• druvan52

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    Gick in i v 16 idag. Inte känt fosterrörelser.

    Hoppas rul gått bra!

  • druvan52
    hope88 skrev 2016-12-22 18:17:18 följande:

    Uppdatering :)

    RUL gick bra, bebis är en pojke som nipt visade :) Dock var jag lite för kort gången så bm kunde inte se hela hjärtat. En läkare kallades in från specialistmödravården och hon kunde se två kamrar, två förmakar samt de tre stora kärlen som hjärtat ska ha men eftersom hon inte såg så tydligt ville hon titta igen om 1,5 vecka när hjärtat växt på sig lite. Vart ju så klart skitorolig men hon var inte orolig och tyckte det såg fint ut men ville ändå se igen.

    Känner mig själv så kommer vara orolig tills ultraljudet är gjort!


    Vad skönt att det gick bra! Och det är ju bra att de kollar noga, och igen, så den lille får chansen att växa till sig!
  • druvan52

    Hej! Hoppas ni haft en bra jul! Fick tid hos bm imorgon för att kolla hjärtljud. Är nu i v 15+5, skrev in mig i v 11 men har RUL först om 3v. För lång tid för mig för att kunna slappna av!! Har lånat en hjärtljudsmonitor men hittar inte själv längre med den... Så känns bra att få kolla hos bm...

  • druvan52
    hope88 skrev 2016-12-30 16:41:27 följande:

    RUL nr 2 idag då bebis inte var så samarbetsvillig förra torsdagen. Hann bli lite nojjig! Allt såg jättefint ut och vi fick ett stort OK <3 Känner hans sparkar/buffar varje dag, supermysigt men har haft svårt att njuta ordentligt tills vi hade gjort detta rul. Firade med några söta bodys från newbie efteråt :) Är i vecka 19+2! 50% på tisdag! Tjoho :)


    Wow vad härligt!! Grattis!! Så himla skönt, RUL känns som ännu en milstolpe! När började du känna sparkar?
    hope88 skrev 2016-12-30 16:40:46 följande:

    Hur gick det hos bm? <3


    Gick aldrig till bm. Är lite orolig till och från, tror jag är mest rädd att komma till rul och upptäcka att det varit dött därinne sen länge...men det är ju svårt att göra något åt. Är i 16+3 men känner inget alls men magen är lite större än vanligt:)
  • druvan52
    honeybadger7717 skrev 2017-01-03 19:41:27 följande:

    Hoppar in här! Är gravid i vecka 10 efter ivf i november som lyckades på första försöket! Jag är 39 år och vi hade kämpat i nästan två år för att ta oss dit så jag kan fortfarande knappt tro att det är sant! Hoppas att det går bra nu, blev inga embryon till frysen och jag vill helst slippa gå igenom behandlingen igen...

    Kämpar nu med graviditetskrämporna istället. Mår inte speciellt illa men jag är fruktansvärt trött och har sån huvudvärk hela tiden. Är det fler som har huvudvärk? Verkar inte som att det går att göra så mycket åt den, äter järntabletter (Hemofer, fick så ont i magen av Niferex) men antar att det bara är att vänta ut den 

    Orkar ni jobba? Jag har mest varit borta från jobbet de senaste veckorna, har nu blivit sjukskriven 50% för tröttheten och huvudvärken. Hoppas det går över snart, ska börja på nytt jobb om en månad och orkar knappt med mitt nuvaranade som det är 


    Grattis, härligt!! Känner verkligen igen huvudvärken, det verkar inte vara så vanligt, jag hade en sorts "surrande" i huvudet i typ 7veckor. Och så var jag otroligt trött. Allt gick nästan över i v 12, så hoppas det gör det för dig också.

    Jag orkar jobba men orkade knappt nåt annat i början, nu är jag lite piggare men blir ändå helt slut (arbetar ca 50h/v, skulle vilja dra ner till 40h/v).
  • druvan52

    Härligt med fosterrörelser! Jag är i 17+2 idag men känner nog ingenting. I förrgår på jobbet fick jag dock ett intensivt bubblande i magen i typ 10-20 sek. Kändes inte som tarmrörelser, men sen kände jag det igen på kvällen och sen inte mer. Nu är det helt tyst och stilla. Har moderkakan i framvägg vet jag.

  • druvan52
    Filli89 skrev 2017-01-10 15:42:14 följande:

    Igår hade jag tid på mama Mia för att lyssna på hjärtljudet, hehe så mysigt o lillen var så aktiv att den smet undan varje gång, den har en favorit hörna som den gärna flyr till rätt ofta oxå (höger sida) sa bm o nu vet ja att rörelserna ja känner där ofta är fosterrörelser sååå mysigt haha. Om två veckor ungefär får vi veta kön bm sa dock hela tiden han så vi får se vad de blir, spännande. hur mår ni tjejer?


    Oj vad mysigt! Och vad roligt att du känner rörelser, jag tror inte jag känner nåt alls ändå (v 17+5). Men ska också få lyssna på hjärtljud i veckan, efter lite tjat
  • druvan52

    Härligt att det verkar gå bra för er alla trots alla läskiga upplevelser med blödningar och infektioner. Mycket man måste gå igenom... Själv tycker jag magen blivit betydligt mindre och jag har också lättare att ligga på rygg än för några veckor sedan. Kollade hjärtljud för 2v sedan och då var det bra. Nu är det vecka 21+2. Ringde bm och frågade om jag kunde komma in o kolla hjärtljud men de hade inga tider i veckan. Hon tipsade om gynakuten, men vet inte om man kan gå dit bara för att kolla hjärtljud? Hur skulle ni ha gjort?

  • druvan52

    Hej på er!! Skönt att RUL och v 25-kontroll gått bra för er! Visst börjar det bli lite mer verkligt nu?!

    Är i v 23+6 och har äntligen börjat känna - konstig känsla!! Nästa kontroll om drygt 4 veckor! Mår också bra men lite ryggont och lite förstoppning och på kvällarna lite svullnadskänsla.

  • druvan52
    hope88 skrev 2017-05-19 10:12:48 följande:

    Hej hur går det för er tjejer?

    I tisdags föddes vårt efterlängtade mirakel <3 En pojke på 3300g och 47cm i vecka 38+6 (igångsättning pga av foglossning och karpaltunnelsyndrom) igångsättningen gick kanon då jag redan hade mjuk tapp och var öppen 2 cm. Förlossningen gjorde självklart ont men vilken häftig upplevelse! Från första dosen av igångsättningsläkemedlet var han ute på 12 timmar och 24 min. Krystvärkar på 6 min utan en bristning så har bara en positiv upplevelse till förlossningen :)

    Nu håller vi på lära känna varandra här hemma och njuter till fullo! Tänk att vi äntligen efter alla år är föräldrar <3 Magiskt!

    Lycka till nu ni som väntar på bebis! Kikar in då och då och kollar läget :)

    Kram på er!


    Vad härligt, stort grattis! Och vad härligt med positiv upplevelse av förlossningen! Har 25 dagar kvar men kommer säkert gå över tiden:-S
  • druvan52
    Lee*** skrev 2017-06-12 21:08:35 följande:

    I går föddes vår lille pojk. Helt otrolig känsla även om jag hade en jobbig förlossning ( allt gick bra) att efter alla ivf pch hormoner så har vi fått vår efterlängtad bebis.


    Grattis!! Vad roligt att höra!!
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016