Inlägg från: Gabbe75 |Visa alla inlägg
  • Gabbe75

    Trump som president :( vad händer nu?

    Tror inte det händer så mycket mer än att krönikörerna i våra svenska dagstidningar får något att spy galla över i fyra år. Bortsett från det föräntar jag mig en stärkt amerikansk ekonomi.

  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-28 22:33:34 följande:

    Vad tycker ni Trump lovers om detta då?


    President Trump har undertecknat en order som förbjuder medborgare från sju länder med muslimsk majoritet i Mellanöstern från att komma in i USA under 90 dagar. Hans förslag omfattar inte länder med muslimsk majoritet som Trump har gjort eller eftersträvar affärer med. Exempelvis är Saudiarabien och Turkiet undantagna från listan  (Trump Organization har byggt golfbanor i Saudiarabien och har byggt två ?Trump towers? i Turkiet).

    Källa: www.bloomberg.com/graphics/2017-trump-immigration-ban-conflict-of-interest/&utm_content=business&utm_campaign=socialflow-organic&utm_source=twitter&utm_medium=social


    Det handlar ju om att stärka upp det inrikespolitiska säkerhetsläget. Han vill inte att terrorister kan ta sig in i landet hur som helst.
  • Gabbe75
    nihka skrev 2017-01-29 02:24:46 följande:
    USA-företag drabbas av Trumps flyktingstopp

     President Donald Trumps överraskande migrantstopp har satt i gång en febril verksamhet i amerikanska storföretag.
    Microsofts ordförande Brad Smith skriver till sin personal att 76 anställda är medborgare i de berörda länderna. Företaget tror på ett starkt och balanserat system för invandring av kvalificerad arbetskraft, anser han.
    ?Vi tror också på bredare möjligheter att invandra?, skriver Smith.
    Tidigare på lördagen uppgav Google att de kallar hem över 100 anställda till USA på grund av stoppet.


    Tyvärr är det ju så att terrorn känner inga gränser eller undantag. Oavsett vad man tycker om Trumps förda politik är det ju knappast någon slump att det är just DE länderna som USA inför migrantstopp på.
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 14:40:38 följande:
    Nej, det är verkligen ingen slump.

    Det land som ligger bakom det mesta av terrrorismen, Saudiarabien, omfattas inte.

    Den amerikanska clownen har förmodligen affärsintressen där. 
    Vad har du för belägg för det?

    Jag tycker också att det är tragiskt att Trump tvingas till dessa förhållandevis drastiska åtgärder.
  • Gabbe75

    För övrigt måste jag säga att jag tycker det är tragiskt att läsa allt negativt om Donald Trump.

    Han kallas för idiot, pajas, dum i huvudet etc etc. Denna man har lyckats skapa ett miljardimperium. Han har utan politisk erfarenhet kampanjat och lyckats vinna den amerikanska befolkningens gillande. Han har blivit majoritetsvald till president i ett land med över 300 miljoner invånare. Man behöver inte gilla honom eller vad han står för, men jag tycker gott att man kan visa respekt både för honom och en majoritet av det amerikanska folket som trots allt i demokratiskt val, valt just honom som president.

    Jag börjar ärligt talat bli grymt trött på att läsa allt skit om denna man. Det känns närmast som att det pågår en hetsjakt i svensk media på honom. Respektera det demokratiska utfallet för sjutton!!!

  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 15:06:11 följande:
    Föreslår att du läser på lite om wahhabismexport och återkommer.
    Du får föreslå precis vad du vill. Jag är inte intresserad.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 15:41:30 följande:

    Det amerikanska valsystemet är uppbyggt så att en president kan vinna valet utan att ha en majoritet av rösterna bakom sig och det var precis det som hände Trump. Han blev president trots att Hillary Clinton fick nästen tre miljoner fler röster. Det är därför inte konstigt att en majoritet av amerikanerna är besvikna och kritiska mot den nya Presidenten. Vad jag förstår så är Trump en av de minst populära presidenterna som installerats. 


    Det amerikanska valsystemets uppbyggnad är välkänt och det är långt ifrån första gången det inträffar. De gånger det har skett har det emellertid alltid varit på marginalen precis som denna gång, så något demokratiskt problem att tala om är det knappast. År 2000 fick exempelvis Al Gore något fler röster än George W Bush.

    Barack Obama var populär när han valdes in, men extremt impopulär när han lämnade vita huset. Kanske blir det tvärtom med Donald Trump.

  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 16:14:09 följande:
    Alternativa fakta nu igenTomte"Det är med flaggan i topp som Barack Obama lämnar Vita huset på fredag. I den senaste mätningen från CNN tycker 60 procent av amerikanerna att han har gör ett bra jobb. Det är hans bästa siffra sedan juni 2009 och bland de högsta en avgående president fått. Bara Bill Clinton (66 procent) och Ronald Reagan (64 procent) har nått högre"

    www.svd.se/popular-obama-tar-farval-av-pressen
    Det där är alternativa fakta om något Skrattande

    Väldigt nyfiken på hur urvalet i denna undersökning såg ut! Knappast särskilt representativt i vart fall. Man har väl frågat 200 personer i New York eller Washington nära någon tidningsredaktion....

    Hade det dessutom varit sant kan man ju fråga sig varför Trump som republikansk presidentkandidat vann valet (och enligt många fångade så många missnöjesröster), när den sittande demokraten var så populär. Nu vet jag ju att han inte hade kunnat bli återvald pga reglerna. Min poäng är att han aldrig skulle varit i närheten av att bli återvald ens om reglerna tillåtit det hela.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 16:17:21 följande:
    Det är tråkigt att diskutera med dig då du uppenbarligen sitter och hittar på din egen fakta..
    Du behöver vidgda din världsbild. Det är inte Aftonbladets ledarsida som bestämmer vad som är sant eller inte. Republikanen Trump valdes till president för att folk var missnöjda med Obamas demokrater. Det har vi ett valresultat på. Inte någon opinionsundersökning från någon tidningsredaktion.
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 16:29:45 följande:
    Om du följer länken så kan du läsa om undersökningenSkrattande

    edition.cnn.com/2017/01/18/politics/obama-approval-rating-cnn-orc-poll/

    Och dina alternativa fakta - har du någon referens till demSkrattande
    Okej, de säger sig ha frågat 1000 personer. 1000 personer av en folkmängd på över 300 miljoner. Det förändrar ju mycket vad gäller trovärdigheten Skrattande och relevansen över Obamas "enastående" popularitet på just den tidningsredaktionen...


Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?