Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Trump som president :( vad händer nu?

    FDFMGA skrev 2017-02-19 17:12:52 följande:
    Haha.

    Jag tror inte att UD anser att USA:s president kan prata om det som inträffade i Sverige i går kväll utan att hans uttalande preciseras.

    Min personliga gissning är att han syftade på den där terroristen som sprängde sig själv i luften i Stockholm 2010 eller när det nu var. Händelsen nämndes ospecificerat i propaganda-sändningen som Trump förmodligen sett.

    Hur var det nu när Trump beslogs med lögnet på senaste presskonferensen, då sa han att han hade fått den informationen.

    Så ingen utom tokskallen själv och den som informerade honom vet ju vad han hade fått för information den här gången smile2.gif

    Och så brukar vi klaga på att Löfven har lite svårt att vara precis i sina uttryck ibland smile2.gif
    Men varför ska man behöva gissa? Ska man acceptera att landets främsta företrädare behöver lära sig hur man pratar?
  • nihka
    nattuw skrev 2017-02-19 17:33:38 följande:
    Om Flash Gordon är Journalist så är det nog så det går till i hans kretsar. Det är så vanligt med rundgång i media att det tagits upp i SR/P1:s "Medierna". När "Medierna" kontaktar redaktionerna lovas bot och bättring samt bättre faktakontroll men sen händer det inte så mycket mer. Så det är nog inte kunskapen om källkritik som saknas utan det handlar nog mer om ett ointresse från medias sida att granska en bra story. Tyvärr gäller det inte bara slaskpressen.
    Trump bevakas mer av pressen än kanske någon annan person i världen och du vill få mig att tro att tidningarna inte ids lyssna på vad han säger för att de är upptagna med att läsa varandras uttalanden om honom? Nej, det köper jag inte.

    Den enkla förklaringen till att väldigt många skriver samma sak är att väldigt många har uppfattat samma sak.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-19 18:09:38 följande:

    SU tycker fortfarande att en högst osannolik förklaring är troligare än en enkel och logisk. Det är samtidig besynnerligt och konsekvent. Medias hat mot Trump kan enklast förklaras med att han hatar dem. De känner sig utsatta.
    Om man bortser från vad Trump faktiskt sa är naturligtvis det mesta logiska att utgå från att han inte pratade om en terroristattack i Sverige eftersom någon sådan inte skett.

    Och hur fick DU reda på att det kunde ha handlat om ett TV-program?

    Genom att lyssna på Trump uttalande "you look at what's happening last night in Sweden"?

    Vad tog du det på som man frågar i "På spåret".

    Det kanske är så man ska göra med Trump och hans uttalanden: ingen som fattar vad han menar för 6 poäng så vi går vidare. Är ni redo i första klass och dressinen? Trump rör på läpparna. Vart är han på väg? För 4 poäng...
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-19 19:16:28 följande:
    Nej, du kan ju tänka dig hur reaktionen bland vissa som försvarar den amerikanska clownen skulle reagera om någon i den svenska regeringen hade ens tillnärmelsevis likartade problem att göra sig förstådd.

    Trump är duktig på att vädja till hatet hos dem som inte kan eller vill skilja mellan sant och falskt.

    Personligen så gissar jag att han har kroknat inför motgångarna som president och vänt sig till det område han anser sig behärska - få anhängarna att hata.

    Det kan komma att bli riktigt obehagligt i USA innan han förhoppningsvis fråntas makten, det är inte mer än några veckor sen han påstod att han skulle bli hela Amerikas president - men i likhet med vissa andra galningar måste han ha såväl yttre som inre fiender för att kunna motivera sig själv och anhängarna.

    Och ju mer han kommer att misslyckas med det han trodde han skulle kunna uträtta som president desto större fokus kommer han nog att få på hatet och på vilka som borde/ska låsas in.
    Kroknat? Det har ju inte ens gått en månad. 

