Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    Trump som president :( vad händer nu?

    Gabbe75 skrev 2017-01-29 15:07:32 följande:

    För övrigt måste jag säga att jag tycker det är tragiskt att läsa allt negativt om Donald Trump.

    Han kallas för idiot, pajas, dum i huvudet etc etc. Denna man har lyckats skapa ett miljardimperium. Han har utan politisk erfarenhet kampanjat och lyckats vinna den amerikanska befolkningens gillande. Han har blivit majoritetsvald till president i ett land med över 300 miljoner invånare. Man behöver inte gilla honom eller vad han står för, men jag tycker gott att man kan visa respekt både för honom och en majoritet av det amerikanska folket som trots allt i demokratiskt val, valt just honom som president.

    Jag börjar ärligt talat bli grymt trött på att läsa allt skit om denna man. Det känns närmast som att det pågår en hetsjakt i svensk media på honom. Respektera det demokratiska utfallet för sjutton!!!


    Spelar ingen roll hur rik han är om han är fattig i själen som medmänniska. För övrigt så har väl Karln gått i konkurs åtskilliga gånger och startade sitt imperium med ett litet lån på x miljoner dollar från sin far.

    På fullt allvar tror jag kan lider av någon form av psykisk sjukdom.
  • modsey
    Gabbe75 skrev 2017-01-30 14:16:39 följande:

    Trots allt röstade 60 miljoner amerikaner på honom.
    i ett märkligt valsystem som egentligen är ganska odemokratiskt. Samt att ca 3 miljoner mer personröster faktiskt gick till Hillary. Självklart är det så att en stor del, kanske till och med en majoritet nu är missnöjda med valet av president.
  • modsey
    nattuw skrev 2017-01-30 18:11:19 följande:

    Nja jag vet inte det. Om vi ser oss om lite så finns det många demokratier där den som har makten inte fått flest röster. Dessutom ger elektorerna en möjlighet för områden som annars skulle bli överkörda att göra sin röst hörd.


    Och svårigheter för människor där att ens kunna registrera sig för att rösta är ju också käckt och lite mysigt demokratiskt.....
  • modsey
    Anton Chigurh skrev 2017-01-31 07:29:11 följande:

    Menar du att det endast var ena sidans väljare som hade krångel med att registrera sig för att kunna rösta ???

    I dom delstater där det tydligen varit strul med registreringen då......!


    Det är troligen fler av de som inte kunnat rösta som hade valt bort republikanerna
  • modsey
    nattuw skrev 2017-01-31 18:34:54 följande:

    Kanske borde den praktiska delen av registreringsförfarandet ses över. Men själva iden att man kan välja att registrera sig och bli en del av samhället eller välja att stå utanför kan inte ses som odemokratiskt.


    Nu var det ju just så att alla inte kunnat välja utan systemet är så satans krångligt och dessutom krävs en fast adress
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?