• JTA

    Trump som president :( vad händer nu?

    Det var rätt många amerikaner som tyckte att Trump borde bli en bra president. Eller åtminstone bättre än alternativet som bjöds. Om man bara lyssnar på amerikansk mainstream media och deras svenska ekolådor så är det ju helt omöjligt att förstå hur han kunde bli vald. Så det måste vara någonting som saknas i den bild som vi serveras.

    Den som anser Trump vara den värsta president man kan tänka sig bör även betänka att Obama deltog i sju (nio?) krig och att dennes föregångare George W. Bush kvaddade situationen i Irak och Afghanistan så grundligt att vi i Sverige fortfarande får ta konsekvenserna genom massiv invandring och därpå följande massiva ekonomiska och sociala belastning. Tro inte att jag har någonting till övers för USA och dess återkommande utrikespolitika haverier. Ser bara ingen större skillnad, än, på de olika idioterna.

    Trump är åtminstone den förste amerikanske presidenten som inte tackat gud för vinsten. Alltid nåt.

  • JTA
    FDFMGA skrev 2017-01-24 20:53:41 följande:
    Gjorde han inte.

    Tydligen har han nu pratat med kongressen och påpekat att han visst skulle ha fått flest röster om inte Clinton fått tre miljoner illegala röster och om jag minns det jag läste rätt att det visst var rekordmånga som såg hans installation.

    Jag tror helt enkelt att han har fokus på de för honom viktiga frågorna och ur det perspektivet så menar nog Trump att det minsann var färre som såg guds installation den gång det begav sig - så varför skulle Trump tacka gud.
    Det går inte att förstå vem och vad du refererar till med "gjorde han inte". Försök gärna igen.

    Ja, Clinton fick fler röster. Men Trump fick också en hel del röster och givet den bild vi får oss serverad borde han inte ha fått en enda.

    Jämret om att Trump vann trots färre röster (vilket är en effekt av USAs system, vilket de inte kommer att ändra på i första taget eftersom USA är bäst) är också väldigt intressant. Före valet blev det ett himla liv när Trump andades någonting om att inte respektera valresultatet om han förlorade. En ren antidemokrat, EN FASCIST! Men nu är det plötsligen helt ok. Jag förstår inte hur man kan tänka så, man avslöjar ju sig som ren idiot.
  • JTA

    FDFMGA och Världsmedborgare:

    Vad är det som skulle få Trump att avgå? Han har ingen heder eller värdighet, han verkar inte bry sig om att han ljuger och blir avslöjad, så han lär inte självmant avgå. Varför skulle kongressen avsätta honom? Kan den ens det? Måste det inte till någon direkt lagöverträdelse eller psykiatrisk diagnos? Riksrätt?

  • JTA
    FDFMGA skrev 2017-01-25 09:50:18 följande:
    Den bild vi fick oss serverad! Jag förstår inte att så många tycks tro att vi fick rösta om president i USA. Svenska medborgare är inte röstberättigade där.

    Ja, att Trump inte kan acceptera att Clinon fick flest röster kan man kanske kalla idioti, jag tror dock att det är bättre att utgå från hans narcissism och oförmåga att skilja mellan sant och falskt om man vill förstå varför han ältar den påhittade nyheten om att ett omfattande valfusk.
    Ja, den bild vi har fått och får oss serverad. Jag vill se en förklaringsmodell till det faktum att Trump blev vald men allt jag ser i amerikansk såväl som svensk media visar att han inte alls borde ha blivit vald. Men nu hände det faktiskt, och givet att vi inte vill vara faktaresistenta måste det vara någonting som saknas i den serverade bilden. Det är ju en synnerligen enkel och given slutsats.
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-01-25 13:26:02 följande:
    En av de stora anledningar som fick amerikanska folket att rösta på Trump.
    Det är att i USA precis som i Sverige, så har de på högersidan, storföretagen och deras lobbyister fått folk att tro att skatterna är för höga och att företagen håller att gå på knäna då inga vinster görs.

    Men sanningen ser helt annorlunda ut, här i Sverige precis som i USA har förtagen och de som sitter i toppen tjänat allt mer pengar och gjort allt större vinster under ca 20 år, och den utveckligen har ännu inte brutits.

    Skillnaden i USA mot Sverige, är att där hade man fått nog och beslöt att skicka hela "etablissimanget" åt h-vete.
    Tyvärr var det helt fel tidpunkt, då USA:s folk äntligen hade börjat få ta del av lite av vinsterna och folk har arbeten att gå till igen.
    Och givetvis helt fel tidpunkt, med tanke på de alternativ de hade att välja mellan, de två mest avskydda kandidaterna genom tiderna, som eg ingen ville se som president.

