Inlägg från: Tomten2012 |Visa alla inlägg
  • Tomten2012

    Trump som president :( vad händer nu?

    KillBill skrev 2019-10-13 22:56:12 följande:
    Jasså? Kan du ge något exempel på någon inom S, V eller MP som har välkomnat att USA dragit sig ur Syrien så att Turkarna kan anfalla kurderna? Jag har nämligen bara sett kritik mot detta.  Frågan var annars vad DU tycker om Donald Trump medverkat till att Natolandet Turkiet kan anfalla kurder i Syrien..
    Så vad tycker du att USA skulle göra istället ? Bomba Ankara? Kasta ut Turkiet ur NATO (vilket skulle få ryssarna att flytta i snarast möjligt el ännu värre Kina)? 

    Är det USAs uppgift att värna om kurderna? Det är en komplex fråga vems land det är. Turkiet (och de övriga nationalstaterna), Kurderna eller Assyrierna som också ställer anspråk till samma områden. Bästa är antagligen att inte blanda sig i als. Problemet är att USA allt för lång tid har blandat sig i konflikter som de borde hålla sig utanför. Något som Trump vill ändra på. 

    Sen är kurderna inte en homogen grupp. En del är mer allierade än andra. PKK är knappast USAs vän (eller Sveriges för den delen). Och bara för att man har haft ett gemensamt mål att besegra en gemensam fiende så behöver det inte innebära att man är det för alltid. Och vilken allierad skall man stödja ? 

    Sen skulle jag inte vara förvånad om EUs ledare har bett USA på sina bara knän att inte gå emot Turkiet. Varför ? För att man har ett mäktigt vapen riktat mot Europa. Immigration. EU betalar (läs: utpressning) Turkiet för att förhindra flyktingar att ta sig till Europa. 

    Sen så har faktiskt USA agerat. Man har fått till vapenstillestånd och har satt press på Turkiet med ekonomiska medel. Dessutom var det 28 soldater man drog undan när invasionen började. Vad skulle de ha gjort mer än riskera sina liv i onödan ?
  • Tomten2012
    klyban skrev 2019-10-22 17:12:00 följande:

    JA, som allierad slänger man inte sina vänner under bussen, och låter sen bomba dom med sina egna vapen.
    Kanske det är försvåra och förstå?
    Detta är tydligen en Republikansk sak, då detta är inte första gången, samma skedde under Bush.
    Man slängde kurderna under bussen.


     


    Sen en annan sak som är mer en realitet, och det är hur trumpen gett Syrien till Ryssland, precis som vi förutspådde det betydde ett tag tillbaka.
    Så vad är syftet med det, och ge över det till en maktgalen fascistisk diktator som Putin?


     


    Dock en sak som detta med försig att slängt Kurder under bussen,d et är att kritiken i egna leden om trumpen ökar markant.
    Där man säger i FOX 51% är för en impeachment och ett avsättande, även hur FOX sågat trumpen för han ljuger så extremt mycket.
    Så där har du kontentan av slänga Kurder under bussen, och saken är att Turkiet är NATO-Land, och det hade varit enkelt stoppa detta som eldare för USA.


     


    Men som vi såg, det gjorde han inte, utan slängde dom under bussen och med ursäkten de inte var med i WW2 som allierad.
    Den nivån är det av inkompetens, och så lite förstår trumpen.


    Det är mer komplicerat än så. USA har aldrig stått bakom kurdernas strävan att skapa en egen nation. Att USA har stött kurderna (framförallt då YPG som av Turkiet ses som en terroristorganisation) har varit ett problem i relationen med Turkiet. Speciellt det att man skulle sätta upp en kurdisk gränsstyrka på 30 000 man (vilket dock förnekats av USA).

    Turkiet har stridit mot PKK i typ 40 år el så. 2013 inleddes fredsförhandlingar mellan PKK och Turkiet. Dessa avbröts 2015 när PKK åter började attackera turkiska styrkor. Antagligen för man kände att man hade stöd från både USA och Ryssland. Gissar på att Turkiet varit på USA att ge tillbaka ett långt tag men stoppats för att inte påverka offensiven mot IS. Så kurderna (nu menar jag de politiskt och militärt styrande och inte civilbefolkningen) är inte direkt oskyldiga. Vill man vara "vän" så kanske man inte skall angripa en annan "vän".

    Det vapenstillestånd om det hålls verkar ju iaf tillfälligt satt stopp för striderna. Får se hur det utvecklar sig. Möjligt det är ett sätt för turkarna att tvinga kurderna tillbaka till förhandlingsbordet. Vem vet.

    Det känns som det är mycket skumt med hela den här konflikten. Ryssarna befann sig i Afrin provinsen av en anledning, att förhindra att stoppa att Turkiet skulle ge sig på kurderna. De har backat ur och sannolikt har Turkiet och Ryssland gjort någon deal. Det känns väldigt oroande, speciellt som Erdogan närmat sig Ryssland i andra frågor och gått emot NATO som tex köpa vapen från Ryssland. 

    Personligen avskyr jag Erdogan och vad han förvandlat Turkiet till. Skulle inte lita en sekund på honom. Han skulle säkert utrota varenda kurd inklusive kvinnor och barn om han fick chansen.Men USA är i en svår sits och det finns inget självklart bra att göra. bara olika dåliga alternativ. 
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?