Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Trump som president :( vad händer nu?

    Gabbe75 skrev 2017-01-30 08:52:11 följande:
    Vad vill du? Förutom att omvandla hela Sverige till ett enda stort socialkontor? Vad har du för visioner för framtiden? Du kallar ju dig sverigevän, så något måste du vilja.
    Du kanske ska starta en tråd där dina frågor åtminstone lite vagt handlar om trådens ämne.

    Man är inte skyldig alla svar på allt de vill fråga.
  • nihka
    Pentagram skrev 2017-01-30 11:19:05 följande:

    Kanske redan nämnts men jag påpekar att röstskillnaden mellan Clinton och Trump inte är relevant. De har röstat utifrån hur deras system fungerat så att i efterhand göra en bedömning om hur resultatet skulle sett ut om systemet varit annorlunda är inte rättvisande. Många avstår från att rösta därför att resultatet är "givet" i deras delstat så om USA faktiskt hade skippat systemet med elektorer kan vi inte räkna med att vare sig valdeltagande eller procentuella fördelningar mellan kandiaterna sett likadant ut. Dvs, vi kan inte utgå från att Clinton vunnit om USA haft direktval eftersom medborgarna nu röstade utifrån ett elektorssystem.


    Klart skillnaden är relevant när man diskuterar hur stort stöd Trump egentligen har.
  • nihka
    Pentagram skrev 2017-01-30 11:54:42 följande:
    Fast vi vet inte hur stort stöd Trump egentligen har. Många som kunnat rösta har antagligen avstått därför att de antagit att deras röst, rätt eller fel, inte skulle gjort någon skillnad (varje röst över 50% för det vinnande partiet är ju bortkastat, och varje röst för det förlorande partiet är ju borkastat, i varje givet elektorat). Så, Trump kanske HAR mer stöd än vad Clinton har, men många av hans supporters såg det helt enkelt inte som relevant att rösta eftersom deras stat redan var "vunnen" av ena eller andra sidan.
    Eller så har kanske Clinton mer stöd eftersom många av hennes supporters såg det helt enkelt inte som relevant att rösta eftersom deras stat redan var "vunnen" av ena eller andra sidan. Plus att hon faktiskt fick fler röster.

    Den här diskussionen - för min del iaf handlar inte om att klaga på att Clinton inte är president - utan bemöter trumpsidans påståenden om att han är "folkets president", aldrig har stödet varit så stort, aldrig har så många kommit för att titta på en presidentinvigning...Detta är helt falsifierat och behöver bemötas som propaganda.
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-01-30 12:10:22 följande:
    Fast med tanke på terrordådet riktat mot en moské, ser det mer ut som Kanada behöver en mur mot USA och inte tvärtom, skydda sig mot alla kristna högerextremister som väller in över Kanadas gräns mot USA.



  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-30 14:16:39 följande:

    Trots allt röstade 60 miljoner amerikaner på honom.
    Visst. De som är emot honom globalt uppgår till ca 1 per sekund. Vi får se vad just den mätningen stannar på.
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-30 15:18:38 följande:
    Oj, att mäta opinion per tidsenhet var ett nytt grepp.
    Jag har talat om för dig hur ofta någon skriver på ett upprop mot Trumps politik. Det ska bli spännande att se hur många det stoppar med - OM det stoppar vill säga. 3,5 miljoner nu och en till varje sekund.

    Att det skriver på en person per sekund kanske inte är riktigt rätt att säga. Räkneverket kanske inte klarar av att redovisa fler än så. Och så finns det säkert fler upprop.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-01-30 16:48:39 följande:
    Nej, det är bara relaterat till din alternativa upplevelse.
    Alternativa lexikon kanske ger alternativa alternativ till förklaringar
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-01-30 18:19:16 följande:
    Ja, alternativrörelsen är verkligen på hugget i den här tråden för närvarande.

    Du har ju drabbats av någon som anser att du är feg som vägrar förklara varför du påstått något som du aldrig har påstått.

    Det är inte de vassaste sportskyttarna inom skrikhögern som försöker träffa rätt i den här tråden smile2.gif
    Ja, jösses. När man håller sig till icke-alternativ fakta drar man till sig allt möjligt alternativt TomteTomte
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-30 23:06:56 följande:
    "Flera bedömare som di talat med" - wow vilken tyngd som ligger bakom det! Skrattande

    USA kommer inte förlora ett skit!
    Eller hur. Det är precis därför man har handelsavtal - för att ingen vinner något på dem och följaktligen, tar man bort dem så förlorar man inget
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?