    Inga andra än de allra längst ut på högerkanten, som genom en massa lögner underblåste allt hat som fanns mot etablissemanget.
    Så inget av de förbättringar som hänt i USA fick tillräckligt med utrymme för att folket skulle hinna ta till sig det.
    ------------------------------------
    Men se upp, samma sak försöker de längst ut på högerkanten med här i Sverige, att ljuga sig till makten.
    Det tror jag knappast någon har missat, så vi får hoppas media hjälper oss med att informera svenska folket hur bra det går för Sverige.
    Så att vi inte hamnar i samma situation som USA, och blir sittande med en regering som bara är intressera av makten och inte Sveriges och folkets bästa.
    Jag trodde faktiskt inte att AK Batra kunde ljuga så hämningslöst inför hela svenska folket, men tydligen så saknar även hon en hel del spärrar.
    Så du tillhör etablissemanget? vi får hoppas media hjäper oss att informera det svenska folket" etc.

    Anser du AKB vara längst ut på högerkanten?

    Det som nu kallas "populism" i Sverige handlar om kritik av en ansvarslös invandrings- och integrationspolitik, som understötts av media som genomgående åtminstone undvikit att rapportera objektivt om den drivna politikens baksidor. Något annat mer påtaglig strömning kan jag inte skönja. Någon märkbar uppslutning för en "Swexit" finns knappast och det som går dåligt i Sverige är närmast helt och hållet knutet till invandring och integration - kriminalitet, tillit, skolresultat, arbetslöshet/bidragsberoende, radikalisering. Det svenska Sverige fungerar utmärkt. Möjligen kan det svenska folkets rekordhöga belåningsgrad oroa.

    Så du kan lugnt lägga ner jämförelser mellan USA och Sverige. USA är en annan kultur, en annan mentalitet, en annan historia, ett annat folk, en annan värld. Vilken partiledare skulle du vilja jämföra Trump med? Största likheten finner du nog hos Annie Lööf, och det är mest hårfärgen som gör det.

    Men visst, jag håller helt med om att vi måste akta oss så vi inte får (en till) regering som mer är intresserad av makten än det svenska folkets bästa. Att MEDIA av alla spelare skulle hjälpa till med det är förstås en absurd tanke.
  • JTA
    FDFMGA skrev 2017-01-25 15:13:00 följande:
    Såg inte ditt inlägg.

    Ja, den möjligheten finns. Du får inte ens särskilt bra betalt om du satsar pengar på att Trump blir avsatt redan det första året, fyra gånger pengarna låg insatsen på förra gången.

    Det finns en hel del skrivet om hur det går till när representanthuset och senaten avsätter en president.

    Senast vad det DI:s leadre som berörde möjligheten

    www.di.se/opinion/frida-wallnor-trump-riskera.../
    Den ledaren tyvärr bakom betalvägg.

    Men intressant dårå ändå. Jag skulle tro att om Trump sparkas utan att man har stöd av åtminstone en överväldigande del av väljarna, så skapar man en mycket intressant situation - som ju redan är intressant iom att det är sällan man sparkar presidenter. En kampanj regisserad och driven av den media som vi ju vet redan innan har varit väldigt negativ mot Trump och alla som skulle kunna tänkas stödja honom, lär inte bli väl mottagen av dessa. Det får lov att vara någonting i stil med entydigt bevisad högförräderi för att många skall välja samma sida som etablissemanget och media. Och det skulle kunna tänkas att "entydigt bevisad" inte längre är en möjlighet, så här i fake news, narrativensoch faktaresistensens tidevarv. Varför skulle Trumps väljare tro på vad media säger, de har redan visat att de inte längre gör det.

    Och jag hoppas att ni inte trodde att dessa fenomen kom med Trump? Mainstream media liars, ljugmedia, Lügenpresse - det är sedan länge media självt som stått för ljugandet.
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-01-26 09:43:50 följande:
    Jag tillhör de som gillar globalisering och avskyr protektionism, och jag stödjer media/3:e statsmakten, visselblåsare och alla andra som lämnar ut uppgifter som gör att våra makthavare inte kan missbruka sin makt.

    AKB är/var enligt sig själv inte långt ut på högerkanten, men hon har tydligt deklarerat att hon inte längre sätter sina åsikter före makten.
    Så just nu är hon företrädare för de på yttersta högerkanten, när hon fallit undan för påtryckningar från det hållit i partitoppen.
    Det gör hon till en dålig partiledare och kan inte annat än ses som opålitlig.
    Och det är det säkert många inom hennes eget parti som tycker: goo.gl/1t95Nd

    Resten samma trams och lögner vi hört från högerhåll/SD till leda, så det orkar jag inte ens kommentera ännu en gång.
    Allt kan enkelt motbevisas av alla som goolar fram fakta, vilket f.ö gjort så många ggr här på FL, motbevisats alltså.
    Nu är det ju sedan länge konstaterat att media istället för att granska makten övergått till att granska folket. Medias självpåtagna roll har varit att kontrollera att folket inte hittar på någonting som bryter mot den värdegrund som media själva ansett vara den korrekta. Och eftersom media konstaterats vara dominerat av vänstern (ca 85 % av journalisterna håller på vänsterpartier) är denna värdegrund tungt vänsterorienterad. Förutom den här frågan om frihandel/globalism då. Vad hände med Attac och antiglobaliseringsrörelsen? Skumt.

