Inlägg från: Monchichier |Visa alla inlägg
  • Monchichier

    Kan man ta propavan dagtid?

    menar du att du ska ta det dagtid för att kunna jobba nattetid eller?
    Har du ett dagjobb kommer du med största sannolikhet inte kunna fixa vardagen och jobbet om du tar propavan dagtid.

  • Monchichier
    Anonym (Frågande kvinna) skrev 2016-11-07 18:40:44 följande:

    Nej precis de min tanke är som ni alla skriver, va hos läkaren idag pga ångest attacker och depression och då skrev han ut propavan o sa att jag ska ta 1 morgon 1 mitt på dagen och 1 till kvällen, men vad jag förstått så är ju propavan till för sömn men han skrev ut det i alla fall, fast jag inte alls har problem med sömnen..


    okej, läkaren skrev ut propavan för dina ångestattacker, inte för sömnproblem. Just att det är propavan tror jag är för att det är starkare än atarax, är inte vanebildande och väldigt mycket mildare än tex ssri.

    Jag fick atarax utskrivet och skulle ta dem så som din läkare sagt. Min läkare förklarade också att atarax använts som sömnmedel, men om man tar det regelbundet så har det en ångestlindrande effekt.

    Mitt råd är att hämta ut medicinen och se hur du känner dig. Är du orolig, dela tabletterna på mitten.

    Jag brukar behöva två tabletter för att bli sömnig så det är mycket möjligt att du kan klara vardagen när du bara tar en i taget. Stora frågan är ju hur du fixar vardagen idag med dina ångestattacker.
  • Monchichier
    Gladhannapanna skrev 2016-11-07 19:05:41 följande:

    Propavan är väl vanebildande dessutom så om det inte vore för tröttheten så skulle jag akta mig på grund av risken för att bli beroende!


    Nej det är det inte. Propavan är starka antihistaminer.
  • Monchichier
    Anonym (Diana) skrev 2016-11-07 19:13:37 följande:

    Men propavan och atarax tex är inte alls jämförbart med SSRI. Helt olika saker.


    Tycker du att jag sagt att det är samma sak?

    Ångestattacker brukar man medicinera med ssri. Då är propavan ett väldigt mycket bättre alternativ, speciellt om problemet ångestattackerna är så pass stora att atarax inte skulle hjälpa.
  • Monchichier
    Anonym (Frågande kvinna) skrev 2016-11-11 15:27:19 följande:

    Hej igen.. pratade med läkaren angående ta bort propavan, då ger han mig imovane att ta en morgon och en kväll istället, vad fan de är väl också sömnmedicin? Tagit första precis nu, o är ensam till åtta ikväll med barnen, kommer jag lyckas hålla mig vaken? Och i så fall har jag kontroll på allt som vanligt? Bara tagit en 5mg imovane


    Ja alltså, har man så stora problem med ångest är det bara lugnande som hjälper och det är inga lugnande preparat som inte samtidigt är sövande.

    Ett alternativ är att du inte tar något och försöker få kontroll över ångesten helt själv. Alternativt att du börjar medicinera med antidepressiva, men det kan jag säga är 100 resor värre än att "bara" handskas med trötthet och seghet. Man behöver egentligen kombinera antidepressiva med samtalsstöd, det är en invänjningsperiod, långt många fler bieffekter och utsättningssymptom.

    Så lugnande är det minst jobbiga, med tanke på vilka alternativ som finns.
Svar på tråden Kan man ta propavan dagtid?