Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Trump som president :( vad händer nu?

    FDFMGA skrev 2017-01-29 16:22:58 följande:Me
    Man kan inte annat än påstå att Trump har förändrat vårt språkbruk, först trumpifiering som nyord och nu alternativa fakta.

    Jag undrar om skrikhögern och SD-krigarna i fortsättningen lika glatt kommer att kalla sina propagandaorgan för alternativmediaSkrattande
    Alternativmedia, alternativfakta och alternativpresident
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 17:02:45 följande:
    Ja, eller i Sverige kanske? För här är väl alla välkomna? Även Trump och Putin får vi hoppas. 
    Jaaaa! FN flyttar till Sverige för här är ALLA välkomna. Men då kan ju inte Trump komma. Sitta där bland alla de säkerhetsriskerna från Iran, Irak, Libyen, Sudan och Somalia. Nä, det går ju inte.
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 17:25:38 följande:
    För min del får du peta dit vilka vinklade "opinionsundersökningar" du vill. Det förändrar ändå inte det faktum att Donald Trump vann presidentvalet mycket beroende på det stora missnöje som fanns med Obamas administration. Det är konstaterad fakta som smäller så mycket högre än vilket opinionsundersökning som helst, där urvalet i princip aldrig speglar verkligheten. Det har vi sett i så många val nu att det närmast börjar bli tjatigt att prata om.

     Jag vet att ni inom vänstern har svårt att acceptera demokratins spelregler när utfallet går er emot, men det är nog något du får vänja dig vid.
    Enligt ditt resonemang var fler visst jättenöjda med Obamas administration eftersom de röstade på Clinton. Tre miljoner fler in fact.
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 17:53:05 följande:
    Den här debatten kommer sig ju av den undersökning som CNN presenterade där de säger att 60% av amerikanerna var nöjda med Obamas administration. Det stämmer att något fler amerikaner röstade på Clinton än på Trump, men vi pratar någon tiondels procent. Vi pratar i princip 50/50. Jag tycker det är lite lustigt att den här debatten aldrig varit så stor tidigare när "rätt kandidat" vunnit utan att haft flest röster. Märkligt. 
    Nej, vi pratar 3 miljoner människor fler som röstade på Clinton är Trump. Det är helt OK för mig att USA har ett system där det är möjligt att segra när man får 3 miljoner röster färre än förloraren, men när man börjar prata om att Trump har ett så mycket större stöd så får man ju påminna sig om hur väljarna faktiskt la sina röster.
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2017-01-29 22:57:57 följande:
    Det är ungefär så det brukar se ut. Valdeltagandet är med svenska mått relativt lågt, cirka 55% lär det ha legat på vid senaste valomgången.

    Det är inte antalet röster som räknas, det är antalet elektorer. Demokraten Al Gore är ett exempel. Han fick fler röster än republikanen George W Bush 2000 men förlorade ändå USA-valet.


    <img class="async-load" width="600" src="z.cdn-expressen.se/images/c2/09/c209a6fa53024fb6897bc429c749d34f/4x3/
    Varje delstat är värd ett visst antal elektorer, allt beroende på folkmängd. Kalifornien är därför viktigast eftersom en seger där ger 55 elektorer.

    Stora (till ytan) men glesbefolkade Montana är värt bara tre. Det finns 538 elektorer totalt. Vinnare är den som vinner 270 elektorer eller fler. Om ingen får en egen majoritet ? exempelvis på grund av att en tredje kandidat också vunnit delstater ? så avgörs vinnaren av representanthuset, den ena av kongressens två kamrar. Detta har dock inte inträffat sedan valet 1824.


    No shit  
  • nihka
    lollys skrev 2017-01-29 23:45:19 följande:
    Han vann ju. Så vad gnäller ni över?
    Visst. Han vann, men det betyder inte att han har de flesta amerikaner med sig eller ens de flesta som röstade med sig.
  • nihka
    lollys skrev 2017-01-30 00:00:29 följande:
    Engagera er istället över vad som händer i Sverige. 

    Rena rama Chicago. 
    Det ena utesluter inte det andra.
  • nihka
    Anton Chigurh skrev 2017-01-30 00:18:40 följande:
    Visst, dina svar säger nåt helt annat, och det vet du så jävla väl.

    Och det som det ursprungligen handlade om, det är en sanning du inte fixar att erkänna, nikha. Och det är i hög grad relaterat till allt annat dravel du bräker ur dig. Och det vet du så jävla väl.

    Men, du framstår som allt fegare ju mer jag ser av dig, vilket knappast förvånar.....
    Sätt dig framför en spegel i gymmet eller nått.

    Jag är inte intresserad av att svara på dina frågor om mina uttalande som jag aldrig uttalat. Och än mindre av att svara på dina indignerade inlägg om att jag inte vill svara på dina frågor om mina uttalande som jag aldrig uttalat.
  • nihka
    Anton Chigurh skrev 2017-01-30 11:12:23 följande:
    Jag ställde en fråga till dig, SOM DU VÄGRAR ATT SVARA PÅ. Inte mitt problem att du fegar ur, nikha.

    Och jag skriver precis vad fan jag vill här, och jag skiter ett långt jävla stycke vad du, och dina fiolhuvuden till gelikar, anser om saken.

    Och jag vet din åsikt om mig, nikha, men du vill inte veta vad jag anser om dig. Tro mig. Och anledningen är inte den du säkerligen kommer redovisa.
    Absolut. Skriv på du. Men jag är inte intresserad av att svara på dina frågor om mina uttalande som jag aldrig uttalat. Och än mindre av att svara på dina indignerade inlägg om att jag inte vill svara på dina frågor om mina uttalande som jag aldrig uttalat.

    Och jag skiter i att du skiter i att jag skiter i att 
    svara på dina frågor om mina uttalande som jag aldrig uttalat. Fast det verkar inte alls som du skiter i det utan är ganska upprörd och tänker i personangreppsbanor. Så traska iväg till gymmet nu och beundra dig själv framför spegeln innan du säger något som gör att du får ta en liten semester från FL igen.
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?