    Anyway, om du stödjer media i dess arbete som det bedrivs idag, kan du bara göra det om du håller med om den agenda media har. Dvs du är inte intresserad av objektivitet, granskning, visselblåsning etc utan du vill verka för att påtvinga folket den värdegrund du anser vara den rätta.

    Angående det "enkelt motbevisade" tramset och lögnerna: Det hade varit kul att diskutera den saken men jag förstår av din inledning att fakta inte skulle ha någon betydelse för dig så det är väl bortkastad tid.
  • JTA
    nihka skrev 2017-01-25 22:51:54 följande:
    Clinton ledde i stort sett alla poller över lång tid. Det enda som saknas är tillförlitligheten gällande poller. Klart man trodde att Trump skulle förlora eftersom han låg efter och hoppades eftersom han är allt annat än presidentmaterial.

    Man förstår ju inte samtiden bättre för att man själv sympatiserar med personer med högerextremistiska sympatier.
    Läs på om "social desirability responding" och Bradley-effekten. De här fenomenen har varit kända inom sociologin i åtminstone 50 år. När man blir tillfrågad svarar man som tror är fördelaktigt för en själv i den sociala miljö man befinner sig. Detta kan innebära att man svarar mer PK eller vägrar att svara. Sedan gör man någonting annat när ingen ser eller hör. Som vid ett val.

    När de vanliga opinionsundersökningarna visade att gapet minskat mellan Trump och Clinton stod det klart för intierade bedömare att Trump hade en god chans att vinna. Men så långt tänkte tydligen inte opinionsinstituten och media. Och det är ju det som är det intressanta. Man hade tydligen övertygat sig själv så starkt om att Trump inte kunde vinna - att man inte ville att Trump skulle kunna vinna - att det inte fanns någon anledning att undersöka den givet erfarenheten uppenbara möjligheten att opinionsundersökningarna inte träffade rätt. Enklaste förklaringen är att media var så ensidigt för Clinton och mot Trump att de inte kunde förstå vad som höll på hända.

    Jag tyckte nog att det fanns en rätt stor medvetenhet direkt efter valet bland media och förståsigpåare om detta misstag. Men nu verkar den vara som bortblåst. Nu gäller krig mot Trump. Rimligtvis borde det alienera etablissemanget inklusive media ännu mer från den halva av USA som röstade för Trump - eller snarare röstade mot etablissemanget. Den nu igångsatta kampanjen att försöka göra sig av med Trump borde bara kunna resultera i en än starkare polarisering som ytterligare kommer att alienera folket från makten. Trump blåser naturligtvis också på från sitt håll, inget snack om den saken. Frågan är nu vad de förstärkta och fördjupade klyftorna i USA kommer att leda till. En politiskt intressant men skrämmande framtid.
  • JTA
    Världsmedborgare skrev 2017-01-26 10:08:23 följande:
    Och Trump har nu hotat med att sätta in milis mot amerikanska folket, frågan är om inte det är ett ännu värre klaverTrump.
    Det börjar snabbt arta sig till en "normal" högerextremistisk tillställning, så nu jublar säkert brunskjortorna i Sverige och övriga Världen.
    Jag hörde f.ö senast i morse en av SD:s förrädare (Dick Erixon från Samtiden) hylla Trump i Gomorron Sverige.
    Du som enkelt kan googla fram motbevis kan försöka med "chicago mord" så får du kanske en aning om varför det skulle vara nödvändigt att nationalgardet sätts in. Det handlar om att skydda folket mot kriminella.

    Jag är övertygad om att folket stödjer det. Som i Rinkeby, där de flesta är positiva till tv-övervakning och fler fotpatrullerande poliser. I den rådande situationen är det endast de kriminella och en del vänsterextremister (som bor någon annanstans) som har problem med det.

    Med din argumentation stödjer du snarast de kriminella mot folket. Jag tror inte att det är vad du verkligen vill, orsaken är antagligen ditt blinda Trump-hat. Men om du bara sansar dig så förstår du nog att verkligheten är nyanserad.
  • JTA
    Tow2Mater skrev 2017-01-26 00:23:46 följande:
    Får han igenom en 40% reducering i Amerikas UN support kan du vara ganska säker på att han blir omvald! Go Trump!
    Om USA reducerar sina bidrag till FN och Nato till proportionerliga delar blir det synd om oss andra. För då får vi betala vad det kostar. Buhuuu snyft!
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?