Inlägg från: TheDummy |Visa alla inlägg
  • TheDummy

    Trump som president :( vad händer nu?

    Gabbe75 skrev 2017-01-28 23:36:45 följande:
    Det handlar ju om att stärka upp det inrikespolitiska säkerhetsläget. Han vill inte att terrorister kan ta sig in i landet hur som helst.
    Äntligen någon som förstår sig på riktig utrikespolitik!

    Vi måste försvara våra egna intressen genom att se till att vi övergår från att vara ett öppet samhälle till att istället bli ett slutet samhälle med en massa överflödig övervakning och minskade rättigheter. Men vi får absolut INTE låta terroristerna komma in i landet för då vinner de. Allt handlar ju om att föregå med gott exempel och inget annat...

    Under tiden som alla oroar sig för terrorister så ersätter vi de sociala skyddsnäten med "något" bättre.
    #BetterFuture
  • TheDummy
    FDFMGA skrev 2017-01-28 23:39:23 följande:
    Vilket också innebär att han inte inkluderat det land som nästan all islamistisk terrorism emanerat från, direkt eller indirektTomte
    Du har rätt, men restriktionerna kommer att utökas successivt, tro mig... 

    Vi har ett ansvar mot media att inte chocka dem alltför mycket efter drygt en vecka i aktiv tjänst, enbart så att de inte börjar sprida en massa alternativa fakta istället för fakta. För det blir lätt svårt att hålla kolla på alla idiotiska saker de annars skulle ha möjlighet att hitta på om vi går för fort framåt.
    #Media_1_Triumph_7
  • TheDummy
    nihka skrev 2017-01-29 01:43:17 följande:
    Så bra. För ditt svar på mitt inlägg var också svar på en fråga jag inte har ställt. In fact hade det öht inget att göra med något jag skrev. Svammel. Som vanligt.
    Jag håller med dig! 

    Anton har tappat stinget. Vissa åldras med stil och vissa andra åldras med en vissnande veke...
    #4EverGR8
  • TheDummy
    nihka skrev 2017-01-29 02:24:46 följande:
    USA-företag drabbas av Trumps flyktingstopp

     President Donald Trumps överraskande migrantstopp har satt i gång en febril verksamhet i amerikanska storföretag.
    Microsofts ordförande Brad Smith skriver till sin personal att 76 anställda är medborgare i de berörda länderna. Företaget tror på ett starkt och balanserat system för invandring av kvalificerad arbetskraft, anser han.
    ?Vi tror också på bredare möjligheter att invandra?, skriver Smith.
    Tidigare på lördagen uppgav Google att de kallar hem över 100 anställda till USA på grund av stoppet.


    Som sagt, vi har tänkt igenom ALLT, inte enbart en gång utan ingen gång när vi fattade det här beslutet. Men snälla tro mig när jag säger att allt kommer att bli fantastiskt snart, tro mig!
    #NoAlternativeTruth
  • TheDummy
    Gabbe75 skrev 2017-01-31 22:53:37 följande:
    USA har inget att förlora på att agera protektionistiskt. Lustigt att du jämför en bonnierproduktion med avpixlat. Men det visar rätt tydligt på er vänsterextremisters bristande insikt över det politiska landskapet, där ni tror att allt kan plottas in i höger-vänster skala.
    Vi har inget att förlora! Att döma folk på förhand för att enbart försvara våra egna intressen är inte fegt på något sätt.

    Allt handlar i slutändan om att skapa möjligheter för människor att kunna förstå varandra på ett mycket bättre sätt än vad de redan gör. Att anses vara färgblind kommer alltid från antingen vänster eller höger och jag blir så less...
    #WeArePride
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-02-01 21:29:10 följande:
    Nåja, om vi nu ska orda nåt om det.

    Trump sa det bäst själv: hade det handlat om flest röster totalt hade jag valkampanjat i Kalifornien också och vunnit där med.

    Att som republikan rösta i Kalifornien är ju i praktiken meningslöst nu. En symbolhandling - javisst. Men inget av praktiskt värde.

    Det kasnke är svårt att ta in som svensk att USA är 50 olika stater i en federation, med 50 egna regeringar och 50 egna valsystem. Det är väl det som är charmen med USA. Variationen mellan staterna. Det finns nåt för alla.

