Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    Ni som planerar barn hösten 2016

    Livetsgång skrev 2016-11-14 12:01:07 följande:

    Måste vara min mens som redan kommit igång :D

    Typiska mensvärkar och har nu blödit färskt blod sen 12/11

    Så den 12 Okt va kanske bara en förvisning och den geleaktiga klumpen måste inneburit en ägglossning 

    Nu vet man vad kroppen menade :D Så nu kanske det blir enklare att följa haha :D


    Ja precis ! Så då borde du ju ägglossning inom 14 dagar igen då ? skönt att veta att de kommit igång igen .. då återstår det o se om ett par veckor då om de tagit sig
  • Linda2barnsmamma

    Haha ja precis.. asbra ju

    Haha ja.. ja vad ska ja svara på det tro... ja känner mig o mår precis som en graviditet. Men iom att det fortfarande är ca 1 vecka kvar innan den går så vet ja ju att det inte är fallet.. men flytningar fortsätter , mensvärk o kissnödig... sen tydliga ådror på brösten o bröstkorg .. knottriga vårtgårdar. . Ja ALLT som sker under en graviditet.. helt sjukt... hur fan ska ja må den dagen det är ett plus då ??inget alls.. haha

  • Linda2barnsmamma
    anli00 skrev 2016-11-14 18:27:28 följande:

    Hej, hoppar in här! Vi planerar syskon och är inne på andra försöket, äl denna vecka så vi försöker få till d så mkt d bara går sen är d bara att hålla tummarna


    Vad kul. Välkommen har ni ett barn innan ? Hur gamla är ni ? :)
  • Linda2barnsmamma
    Livetsgång skrev 2016-11-15 08:53:17 följande:

    Hittade sånhär info ang det

    Livmoderhalssekret

    I olika delar av din menscykel har du olika typer av livmoderhalssekret. En del kvinnor har väldigt lite sekret och en del kvinnor har mer. Lättast är det att föra in ett eller 2 fingrar en bit in i slidan och sedan titta på fingrarna för att se vilket typ av sekret du har just nu.

    Det finns 4 olika typer av sekret/flytningar:

    Äggviteliknande livmoderhalssekret ? Fertilt sekret. Detta är dina ägglossningsflytningar och det allra mest fertila sekret du kan ha. När du har dessa ägglossningsflytningar har du eller kommer du ha ägglossning väldigt snart. Sekretet ökar i mängd och blir halt i konsistensen. Detta elastiska sekret gör det lätt för spermier att simma upp igenom livmoderhalsen. Sekretet liknar rå äggvita och är elastiskt, genomskinligt eller lite gulvitt, halt och segt. Du kan dra sekretet mellan dina fingrar och ?bygga broar?. Sekretet kan sträckas ut flera centimeter innan det brister.

    Vattningt livmoderhalssekret ? Fertilt sekret. Vattnigt livmoderhalssekret är klart och rinner eller droppar från fingrarna. Det påminner om vatten och syns knappt. Denna typ av livmoderhalssekret gör att spermier snabbt kan simma genom livmoderhalsen. När du har vattnigt sekret kan det se ut som om det läckt lite kiss i trosan.

    Krämigt livmoderhalssekret ? Icke fertilt sekret. Kallas också lotionflytningar. Det här sekretet kan du ha antingen innan, efter eller både innan och efter ägglossningen. Sekretet är krämigt, vilket anses begränsa spermiers rörlighet. Krämigt livmoderhalssekret kan vara pärlvitt till gulvitt. Det är tjockare i konsistens och känns som hudlotion mellan fingrarna.

    Klistrigt livmoderhalssekret ? Icke fertilt sekret. När du närmar dig mensen får livmoderhalssekretet en klistrigare konsistens. Denna är den minst fertila typen av livmoderhalssekret. Det är tjockt, klumpigt och känns kladdigt eller klistrigt. Det är svårt för spermier att simma igenom.


    Haha ja vem vet.. men nu har de typ slutat nästan torrt nu ist.. haha ja blir inte klok på detta.. men de kan väl bli torrt om man haft ÄL ? El missuppfattar ja det ? Haha....

    Hur går de för dig med allt då ?
  • Linda2barnsmamma

    Hm.. kanske är nått som är på g med mig då .. haha så ja slipper känna mig som ett pms monster med ruggiga flytningar

    Men stackars dig. . Ja hoppas du tar dig igenom allt. Och att du får en tid snart :) !

    Hahahha dom är otåliga dessa karlar.. haha. Dom skulle gå igenom det vi går igenom 1 gång. . Sen skulle dom sluta fråga :P

  • Linda2barnsmamma
    anli00 skrev 2016-11-15 15:51:50 följande:

    Jag har börjat med ägglossningstester denna månad från testlagret och man in snälla hjälpa mig tolka detta test.....tycker d är så svårt, I Mina ögon är de nästan lika starka men d ska väl vara starkare eller lika?


    Ja ja har inte haft ägglossning eller mens på 9 år snart så kan inte de där riktigt. . Men nog kan ja säga att dom nästan är lika starka.. har hört att man ska ta testet på eftermiddagen? Stämmer det ?

    Ja visst blir man sugen på fler.. ja sa efter andra , inga fler. . Men nu är dom ju 5 o 7 så de e dags !! Haha

    Lycka till med testet o sexa mycket
  • Linda2barnsmamma
    Livetsgång skrev 2016-11-16 10:31:36 följande:

    PMS har jag aldrig fått veta hur det är man kanske ska vara glad för det :P haha

    5:e dagen nu av mens och nu börjar den försvinna.

