• Mooomin

    Ensam på halloween..

    Anonym (ml) skrev 2016-10-27 08:16:10 följande:

    jag förstår inte ens varför man vill "fira" halloween? För 15 år sen fanns den över huvud taget inte alls i Sverige. Den är ju som alla vet, ursprungligen en mest irländsk tradition som kom över till USA med emigranterna och sen har vi, som är så USA-fixerade fått hit den i modern tid. 

    Den har inget med vår svenska högtid alla helgons dag att göra, de råkar ligga ungefär samtidigt i tid. Svensk handel bestämde för ett antal år sen att marknadsföra Halloween och tog in saker att sälja till oss. Utan det hade vi nog inte börjat tramsa oss som vi gör. 

    Halloween är 31 okt, ja, sen har "marknaden" valt att vi "ska" fira på den helg som ligger närmast så jag antar att det kommer springa omkring en massa ungar nu på lördag 29:e och tigga godis. Suck! 

    Jag öppnar inte dörren om det ringer på. Eller så öppnar jag och säger att tyvärr, jag har inget godis hemma, det är på måndag! 


    Jag förstår inte varför man vill fira jul, De flesta är ju inte ens kristna och dessutom fanns ju Jesus inte ens?.. Ska alla sluta med det då? :D
  • Mooomin
    Anne på Grönkulla 1 skrev 2016-10-27 21:17:30 följande:

    På Halloween brukar krogar ha utklädningstema, så då kan du mycket väl gå ensam. Ingen känner ju igen dig! Kan vara rätt mysigt att dra runt ensam och incognito i Halloweennatten!


    Håller med, det hade jag gjort!
  • Mooomin
    Anonym (Jaha) skrev 2016-10-28 14:13:59 följande:

    Är lika gammal som du men du låter mer som ett barn än som en vuxen. Trodde man slutade vara beroende av kompisar när man var tonåring. Du låter som mina små barn, sorry. Tror du behöver lära dig att umgås med dig själv.


    Det där var väl onödigt? Det är ju för det första stor skillnad mellan att vara beroende av kompisar och att vilja/önska man hade någon att fira en favorithögtid med. Ofrivillig ensamhet är inte roligt alls, här är en som vet. Det är skillnad på att själv välja att sitta ensam på en högtid och att behöva göra det för att man inte har något val. Om det innebär att man blir sådär oemoatisk och bitter för att man är vuxen så hoppas jag verkligen att ts fortsätter att vara ett "barn"!
Svar på tråden Ensam på halloween..