    Men det är också anledningen till att man inte har ett enhetligt valsystem med enkel rösträkning. Man vill behålla sin särart. Konstitutionen är skriven så.
    Europeerna är dumma och förstår inget av de konsekvenser som vi ledare i USA fattar.

    Allt de gör är att klaga på att EU börjar bli som USA. De förstår helt enkelt inte hur bra vi har det här.
    #Tiresome
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-02-01 21:37:22 följande:
    Det är inte mer, eller mindre, odemokratiskt än något annat västerländskt valsystem.

    Effekten att varje röst inte är lika mycket värd har du i alal system som har en valkretsindelning. Även i Sveirge är röster olika mycket värde bereonde på var du bor. Det går aldrig att få en exakt matematisk rättvisa så länge du vill försökra dig om att få en geografisk spridning på kandidaterna. 

    Det är heller inget odemokratiskt i att man måste registrera sig innan valet och samma system används i exemplelvis Frankrike nu inför presidentvalet.

    Heller borde det inte ses som odemokratiskt att man ökar valsäkerheten genom att kräva foto-id för att få registrera sig oc hdean att rösta. Detta motsätter sig dock demokraterna kraftigt eftersom de menar att deras väljare inte klarar av att skaffa den typen av ID lika lätt som republikanernas. Oklart varför de inte skulle klara av av det dock då samma typ av ID normalt sett är ett av kriterierna för att exempelvis få socialbidrag och matkuponger.
    I Sverige räknas röster individuellt och räknas med i totalen och som sedan avgör partiernas mandat i riksdag, kommuner osv..

    Jag vet, för jag själv är en person som räknar röster vid val och principen är att varje röst räknas! Det är just därför alltfler röster mot EU har höjts senaste åren, av alla typer av politiska falanger i olika länder, just av den anledningen att EU, liksom USA inte är en riktig demokrati.

    Det är väldigt många som inte ser något som helst nöje med denna form av system som bevisligen fungerar utmärkt där borta i väst. Men det är ju klart, vi är ju bättre så vi gör det bättre :)
    #ElectionsForWinners
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-02-01 21:42:21 följande:
    Jag tror att det du försöker säga är att oddsen på att han AVGÅR sjunker, eller att oddsen på att han sitter kvar ÖKAR.
    Trump regerar!
    #GovermentForSale
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-02-01 21:56:46 följande:
    Eftersom mandaten aldrig går att dela ut exakt efter befolkningsmängd i ett valdistrikt så blir inte rösterna i alla valdistrikt lika mycket värda. Även i Sverige.

    Detta gäller på alla nivåer: kommun, landsting/region och riksdag.

    Man försöker kompensera så gott det går genom att flytta mandat mellan valdistrikten beroende på hur befokningen utvecklas och under själva valen hålla med så kallade utjämningsmandat. Men helt rättvist blir det aldrig. 
    Du hakar upp dig alldeles för mycket på detaljer när det i själva verket är helheten som räknas i slutändan. 

    Alla är väl medvetna om att solen har sina fläckar, men ingen förnekar att solen har dem, det är enbart det jag säger.

    Och i det avseendet så är det, som du säger, inte helt exakt beräknat om det skiljer någon enstaka röst ifrån att ett mandat blir valt framfört ett annat och då får du heller inte glömma bort den mänskliga faktorn som går ut på att rösterna fortfarande räknas manuellt både här och i USA (som om människor är noggrannare än datorer) och det i sig självt är ju lika betryggande som att immigranter kommer hit enbart i syfte att utföra terror-attacker.
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-02-01 22:46:36 följande:

    En text värdig FL:

    http://www.expressen.se/kvp/kronikorer/maria-rydhagen/mobbningen-av-trump-gor-mig-radd-och-acklad/

    "Utan det jag reagerar på med viss avsmak är hur folk jag känner - och till och med etablerade medier - tar sig friheten att kalla honom dåre, galning, med flera synonymer. Jag har till och med sett förslag på vilken psykiatrisk (svensk) klinik han borde sitta. 
    ...


    Det insinueras så mycket kring Donald Trump att jag blir förvånad och lite, lite äcklad. Nu säger ni: Just vald till världens mäktigaste man ? det måste han ju kunna tåla. Och ja, det måste han. Donald Trump måste tåla hån och elakhet.

    Men ni som hånar och använder kränkande ord - människor som jag aldrig i något annat sammanhang sett uttrycka sig så - kommer NI att stå ut? Med er själva.

