Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Trump som president :( vad händer nu?

    Flash Gordon skrev 2017-02-26 09:03:18 följande:
    Vissa saker sker direkt - för att de kan ske direkt.

    Minskandet av ObamaCare-arbetet i myndigheter. Stopp för anställningar på myndigheter. Exempelvis.

    Annat tar tid att få klart från det att han skrivit på.

    Som att färdigställa muren och att en ny domare till HD slutligen väljs. Men arbetet är påbörjat.

    Det fattar du också. Egentligen.

    Och ersättaren för Obama Care ligger hos kongressen. Inte hos presidenten. Det borde du också veta om du är så insatt och intresserad som du vill göra gällande.
    Ja uppenbarligen så vet jag mer om hur det ligger till om du, som att en underskrift inte betyder att nåt är påbörjat, eller att den blir av.

    För egen del ser jag det som en styrka hos en regering, att kunna ändra sig när det blir fel, tyvärr saknar Trump helt denna styrka, till skillnad mot t.ex vår egen regering som vet när det är dags att backa, när deras förslag och politik blir överbevisad om att den inte var bra/rätt.

    Och dess styrka, den som ligger utanför rubrikerna, det som händer bakom kulisserna och inte bevakas av media, det dagliga "tråkiga" arbetet som görs i det tysta, det ser vi nu än en gång bevis på hur bra det görs.

    Sverige har nu den överlägset starkaste arbetsmarknaden i hela EU, och det kan vi tacka regeringen och det arbete dom gör tillsammans med våra fantastiska företagare i Sverige.
    Så ska ett land skötas, ett givande och ett tagande, ett otacksamt arbete, eftersom det inte skapar några rubriker för de som lagt grunden till framgångarna.  goo.gl/I8QDoz

    Här har Trump, SD, och du nåt att lära, att framgångar når man genom samarbete och samförstånd, inte genom att leta fel och trampa på sitt eget land.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    När Trump och SD försöker påvisa hur farligt Sverige är, så går det bra att se här, hur båda ljuger.

    Om Sverige var lika farligt som USA, så skulle Malmö ha 5 ggr fler mord idag, om jag inte minns fel så blir det 150 mord/år, mot de 30 som är antalet i Malmö.

    Mord i Malmö som sker av den organserade brottsligheten/gäng på vissa ställen i Malmö.

    Visst, dom begås ofta av invandrare, ingen för nånsin förnekat det, dock utgör dom endast en liten minoritet av alla invandrare/flyktingar/folk från andra länder som kommit till Sverige.

    Vilket är nåt helt annat än att säga att dom begås av invandrare/flyktingar/folk från andra länder.

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/dystert-2016-for-valdsbrott-i-usa/

    https://www.fbi.gov/news/pressrel/press-releases/fbi-releases-preliminary-semiannual-crime-statistics-for-2016


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    DizzyD66 skrev 2017-02-26 11:25:03 följande:
    Med tanke på den aktuella världspolitiken är Trumps psykiska tillstånd farligare än ISIS. 
    Med tanke på Sverige. En massa tillkortakommande pojkar skriker HEIL och känner sig äntligen förstått av någon som tillhör samma mentala och politiska nivå. Under den tiden har blivit Sverige ett land som sammanfattas i den tyska och US-amerikanska medierna som terrorland.

    Om inte ens 6 månader kommer Trump får sparken och därefter blir han behandlad i historieböckerna som påven Johanna. De finns inte av någon anledning.
    Uppenbart är Trump o Co livrädda för att sanningen ang valfusk som har med ryssarna att göra ska läcka ut till media.
    För nu har man beslagtagit och undersöket arbetsmobilerna och även de privata mobiltelefonerna för Trump administrationen (eller vad det heter), för att hitta läckor.

    Men om det bara är sanningar som läcker ut till media, är väl inte det så mycket att tjafsa om.
    Onödigt och fel är det förstås, men nån stor grej som är skadlig för en regim är det inte.
    Nu blir det nästan som ett erkännande på att det har förekommit fusk/olagligheter, och ett samarbete mellan Trump och Ryssland/Putin avsedda att hjälpa Trump med att vinna valet.

    Om inga fel begåtts, då är det bara att låta oberoende granskare få tillgång till allt dom vill ha och allt som behövs, för att en gång för alla få tyst på spekulationerna hur det eg ligger till.

    Och en sak är säker, grävandet kommer att fortsätta till det blir helt klarlagt vad som hände under valrörelsen, om det så kommer att ta många år, så kommer ändå sanninga att uppdagas.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Intenuigen skrev 2017-03-02 11:31:22 följande:
    Konstigt att jämföra en stadsdel med ett helt land, men men typiskt svenska logik.

    Har inte en aning om hur det ser ut om man tex jämför med Malmö, men är väl det man ska göra om det ska vara relevant överhuvudtaget.

