Inlägg från: Livetsgång |Visa alla inlägg
  • Livetsgång

    Ni som planerar barn hösten 2016

    Oj vad långt inlägg det blev haha. 
    Ja när jag väl börjar skriva så kan jag aldrig sluta skriva Skrikandes

  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-10-30 11:51:24 följande:

    Haha ja ja har heller aldrig varit det men skulle inte förvåna mig om jag någon gång kommer gå i genom det ...

    Ja de där med katter.. kommer ihåg för 6 månader sen när vi kastrera båda kisseungarna på en gång.. gud dom fick ha strumpor på sig för att låta bli såret.. den ena katten hjälpte den andre att bita av snöret så dom kom loss.. haha.. men dom tyckte om medicinen.. åt den självmant från sprutan

    Ja man ska ca glad att hormonerna känns av så man inte är helt off i kroppen..

    Ja de e svårt att sluta skriva när man väl börjar , skulle kunna skriva en hel roman ;)


    skengraviditet vad jag läst är rätt vanligt för de runt 40 men det är ju individuellt såklart men tycker jag mest läst om den åldern när det kommer till skengravid haha.

    Ja jag har ju inga stygn på min kise utan nu syr dom inuti magen istället så jag kan iallafall pusta ut att risken är minimal att hon gnagar bort dom haha. Men man är ändå nojjig som fanken Skrikandes Man kollar såret hela tiden iomed hon är väldigt busig, hoppig och vild och leker med dom andra 3 katterna.
  • Livetsgång
    Virvlande89 skrev 2016-10-30 17:38:57 följande:

    Kommer in med ett nytt ämne nu (hoppas katten mår bra iaf, en kompis katt fick världens komplikationer efter kastreringen och när jag skulle vara kattvakt möttes jag av blodfläckar på golvet och en katt utan skyddstratt), MEN hur känner ni för att få barn i sommar om ni skulle bli gravida nu i höst? Jag tänker på att det är varmt och tungt när man är höggravid, men även att det ofta är fullt på sjukhusen när det är dags att föda. Tankar? Jag blir lite orolig när jag tänker på det.


    Usch vilken tråkigt komplikation :( Visst finns det alltid risker men det är inte så vanligt. Nu har dom ju ändrat lite på rutinerna vad jag märkt :) 
    Full fart på min honkatt redan efter 4 ½ dag och hennes sår är jättefint :D har börjat bli lite sårskorpor nu utmed läkningen vid sårkanterna men har inte upptäckt något tecken på vare sig vätska, blod, rodnad eller dylikt :) Det är torrt och fint. Men skulle det uppkomma något med såret så kommer veterinären kolla det kostnadsfritt och då va det bara att åka in dit vid minsta lilla frågentecken :) Jag har bara 5 minuter dit med bil tack och lov.

    Ang graviditet om det skulle vara så nu så hade jag nog inte tänkt hur pressat det skulle vara. Förlossningen här är rätt bra och har gott om platser enligt ryktesvägar som hörts av andra nära samt det finns BM sköterskor på många olika platser här i staden som kan ge tider samma dag man ringer. 
    Men skulle det visa sig att jag redan är med barn så hade jag nog inte tänkt hur sommaren varit framöver. Har rätt bra stöttning med av nära och kära tack och lov. 
  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-10-31 13:31:14 följande:

    Alltså ja blir helt knäpp på dessa blödningar. . Nu har ja ca 2 veckor kvar tills den går ur kroppen , o ja blöder till o från heeeela tiden med en jävla mens smärta.. ja har använt sprutan sammanlagt 6 år innan o aldrig blött..

    Nu har ja haft den 1 år o stöten o blödig jämt o ständigt. . Men nu sista veckan/veckorna har varit över jävliga. . De kommer 1 gång sen inget mer under hela dagen , sen kan det gå 3 dagar utan nått sen kommer det igen. .

    Man vågar inte gå utanför huset utan trosskydd.. Blä

    Ja hoppas verkligen de slutar när sprutan går ut..


    Men va skumt att det är så för dig :O Låter ju helkonstigt med tanke på att du aldrig haft de så innan :O 

    Jag har aldrig haft blödning vare sig under eller nu efter P-sprutan förutom de där skumma rosa/bruna/rödaktiga flytningarna som kom 3-4 dagar efter sex och kom lite då och då under den veckan sen efter de inte ett smack av nått sådant.
    Dock känns det som det ska komma mens men nope inte de heller.