    Oavsett om Trump blir en katastrof eller en medelmåttig president som förlorar nästa val och sedan trillar ut ur historien, så har ju ni ansvar för hur ni uttrycker er. Era ord står kvar.

    Om det inte krävs mer än ett demokratiskt val i ett annat land (låt vara världens mäktigaste) för att locka fram mobbaren i vanligtvis snälla människor - så är det faktiskt lite läskigt. Mobbning är mobbning, vem den än riktar sig mot. Och mobbare är aldrig trevliga."


    Frågan är om FL är värd att ha mig
    #TheAllTimer
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-02-01 22:46:36 följande:

     


    Men ni som hånar och använder kränkande ord - människor som jag aldrig i något annat sammanhang sett uttrycka sig så - kommer NI att stå ut? Med er själva.


    Det är alla människors skyldighet att uppföra sig rätt och respektera allas lika rätt till rätt att ha rätt att uttrycka sig rätt!

    Jag kör på det till 100% och nu undrar jag vad pappret till den exekutiva ordern som säkerställer det är någonstans?
    #WeThinkBeforeWeAct
  • TheDummy

    Det bästa med verkligheten... Det är att det enbart finns ett anting vi eller dem!


    #MakingThingsGreatAgain
  • TheDummy
    FDFMGA skrev 2017-02-07 17:26:17 följande:
    Hm, du är egen företagare om jag inte minns fel.

    Det finns en kultur inom vissa företag att vd alltid har rätt, hur jävla dum och korkad hen än är.

    Jag gissar att Trump är en produkt av en extremvariant av en sådan kultur och att detta i kombination med hans narcissim är skälet till att han framstår som fullständigt galen.

    Det är ju inte ens möjligt att göra en parodi på Trump i och med att orginalet framstår som en dokusåpeparodi på en president.

    Det finns två olika metoder att avsätta en president i USA, antingen riksrätt eller också att kongress, regering och vicepresident gemensamt förklarar att presidenten är oduglig för sitt ämbete.

    Jag tror att USA kommer att tvingas ta till den sistnämnda metoden.
    Make that A$$ great again, Yo!
    #MakeItEasy
  • TheDummy
    Världsmedborgare skrev 2017-02-15 13:48:34 följande:

    Nu ska Trump och Netanyahu mötas.
    Är det för mycket att hoppas på, att Trump lyssnat på sina rådgivare, eller ska vi förvänta oss uttalanden från Trump, som skapar än mer kaos i Vita Huset och ute i Världen?

    Går det förresten, skapa mer kaos alltså?

    Själv tycker jag inte ens det är lönt att gissa eller anta nåt längre, vad än som än händer kommer ändå inget att förvåna eller överraska mig.
    ---------------------------------------


    Du kommer snart att få äta upp dina egna ord inom kort, jag lovar!
    #NoCountriesForOldMen
  • TheDummy
    Världsmedborgare skrev 2017-02-15 14:52:56 följande:
    Fast just känner jag mig inte speciellt hungrig.., men lite förtret kan jag svälja, som mellanmål då. 
    Jag håller med, jag är fantastisk!
    #MakingThingsGreatAgain
  • TheDummy
    nihka skrev 2017-02-20 14:28:10 följande:

    Svenska ambassaden i USA svarar på Trumps förklaring



    Behövligt också med tanke på hur många faktafel det aktuella inslaget innehöll. 


    Ser också fram emot hur det kan bli till faktafel när det snarare handlar om om-faktaupplysning? 

    Skriv upp det! För jag lär få användning av det nyskapade ordet en hel del framöver...
    #LookAtWhatsHappenedInSweden
  • TheDummy
    Octavia skrev 2017-02-20 14:31:38 följande:
    Lögn och faktaresistens har väl varit normala inslag i det politiska samtalet, från alla partier, i ett antal år nu. Inget unikt för sd precis.
    Det finns de som inte ser verkligheten i sin helhet, och sedan finns det såna som du och jag som skapar vår egen!
    #OneManArmy
  • TheDummy
    bestofthebest skrev 2017-02-25 03:17:04 följande:
    Din post var alltså i sig helt ovidkommande och du hade fel.
    God natt!
  • TheDummy
    bestofthebest skrev 2017-02-25 03:18:20 följande:
    Helst 3-4 gånger fram och tillbaka också.
    Gå och lägg dig nu, alla vet redan att jag är bäst
    #ASmartManNeverSaysAnythingStupid
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?