    Haha ni är för roliga, googla så ser du vad den statsdelen har för befolkning, som många delar av Sverige inte har. Tror det är Sveriges framtid du och Calle jämför med dagens.

    Sedan är det ju väldigt konstigt att jämföra USA och Sverige generellt då våra länder är väldigt olika. Med de förutsättningar som finns i Sverige contra USA så vore det väldigt väldigt illa om vi överhuvudtaget ligger i närheten av deras kriminalitet.
    Det är precis så som SD:s anhängare gör, säger att Sverige har stora problem, när det rör sig om ett fåtal förorter eller stadsdelar i Sverige.
    Eller pekar ut invandrare/flyktingar ja t.o.m en hel religion för att stå för de problem de kriminella ställer till med.

    Och ska vi jmf Sverige med USA, så är de problem vi har i Sverige, om vi så slår ihop alla problem vi har, bara en nysning i jmaf med de problem USA har.
    Och då menar jag i % jmförelser, där USA ligger skyhögt över Sverige , vad gäller rasistbrott, kriminallitet, fattigdom, o.s.v.

    Tar vi bara t.ex antal mord, och tar antalet mord i Sverige där det sker flest, och jmf med ställen som har flest mord i USA, så skulle Malmö ha flera hundra mord/år
    Tar vi genomsnittet, så ligger USA 5ggr över Sverige, vilket skulle betyda att även om vi använder dom siffrorna, så skulle Malmö ha långt fler mord än i dag, med USA siffror.
    Ställen som har högst antal mord i USA, ligger 60 ggr högre än i Sverige, vilket skulle ge ca 1800 mord/år i Malmö, om vi använder USA siffrorna.

    Tittar vi på antalet fängslade barn, så ligger USA i topp, om vi så medräknar alla lämnder i hela Världen.
    USA har även bland de högsta antalet återfallsförbrytare i Världen, där det från vissa fängelser ligger när 100%.
    Vilket är ljusår från de svenska siffrorna i en jmf.

    Så här går det att göra inom snart sagt alla problem-områden om vi jmf USA med Sverige, eller för den delen jmf USA med alla andra I-länder.

    Men ska vi titta på de "mya" problem som dykt på senare år, så är det rasistbrotten som de på högerkanten står för.
    Dom har skenat iväg uppåt i USA, och dom grupper passar även på att samtidigt hylla Trump, så vi kan förvänta oss än mer av den varan.
    Samma sak ser vi hända i Europa, där Tyskland t.ex hade ca 3500 brott i den kategorin.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-03-15 21:46:19 följande:
    Och Trumpeffekten på Europas högerpopulism håller i sig. Wilders gör ett betydligt sämre val än väntat, trots att han fick draghjälp av Erdogan här på slutet.

    På sätt och vis var det bra att en skrytsam, lättstött clown som Trump kom att symbolisera skrikhögern.

    Med lite tur kommer Trump att fortsätta med sina befängda anklagelser, som senast mot Obama, och passera en gräns där bara de allra tokigaste anser att han är tillräckligt stabil mentalt för att kunna fungera som president.

    Bra också att vårt eget tokparti tog parti för Trump när tokskallen trodde att det skett ett terroristdåd i Sverige. Enligt en Novusundersökning är 80 procent av oss svenskar negativa till Trump och endast 10 procent positiva. Bland de positiva var lågutbildade män från södra Sverige överrepresenterade.
    Det var bra Erdogan visade sitt rätta jag, för nu slipper jag irritera mig över att EU vill släppa in ännu ett land som inte är moget för demokrati.
    Det är illa nog att de forna öststatsländerna så lättvindigt fick fullvärdigt EU-melemskap, för jag fick ju rätt när jag påstod att dom inte kommer att kunna/vilja anpassa sig till vår syn på demokrati och mänskliga rättigheter som vi levt med länge här i Väst.
    ------------------------------
    Omvänt så är jag säker på att det amerikanska folket inte kommer att acceptera Trump:s politik under nån längre tid, den är på tok för långt ifrån grundläggande amerikanska värderingar.
    Och sen har vi förstås det som utmärker alla extremister och deras politik, den totala oförmågan att samarbeta. 

    Att öht inte kunna samarbeta har Trump gemensamt med Erdogan och alla andra wannabe diktatorer, och det kommer att bli hans fall.
    Om inte hans mentala hälsa tidigare sätter stopp för hans tid som President.

    Nu väntar ett möte med Merkel, undra vad det kommer att ge för rubriker, där vågar jag inte ens gissa.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2017-03-14 20:30:55 följande:
    Det här är ju bortom pinsamt. På en rak fråga om vilka bevis man har för påståendet om avlyssning börjar Trumps rådgivare yra om hur det kan gå till att avlyssna nuförtiden.
    Nu vet vi att det blev läkemedelsföretagen som ska bekosta Mexico-muren, och det lär knappast Mexico eller nån annan ha några invändningar mot.

