga sin röst på Trump och det hävdas ju från så många håll att många missnöjesröstade på honom. Men enligt CNN:s undersökning där de säger sig tillfrågat 1000 slumpmässigt valda amerikaner var alla sååå nöjda med Obama och hans demokrater...
    Märkligt. Här kan vi snacka alternativa fakta.
  • Gabbe75
    nihka skrev 2017-01-29 16:59:59 följande:
    Eller hur, så FN får flytta från USA för delegaterna från Iran, Irak, Libyen, Sudan och Somalia kommer inte att släppas in eftersom de är i likhet med resten av dessa länders befolkning anses av Trump utgöra ett hot mot USAs säkerhet.

    De kanske kan träffas i Saudiarabien, eller Egypten eller Turkiet istället.

    Vad handlingskraftig Trump är!
    Ja, eller i Sverige kanske? För här är väl alla välkomna? Även Trump och Putin får vi hoppas. Tragiskt för övrigt att FN blivit en sådan vingklippt organisation från vad den har varit.
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 17:16:18 följande:
    Nja, jag anser att man ska ha ett salutogent förhållningssätt gentemot skrikhögern.

    Det innebär att jag stundtals försöker hjälpa till med förståelsen när det tokat till sig. Det kan vara nyttigt att känna till att CNN inte är en tidning.

    Hur går det med ditt påstående att Obama var extremt impopulär när han lämnade presidentämbetet - var det bara något du snutit ur näsan eller en alternativ kroppdel eller har du referenser.

    För min egen del kan jag peta dit ett antal opininsundersökningar som ger vid handen att han var en populär president när han lämnade.
    För min del får du peta dit vilka vinklade "opinionsundersökningar" du vill. Det förändrar ändå inte det faktum att Donald Trump vann presidentvalet mycket beroende på det stora missnöje som fanns med Obamas administration. Det är konstaterad fakta som smäller så mycket högre än vilket opinionsundersökning som helst, där urvalet i princip aldrig speglar verkligheten. Det har vi sett i så många val nu att det närmast börjar bli tjatigt att prata om.

     Jag vet att ni inom vänstern har svårt att acceptera demokratins spelregler när utfallet går er emot, men det är nog något du får vänja dig vid.
  • Gabbe75
    nihka skrev 2017-01-29 17:35:10 följande:
    Enligt ditt resonemang var fler visst jättenöjda med Obamas administration eftersom de röstade på Clinton. Tre miljoner fler in fact.
    Den här debatten kommer sig ju av den undersökning som CNN presenterade där de säger att 60% av amerikanerna var nöjda med Obamas administration. Det stämmer att något fler amerikaner röstade på Clinton än på Trump, men vi pratar någon tiondels procent. Vi pratar i princip 50/50. Jag tycker det är lite lustigt att den här debatten aldrig varit så stor tidigare när "rätt kandidat" vunnit utan att haft flest röster. Märkligt.   

    För övrigt har vi även i Sverige inte helt representativ demokrati ifråga om absolut antal röster, även om vi inte tillämpar principen att the winner takes it all. Detta gäller både i riksdagsvalen och kommunfullmäktige.
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 17:43:10 följande:
    Nja, min uppfattning är att många inom skrikhögern är söndercurlade.

    Du är långt från den ende som inte fårmår skilja mellan den egna uppfattningen och den allmänna.

    När du skrev att Obama var extremt impopulär när han lämnade Vita Huset så var det din inställning till honom som du gjorde till en generell uppfattning.

    Dessvärre ett drag hos skrikhögern som är synnerligen vanligt, man kan med fog påstå att skrikhögern har ett osunt förhållningssätt till sanningen.