    Skulle det fortsätta kanske du få kontakta BM så dom kan kolla vad som försegår för dig.

    Men kanske din kropp redan är pågång :) 2 veckor är ju egentligen knappt något :)
  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-10-31 14:25:01 följande:

    Haha ja ja blir inte klok.. de e mest ju sånna bruna mörkröda äckliga flytningar med form av små trådar om du förstår va ja menar ?? låter lite som ägglossning men de e ju oxå konstigt. ..

    Ja va för inte så länge sen , tror september o prata om blödningar. Hon sa att de kan va så iom att jag hade p stav 3 år innan o kroppen då fått en hormonrubbning.. gjorde även cellprov som va utan anmärkning .. så ja vet ju att de inte beror på cystor ialf.. men har alltid känt av ägglossning/och eller mensvärk varje gång ja använt sprutan..

    De tycker bm är lika konstigt som detta då det ska förhindra att man får ägglossning o mensvärk. Haha. Men återstår väl o se då..


    Ja det där med flytningar är alltid en bred fråga om betydelse Tungan ute Man får nog aldrig svar på vad just dom betyder iomed dom kan höra ihop med hur mycket som helst haha. 

    Hmmm skumt att P-stav skulle rubba kroppen efteråt har aldrig hört talas om då dom säger att hormonerna på P-stav avslutas ganska omgående i kroppen för min kropp funkade staven dock inte alls haha jag bara blödde rakt igenom dag som natt och extremt rikligt Obestämd Det va därför BM satte in sprutan på mig för inget annat hade hjälpt Rynkar på näsan 

    Ja BM kan vara knasiga, min meddelade dock att om jag planerar barn ska jag sluta med dom så fort tanken om barn kom upp för hon va noga med att kroppen kan ta tid att återställa sig men verkar vara 50/50 där vissa kommer igång omgående och vissa efter lång tid. Tack och lov är min BM noga med att följa min journal ända sen jag fick oplanerad graviditet när jag va 15 år så hon skriver in minsta lilla som tas upp på mötena jag har där när ja söker :) 

    Ja själv är jag fortfarande frågandes om mig själv har aldrig känt av ÄL eller symptomer vet bara att när jag haft mensvärk under då jag verkligen haft mens har det varit smärtsamma sådana med taskigt humör Skrikandes Så allt som min kropp genomgått/genomgår nu geomsöker jag vad fasiken det betyder haha. 
  • Livetsgång
    Hnnm skrev 2016-10-31 14:49:36 följande:

    Funderar på om jag håller på att få missfall... när jag vaknade imorse blödde jag... färskt blod, inga klumpar och ingen smärta alls :/ men som sagt så blöder jag.... det hade minskar lite under dagen men nu tilltog det lite grann har dessutom inte känt samma gravid symptom idag.. har faktiskt bara känt mig normal. .. :, (

    Men om det nu måste ske (vet ju inte säkert ännu) så är jag glad att det sker tidigt! fick missfall i typ v 11/12 en gång och det var det värsta jag varit med om


    Men usch :( Stackare men mitt rekommenderade tips är att kontakta BM eller KK kanske så du kan få svar på varför. Det är inte bra att du ska gå runt och vara orolig :(

    Oavsett graviditet så finns det ju de som faktiskt har blödningar utan komplikation men förstår också din oro iomed du varit med om det innan.
  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-10-31 16:27:28 följande:

    Ja ja har aldrig lidit direkt av mensvärk eller ägglossning när jag varit yngre.. men så fort jag började med sprutan första gången (17 år) så började ja få sån extrem mensvärk trots att jag inte ens blödde... värken kände ja av tills ja slutade med sprutan (19år) .. andra omgången likadant... så skumt..

    Och nu tredje gången så både blöder ja o har ont Från helvetet !!!

    Undrar ju om ja kommer ha så här ont när den gått ur oxå o mensen ska komma tillbaka ?? Då döööör ja. Usch !!