    Frågan är bara hur många jobb som USA blir av med, läkemedelsindustrin kan ju verka precis vart som helst, så det kanske blir mer lönsamt för dom att flytta.
    Tvivlar på att dom är värst intresserade av att betala för Trump:s alltmer tilltagande galenskap, mer troligt är att CIA kommer att förse Trump med deras mediciner inom kort.
    Nåt starkt lugnande och blodtrycksänkande till att börja med, sen blir det troligen en stor engångsdos av psykofarmaka, alltså efter att CIA har ställt diagnos och ordinerat en sluten behandling på obestämd tid för patienten.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-03-16 20:32:19 följande:
    Ja, det är ju inte möjligt - men jag kan nog önska att de gamla Sovjetsatelliterna kunde sparkas ut ur EU.

    Dessutom kan jag tycka att EU gjort sig för beroende av Turkiet.
    Håller med, och Turkiet (läs Erdogan)bör EU ta och förklara ett och annat för.
    Om inte annat så kan det tas via FN och där knäppa Turkiet på näsan så att Erdogan blir klar över att han inte kan anklaga och/eller vräka ur sig vad som helst om t.ex Tyskland och Nederländerna.
    Samtidigt kan FN passa på och nämna folkmordet som Turkiet är "dömda" för i FN, den saken får garanterat Erdogan att få ett blodtryck väldigt nära gränsen för hjärnblödning.

    Jag har förstås tidigare påstått att Erdogan mest liknar en galen diktator, men nu ser min "diagnos" att faktiskt rent fysiskt stämma in på han.
    Nåt fattas givetvis i skallen på en person som väker ur sig så uppenbara lögner om andra länder och deras ledare/regim.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-03-17 08:24:46 följande:
    Nu sedan såväl brittiska underrättelsetjänsten som kongressens utredning avfärdat Donald Trumps uppenbarelser om att britterna Obamas uppdrag ska ha spionerat på honom kan man kanske förvänta sig att Trump i helgen kommer att twittra om att det var små gröna män från Mars som för den illvillige Obamas räkning spionerade på Trump.

    Skämt åsido: Hur galen kan man få vara som president i USA innan systemet ser till att en tokskalle till president inte längre kan ställa till skada.

    Synd att Obama är så värdig. USA är ju annars känt för höga skadestånd: En stämning mot Trump för förtal skulle inte vara helt fel.
    Jag tror Obama bidar sin tid, så när han väl agerar lär han ha så mycket på fötterna att det kommer att ge Trump riktigt stora problem.
    Just nu så klantar ju Trump till det rätt bra utan hjälp från utomstående, inreseförbudet är ännu en gång så dåligt underbyggt att det direkt blev tvärstopp.

    Och den här gången stoppades det på det sätt jag önskade skulle göras, nämligen att använda Trump:s egna ord för att bevisa att inreseförbudet är ett religiöst inreseförbud, långt mer än ett inreseförbud som avser att öka USA:s inre säkerhet.

    Det blir hur dumt som helst att stoppa människor från sex utpekade länder, med motiveringen att hotet från dom är stort vad gäller terrorister, när inte en enda terrorist som drabbat USA har kommit därifrån.
    Samtidigt som Trump lämnar öppet för vissa länder som bevisligen är rena "terroristuppfödarna", men i dom finns affärsintressen att värna, både privata och för USA som helhet.

    Och vad gäller terrorism och religionshat, så har nu angreppen på Judarna rakat i höjden, och mer än ett attentat om dagen drabbar dom nu i USA.
    Det är fan så man börjar undra om Steve Bannon, som den antisemit han är, fått sig tilldelat att lösa hotet från Judarna, medans Trump tar sig an det Islamska hotet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Ett tips från Trump ni bara inte får missa!!

    Om mindre än två veckor har D Trump lovat att förvåna och överraska med, att tipsa om hur ni gör om er microvågsugn, tvättmaskin m.m till en kompetent högteknologisk avlyssningsutrustning.

    Nu sa han det förstås på BBC World och inte på hans egen tv-kanal Fake News.., förlåt Fox News, så det kanske inte är helt sant.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Abegayle70 skrev 2017-03-17 13:23:15 följande:
    Man blir mörkrädd när man läser om hur Erdogan vill ändra författningen. Påminner om hur författningen i Tyskland ändrades 1933... Riksdagshusbranden är en parallel till det misslyckade kuppförsöket förra året.
    Du är inte ensam om att göra den liknelsen.
    Det var faktiskt det första som dök upp i skallen på mig, när kuppen blev ett misslyckande.
    Och fortsättningen vi ser nu är även den skrämmande lik vad som hände i Tyskland med utrensningar av personer som inte lyder minsta vink från Erdogan.
    Erdogan verkar minst sagt vara paranoid, och ser fiender överallt..

    Frågan är hur länge han får hålla på innan NATO och/eller EU fått nog.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?