    Du kan alltså inte klämma fram en endaste liten referens till det påstående om Obama som du krystade fram Tomte
    Det där ställer jag mig helt oförstående till. Det är märkligt att så många har så svårt att ta in att det hållits demokratiskt val i USA där vinnaren heter Donald Trump. Därav kan man dra slutsatsen att han är tämligen populär, för annars hade han ju inte vunnit. Sedan får du presentera hur många hel- och halvvinklade undersökningar du vill. Det förändrar aldrig fakta. Trump vann i ett demokratiskt fritt val. Det kommer sjunka in med tiden.
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 21:06:49 följande:
    Det blir nog bra det där så småningom, ska du se.

    Tillsvidare kan jag nöja mig ned att konstatera att din upplevelse att Obama var extremt impopulär när han lämnade presidentämbetet självklart är din upplevelse och verklig för just dig.

    Att den inte stämmer med verkligheten är en annan historia och det är där någonstans i den självupplevda marginalen många skrikhögeraktivister tutar ut sina alternativa sanningar.

    Och tutas det bara tillräckligt högt och länge, påminner det så mycket att verkligheten för aktivisten att hen nästan börjar tro på sitt eget tutande.

    Lycka tillSolig
    Det återstår att se hur bra det blir, men vi får väl se. Det stämmer säkert att den av CNN genomförda undersökningen där de tillfrågade 1000 personer så sade sig 600 personer vara nöjda med Obama. Möjligen kan man fråga sig hur representivt urvalet var, men opinionsundersökningar är aldrig något svar på hur verkligheten gestaltar sig. Ikväll hörde jag på TV att 5000 personer hade demonsterat mot trump i USA. Det förändrar ändå inte det faktum att Donald Trump fick närmare 60 miljoner röster och att många av dessa väljare var väldigt missnöjda med Obamas administration. Det förändrar heller inte det faktum att Donald Trump valdes till president i ett demokratiskt fritt val i ett land med över 300 miljoner människor. Om du vill kalla det här för en alternativ sanning som du inte tror på är ju helt upp till dig.

    Själv är jag förbluffad över hur vänsterextremister och sk liberaler har så svårt att acceptera den demokratiska processen när den går dem emot. Vässa era argument vid nästa val istället istället för att kasta gatsten och krossa skyltfönster. Det stärker ju inte precis bilden av er.


  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 22:47:55 följande:

    Det är rätt intressant att titta på det slutliga valresultatet. Hillary Clinton fick totalt 2 868 520 fler röster än Donald Trump.  Det var bara 27% av de som fick rösta i det amerikanska valet som la sin röst på Donald Trump.

     


    Det är ungefär så det brukar se ut. Valdeltagandet är med svenska mått relativt lågt, cirka 55% lär det ha legat på vid senaste valomgången.

    Det är inte antalet röster som räknas, det är antalet elektorer. Demokraten Al Gore är ett exempel. Han fick fler röster än republikanen George W Bush 2000 men förlorade ändå USA-valet.


    <img class="async-load" width="600" src="z.cdn-expressen.se/images/c2/09/c209a6fa53024fb6897bc429c749d34f/4x3/
    Varje delstat är värd ett visst antal elektorer, allt beroende på folkmängd. Kalifornien är därför viktigast eftersom en seger där ger 55 elektorer.

    Stora (till ytan) men glesbefolkade Montana är värt bara tre. Det finns 538 elektorer totalt. Vinnare är den som vinner 270 elektorer eller fler. Om ingen får en egen majoritet ? exempelvis på grund av att en tredje kandidat också vunnit delstater ? så avgörs vinnaren av representanthuset, den ena av kongressens två kamrar. Detta har dock inte inträffat sedan valet 1824.

  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-30 06:46:41 följande:
    Klart att vi inte glömmer Sverige bara för att vi i den här tråden diskuterar Trump.

    Vi sverigevänner debatterar självklart även mot den svenska skrikhögern och deras utväxt SD-krigarna.

    Svensk skrikhöger är minst lika okunnig som den amerikanska varianten.
    Vad vill du? Förutom att omvandla hela Sverige till ett enda stort socialkontor? Vad har du för visioner för framtiden? Du kallar ju dig sverigevän, så något måste du vilja.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?