Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Trump som president :( vad händer nu?

    TheDummy skrev 2017-02-20 22:37:09 följande:
    Ser också fram emot hur det kan bli till faktafel när det snarare handlar om om-faktaupplysning? 

    Skriv upp det! För jag lär få användning av det nyskapade ordet en hel del framöver...
    Programmet innehöll faktafel.
  • nihka
    Intenuigen skrev 2017-02-20 23:03:44 följande:
    Nu vet jag iof inte vad han har sagt! Han kanske är synsk, nu tex brinner det i Rinkeby och polisen drar sig undan. Kan ju vara så att det briljanta lösningen har inträffat innan.

    Kul för de skötsamma invandrarna! Du får åka dit och säga att Sverige aldrig varit så tryggt och att anmälningsbenägenheten har ökat, så det de upplever är bara fakenews och rasism.
    I nyhetsinslaget fanns en rad faktafel som bla gällde den svenska migrations- och integrationspolitiken samt antalet sökta och beviljade asylansökningar.

    Jag behöver inte åka till USA och rätta dem utan det sköter svenska UD.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-02-21 19:43:37 följande:

    Jag säger bara fy fan. 

    www.dn.se/nyheter/politik/sd-topp-spred-kritisk-sverigebild-till-kretsen-kring-trump/


    SD-topp spred kritisk Sverigebild till kretsen kring Trump


    "Sverigedemokraten Tobias Andersson, som deltar i partistyrelsens möten, har varit med om att skapa bilden i USA av Sverige som ett land som förstörts av massinvandring.


    Med artiklar på sajten Breitbart har han bland annat kopplat ihop den ökade invandringen med gängvåldtäkter?


    "Inom riksdagen har ledande företrädare för det tredje största partiet, Sverigedemokraterna, på olika sätt aktivt verkat för att sprida en bild av Sverige som har förstörts av det som partiledaren Jimmie Åkesson vid flera tillfällen kallat okontrollerad massinvandring.


    Tobias Andersson, nationell talesperson för SD:s ungdomsorganisation Ungsvenskarna, skrev i fjol två artiklar på alternativnyhetssajten Breitbart som fram till det amerikanska presidentvalet leddes av Steve Bannon, numera president Donald Trumps chefsstrateg.


    I en artikel på den europeiska Breitbartsajten kopplade Tobias Andersson ihop flyktingpolitiken med gängvåldtäkter. Den blev så läst att den även hamnade på den amerikanska huvudsajten och blev en av de mest lästa artiklarna även där. I den andra beskrivs Svenska kyrkan i kritiska ordalag.


    - Vilken delaktighet jag har i att spridit den informationen vågar jag inte sia om. Men Breitbart och Fox har varit med och skapat den bild som Trump har när han uttalar sig om Sverige, säger Tobias Andersson som är adjungerad i SD:s partistyrelse.


    När han publicerade artiklarna hade han kontakt med Raheem Kassam, chefredaktör på Breitbarts Londonkontor som i sin tur står i tät kontakt med Bretbarts USA-redaktion och tv-kanalen Fox News som förra veckan sände det Sverigekritiska tv-inslag som president Trump hänvisade till i sitt uppmärksammade tal i helgen.


    Så sent som i måndags hade han kontakt med den kontroversiella högersajten.


    - Syftet har varit att informera om min syn på Sverige i nuläget, säger Tobias Andersson.


    Även partiledaren Jimmie Åkesson och SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth har intervjuats av Breitbart. Åkesson har beskrivit Malmö som en stad med arabiska skyltar och araber överallt och Ekeroth om att han anser att Sverige håller på att islamiseras.


    Tobias Andersson har i likhet med den förre SD-ledaren Mikael Jansson varit uttalad Trumpanhängare även under valrörelsen. SD-ledaren Jimmie Åkesson har intagit en mer avvaktande attityd. Men nu märker Tobias Andersson inom SD att alltfler blir tydligare anhängare av Trump.


    - Det är ganska många som nu vågar erkänna att de stöttat honom hela tiden och många som faktiskt nu vågar påstå att man stöder honom. Jag har absolut sett en omsvängning, säger Tobias Andersson"


    Så trashet i USA tar sin information av trashet i Sverige. Inte ett dugg konstigt.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-21 10:50:05 följande:

    Och fejknyhterna fortsätter. Man förundras. Kommer de aldrig att upphöra?

    I gårdagens aktuellt kl 21 så intervjuas SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerstöm och hon säger: "CIA har ju uppgett till exempel för Wall street Journal att de ger inte Trump den känsligaste informationen ...  vilket är en ganska oerhörd uppgift"

    16:50 minuter in i programmet:
    http://www.svtplay.se/video/12457474/aktuellt/aktuellt-20-feb-21-00?tab=senaste

    Detta påstår alltså SVT:s reporter måndagen den 20/2 trots att CIA:s högste chef redan fyra dagar innan, på torsdagen veckan före, gått ut med en dementi av detta påstående "från källor".

    http://chicago.suntimes.com/news/cia-director-agency-isnt-hiding-intelligence-from-trump/

    HUR i hela världen kan SVT:s utrikeskorrspondent ha missat detta? Fyra dagar efteråt och hon känner inte till dementin?

    Eller har hon inte missat det och sprider medvetet en felaktig bild?

    Hur som helst så är det fejk-nyheter från SVT Aktuellt.

    Och då bortser vi från att Bjerström helt utan faktastöd eller hänvisningar även framför klyschan om att de illegala invandrarna är en vinstaffär för Kalifornien. Plus en massa andra tokigheter.