    Haha att man kan vara så lycklig att datumen både från Okt och Nov är på exakt datum och att denna månaden ja då va/är det en sån typisk mens men helvetes rumblande i magen med gaser så sambon springer sin väg, toabesök, tampong efter tampong och smärtan i korsryggen ska vi inte tala om. Känner mig som en tant över 90 imellanåt haha.

    Visst Okt var väldigt sparsam men det va icke denna månaden :P

    Har tillomed en tempsänkning :O

    Låg ju på gott över 37,4 grader då jag hade skumma flytningen. Nu under mensen ligger/låg jag på rundan 36,9 och idag när mensen börjar försvinna dippade min temp ner till det normala 36,4 grader. 

    Förhoppningsvis sista tampongen man använde nu, knappt något alls på den efter nattens sömn :) Finns inget värre än att använda dom där Super Ultra iomed normala läcker igenom, "ofräscheten själv" :P 

    Men men bara på det igen :D 

    Kalender app installerad

    Lära mig tempa

    Enligt kalender börjar min fertilitet den 21 November och ÄL sker enligt den 26 Nov så jag får muta mannen här hemma haha :P

    Ang VC, ska ringa VC skut idag usch två tår är lila/blå nu :O

    haha ja karlar är iförstående. Hade lätt bett min byta kropp med mig där han fått känna på både mens, ÄL och eventuell graviditet :P Tror inte han sagt  så mycket efter det haha  :P


    Hahahha va glad för det min man tycker inte pms borde få va lagligt .. hahaha ..

    Ja men de e ju skönt att de följt samma datum , lite lättare att börja följa sin ÄL då än att chansa till sig det.. som jag får göra sen.. haha

    Ja har tempa två dagar bara för ja känt mig sjuk. Ligger normalt på 36,3 o nu i två dagar 36,6 . Så lite stegring. Kanske den är på gång ialf..

    Okej ja de kan ju va bra att du kontaktar dom. Hoppas bara du får en tid snart o inte behöva vänta flera veckor.. det kan dom ju va ganska duktiga på o låta en göra tyvärr. .
  • Linda2barnsmamma

    Haha ja kanske. . Har ju som sagt ALDRIG vetat om hur ÄL verkligen är el känns. Ska bli väldigt intressant..

    Men alltså ! Ja råka titta till I spegeln inne i badrummet förut när jag skulle ta på mig bhn (ja ja stod där inne då mina barn o grannpojken lekte här uppe ) haha , men ja såg att ja har fått massaaaaa blåa ådror både som nät och tjocka stora över brösten o över ena bröstvårtorna. Och i armhålorna ! Undra om det är hormonerna från sprutan??? Haha så skumt..

    Men va? Dom har ju aldrig tid ? De där tycker ja är så dåligt.. men ja vet när min äldsta flicka som är 7 hade magont (hon är opererad för magmunnen när hon var 8 veckor) och blev prioriterad 1 hos akuten , vi fick vänta 7 1/2 timma ?!? ... helt sjukt..

  • Linda2barnsmamma
    Livetsgång skrev 2016-11-16 14:20:48 följande:

    Samma här har aldrig haft koll på ÄL eller dylikt så detta måtte va första gången jag märker av symptom samt den där skumma flytningen/geleklumpen.

    Tydligen är det vanligt att man får stick/mol vidäggstockarna vid ÄL vilket i sig stämde för mig när jag såg den där skumma gelesaken haha.

    Och nu kom mensen som en klocka, varade 5 dagar och tog slut i morse och har inte under resten av denna dagen haft ett enda tecken på mer mens. 

    Så nu får ja se om kalendern, datum m:m kan stämma överens :)

    Nästa ÄL sker 26 November

    Nästa mens ska enligt kalender börja runt 10 December, men förhoppningsvis uteblir den ;) Annars på det igen :P

    Ja vården i ett nötskal. 

    Tycker det är alarmerande att gå med inflammation som sprider sig en månad är rätt akut och bör kollas. Nått har ju rubbats i immunförsvaret. 

    Ja usch påminn mig inte om akuten haha.

    När jag åkte in för tarmvred fick jag ligga på en bår i ett rum och först 4 timmar efter ankomst fick jag smärtstillande på spruta. 

    Ingen observation utan jag fick vilt trycka på den där larmknappen hela tiden för jag spydde bara upp slem och hade så ont så jag hade hellre tagit en kniv och vridit om i knäskålen och mätt det som lindrigt.

    3 veckor efter åkte jag in för akut UVI och njurstensanfall och krävde smärtstillande men fick svar "Nej vi väntar lite, smärtan kanske går över" och i samma veva som dom ska sätta droppkanylen så sätter dom nålen rakt in i en nerv som komplement på det hela..Hujedamig då hade jag redan legat 5 timmar med smärta och kissat blod i den mån jag kunde för urinprov.  


    Ja men då har du ju lite koll nu ialf plus minus några dagar ...

    Ja alltså sjukvården i ett nötskal. Visst det är jättebra att dom tar han om dom som är prioriterade när dom väl gör det.. men man behöver nästan va döende för att ens få komma på en kontroll... och akuten !! Ja sitta 6 timmar innan man får komma in o sen ytterliggare 4 imma innan man blir undersökt.. puh..

    Tur förlossningen är bättre här ialf

    Ja j hade nog tyckt att du skulle få komma när du ändå vet att du har som du har och att det ökat och blivit värre..

    Ofy vilken upplevelse .. nä stackare :/
  • Linda2barnsmamma
    CarolineHF skrev 2016-11-16 14:51:01 följande:

    Hänger på här! :) Planerar barn nr 2 med BIM 8 december! :) Ägglossning i början av nästa vecka, så bebisverkstaden är i full gång här hemma! :)


    Hej o välkommen :) så kul för er. Ja ska hålla tummarna för dig :)
Svar på tråden Ni som planerar barn hösten 2016