    Jag är rädd för att du har rätt. Om man inte kan förena människor med gemensamma mål kan man ytligt sett förena genom att peka ut en gemensam fiende.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-19 21:21:42 följande:
    Ja, kroknat.

    Har stött på den där bortskämda typen många gånger och när det inte går som de vill så tapapr de fokus - eller snarare skiftar fokus till att skylla ifrån sig på andra för att de misslyckades.

    The Guardian har förresten kommit fram till vad det var Trump syftade på - det alternativa Sverige förstås och där skedde det ett allvarligt terrordåd,

    MSM envisas med att kalla det alternativa Sverige för Pakistan.
    Jo, jag ser det också, men fattar ändå inte hur det kan ha gått utför så snabbt. Ingenting runt Trump känns riktigt fattbart, inte att han blev vald, inte hur han (inte) fungerar på sin post och inte att han sitter kvar efter alla fadäser. Och att han hur hunnit med så många fadäser på så extremt kort tid. Måste vara något slags världsrekord.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-20 10:08:09 följande:
    Nä, det är jag inte.

    Men man behöver inte bara journalist för att ha hört just de reportage och läst om det fenomen du skriver om.

    Media som kopierar media utan att fundera på rimligheten.

    "Det är ju sant för alla andra skriver ju om det"

    Som i detta fall: 2017 år hitills största tidningsanka uppstår ur en felöversättning och blir viral.

    Frågan är nu när Trump förklarat för de som inte förstått det uppenbara innan att det handlar om ett TV-reportage ...
    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/833435244451753984

    ... om DN tänker fortsätta driva sin tes om att det handlar om ett terrorattentat i Sverige eller om de tänker be om ursäkt för sin miss?

    *eller om de bara tänker försöka låta saken självdö och hoppas på att ingen såg nåt?*
    Jag kan inte fatta hur du kan fortsätta argumentera för att "you look at what's happening last night in Sweden"? på NÅGOT sätt skulle föra tankarna till vilka TV-program någon tittat på.

    Den typen av tolkning lämnar ju öppet för att man kan mena precis vad som helst med allt man säger.

  • nihka
    KillBill skrev 2017-02-20 11:21:38 följande:
    Word
    Verkar inte som alla amerikaner köper Trumps förklaring heller.

    Några reaktioner på hans tweet:



  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-20 12:24:44 följande:
    Har du verkligen inte förstått det.

    Flash sätt att argumentera, här kräver hen en utsäkt från DN, är ganska representativt för personer med samma politiska uppfattning som hen.

    Den moderna högerpopulismen har utvecklat ett immunsförsvar som eftektivt sorterar bort alla relevanta fakta och sammanhang.
    Nej, jag har nog inte förstått. På riktigt alltså. Jag vill ju in i det längsta tro att det handlar om ett pansar som man måste tränga igenom och att innanför finns några rester av förnuft och logiskt tänkande kvar. Men konspirationsteorier är ju så fantastiska till sin natur att de förklarar ALLT inte minst kritiken mot dem.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-02-20 14:03:17 följande:
    Hm, du är naiv.

    Personligen anser jag att moderaternas i sitt närmande till högerpopusimen i SD-tappning inte främst sviker humanismen utan kunskapssamhället.

    Samarbetet med SD innebär att de inte längre tar avstånd från "tänkesätt" där lögnen och faktaresistensen blivit politiska vapen.

    Herregud, Trumps politik skulle till och med ha skrämt skiten ur George Orwell.
    Ja, jag är naiv som vill tro att hjärntvätt är reversibel.

    Ja, för mig handlar det inte bara om att M vill samarbeta med SD kring några "ofarliga" frågor där man ändå vill samma sak, även om man vill samma sak av kanske helt olika anledningar, utan att man bjuder in en ideologi som i sin grund är rasistisk, xenofobisk, kvinnofientlig, homofobisk och islamofobisk.
  • nihka

    Svenska ambassaden i USA svarar på Trumps förklaring



    Behövligt också med tanke på hur många faktafel det aktuella inslaget innehöll. 

Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?