    *detta platsar lika bra i tråden om huruvida public service är opartiska eller inte*


    Allt är helt i sin ordning. Hon syftade på ett TV-inslag hon sett
  • nihka
    KillBill skrev 2017-02-21 22:29:28 följande:
    Frågan är när svenska folket ska ställa SD mot väggen för att de med lögner försämrar bilden av Sverige utomlands?
    Vem lyssnar på dem mer än de själva? Jag kommer ihåg för några år sedan när man gick ut med att typ nu säger man samma sak i USA som SD och högerextremister sagt hela tiden om Sverige.

    Tror du inte det var en intervju med där den där Ingrid Carlqvist från islamhatartidningen Dispatch international  som var källan till  vad man sa i USA?

    Ördibördibörd. Där satt hon och malde på. Hahahaha!
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-02-23 11:51:05 följande:
    Jag hörde en siffra igår om hur många som Trump skulle utvisa och skicka "hem".
    Det skulle var 11 miljoner människor!
    Jag reserverar mig mot antalet, jag vet inte om jag hörde/uppfattade rätt, men om det är rätt, hur sjutton ska det gå till?
    Hoppas han skickar hem sin fru. Hon kom ju hit som turist och började jobba olagligt. Borde diskvalificera henne på livstid.
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-02-24 12:18:09 följande:
    Han har ungefär samma bakgrund som sin fru.
    Om jag inte minns fel, så kom hans farfar till USA för att skapa sig en bättre framtid, han flydde från fattigdom och ett liv utan framtid i Tyskland.
    Men han flydde även från militärtjänstgöring och blev efter det förvisad från Tyskland på livstid, när han senare ville återvända.

    Det faktumet är nåt som Trump tidigare ville dölja han påstod istället att han härstammade från svenska Karlstad och inte tyska Kallstadt. 
    Trump påstod alltså att hans farfar emigrerade ifrån Sverige och Karlstad, han sägs ha skämts för sin bakgrund och vuille inte att sanningen skulle finnas med i en bok om han själv.

    Minns inte vad boken heter eller exakt hur förklaringen lyder till varför Trump ljög.
    Men har har iaf tvingats erkänna sin släkt bakgrund., går säkert att googla fram för den som vill veta exakt hur det ligger till.

    Jag tycker att det med fog går att säga, att han delvis har samma bakgrund som de miljoner invandrare han nu vill utvisa.
    Närmast ligger han förstås de med kriminell bakgrund, då hans farfar vägrade inställa sig till militärtjänst.

    Han gör det vi brukar säga man ska akta sig för, kastar sten i glashus. ------------------------------------------------------------------------

    Hans fru har säkert fullt upp med komma på ett sätt att försvara beslutet, om dra tillbaka beslutet om transpersoners rätt att välja toalett.
    Det beslutet går ju rakt emot vad hon själv uttryckt, så vi får väl se hur mycket hon har att säga till om i deras förhållande.., om hon tillåts protestera och öppet gå emot beslutet och stå upp för transpersonerna rättigheter.
    Lögnen var hans farfars som efter andra världskriget av affärsmässiga skäl inte ville kopplas samman med nazityskland. Donald Trump ville ändra i texter om sig själv och gjorde så rätt långt tillbaka. Mycket otyg är han ansvarig för men man kan inte rå för vad ens släktingar hittat på för hyss. Inte för att Donald Trump stod upp för något egentligen för när han erkände sitt tyska påbrå var det rätt så överstökat med nazistämplar på tyskar.

    Melania Trump har hittills framstått som rätt mellanmjölk och kommer nog inte att ta någon obekväm strid eller göra så mycket väsen av sig.

    Illegal invandrare kan hon inte ändra på att hon var, men nu med amerikanskt medborgarskap.
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-02-24 18:40:56 följande:
    Men skulle alltså kunna säga om man är lite elak, att Trump gör precis som A Hitler även i det anseendet, alltså försöker dölja att inte är riktigt "renrasig"?
    ---------------------

    Du såg väl Trumps framträdande under de konservativas kongress för nån timme sedan?
    Antar det annars finns att beskåda hos CNN.., men vill du behålla ditt goda fredagshumör, så ska du inte se det.
    För det talet av Trump gör ingen normal människa glad, om man inte är fullständigt vrickad, då går det säkert hem till 100% .

    Och en sak är säkert, nu är det fullt krig mellan USA:s media och Trump, speciellt efter uttalandet om att nu ska media klämmas åt i USA.
    Innebörden av det Trump sa om media kan inte misstolkas, vilket bekräftades efter Trumps tal av en person som tog upp det hos CNN.
    Vilka åtgärder Trump kommer att vidta mot media återstår att se, men det ger riktigt dålig vibbar, och det känns alltmer som att historien än en gång är på väg att upprepa sig.

    Tyvärr ligger det helt i linje med hur det brukar se ut, när en demokrati förvandlas till en totalitär stat, då är det alltid media som först tystas.
    Skrämmande är ordet, riktigt jävla skrämmande.
    Jag såg. Allt Trump gör går ut på att bli exponerad i media. Han verkar egentligen inte bry sig om det är negativ eller positiv press - bara det är press. Eller förresten så gillar han nog negativ press mer. Då får han leva ut i sin offerroll. 
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-24 22:10:21 följande:
    Ja, tror du att USA kommer att överleva som demokratiskt land.

    Lyckas man inte avsätta Trump så tvivlar jag.
    Om han kör på i samma anda tillräckligt länge borde han kunna avsättas för brott mot konstitutionen.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?