    Ja hoppas ja blir normal snart... blir tjutfärdig haha


    Gud va olika det kan ty sig.
    Alla andra Pskydd jag använt har inneburit massa skumma problem med blödningar, oplanerad graviditet och 2 omedvetna missfall, viktuppgång m:m

    Men P-sprutan har inte gett mig ett enda negativt symptom med mensvärk eller dylikt. 
    Märker inte ens av effekten mer än att mensen är borta Förvånad 

    Du kanske är extra känslig för hormonet i sprutan? 

    Jag fick bara veta att man inte fick gå på Sprutan i mer än 2 år
  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-10-31 17:20:01 följande:

    Haha ja verkligen ...

    Ja ja kanske är det.. kanske blev nått efter sista flickan ;) .. ja har bara haft sprutan 2 år max i stöten.. hehe sen massa andra emellan .. sen barnen o sen börjat om igen. Haha. Kanske kroppen säger ifrån nu..


    Ja kanske är kroppen som säger det är nog nu för dig.

    Man skulle ha uppfunnit en apparat av nått slag som skannar ens kropp som kan meddela direkt vad som pågår haha. Jag får nog ha det som en forskningidé Skrattande

    Hur går det med dina blödningar nu då? och menssmärtor?

    Själv har jag fortfarande kramande känslor i buken/livmodern och det känns varje gång det kramar åt (Inte som smärta dock) som om jag ska få mens men ICKE haha.
    Vill också veta vad som pågår Skrikandes
  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-11-01 10:24:43 följande:

    Haha de tyckte ja va en toppen idé ! kör på den. . Haha

    Ja blödningar slutade igen , för 1078 gången. . Får se dom närmaste dagarna.. haha. Nu e de typ 2 veckor tills den går ut..

    Men har haft sååå ont i skinkorna/ljumskarna/tjejmagen , ägglossning kanske ?? Usch ja hatar smärta man inte kan lokalisera.. haha

    Ja men nu måste du ju få veta vad som försigår i din kropp oxå. . Haha. Vi kanske skulle söka samtidigt allihop. Haha ;)


    Måste vara ett ursäkta ordval rent helvete med sånna blödningar Rynkar på näsan 


     


    Du ska inte testa ÄL test om du har de känningarna :P ? Eller du kör på känslan bara ;)

    Haha ja visst vill man veta men samtidigt tycker jag det är intressant vad som pågår för aldrig upplevt detta innan Tungan ute 

  • Livetsgång
    Linda2barnsmamma skrev 2016-11-01 12:58:56 följande:

    Haha ja de e ett helvete. Inte kul när man åker bort. Antingen skydd i trosa eller i väskan.. haha. Because you never know ;)

    Ja ja ska kanske göra det. Haha. Vet knappt hur man gör sånt där.. aldrig gjort .


    Jo man får ju vara förberedd och ladda handväskan och se till att en toalett finns nära.

    Jag är inte heller så bra på ÄL test men man ska av någon anledning se stegring där teststrecket ska bli lika stark som kontrollstrecket som då indikerar ÄL.

    Urg vilken förvirrad dag jag har.
    Blir inte klok på reumatologens svar haha.

    Har fått diagnoskoder

    R522 Led-/muskelsmärtor UNS, sannolikt kombination av icke-inflammatoriska smärtor och mycket lågaktiv psoriasisartrit
    M073 Andra artropatier vid psoriasis 
    L405 Psoriasis med ledsjukdom


    Bedömning
    Jag har "pyrande" psoriasisartropati
    Jag har lågaktiverad psoriasisatrit 

    Samtidigt skriver han "Anamnetiskt låter det mycket icke-inflammatoriskt" och i samma veva skriver han att jag har en svullnad som ter sig om daktylit i två tår som han fått se i bilder och skriver även att han kan se restdaktylit som är typisk anamnes på inflammatorisk atrit.

    Men oavsett när man läser via PSOförbundet så är ju atrit och artropati inflammatoriskt belagd. URGH. 

    I samma veva skriver han 
     
    "Skulle det otura sig så att hon får ledsvullnad en eller ett par leder så är den adekvata åtgärden lokal kortisoninjektion. Skulle det bli ännu värre så att hon utvecklar oligopolyartrit med laboratoriesmässig akutfasaktivitet finns anledning överväga behandling med cellhämmande preparat (Methotrexate)"

    Man blir ju knäpp hur dom skriver journaler xD
Svar på tråden Ni som planerar barn hösten 2016